Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Lucia H. (gupka) ID 9968 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 551 návštěvníkov)
Krém z ľadových gaštanov alebo bielej čokolády+karamelový
[ recept č. 7420 zo dňa 18.9.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
tri 250ml šľahačkové smotany 33%, tri kusy tyčinky ľadových gaštanov ALEBO dve biele čokolády
POSTUP PRÍPRAVY
Tento krem si mozte pripravit aj s BIELOU COKOLADOU alebo KINDER TYCINKAMI, kofilou atď. Na tri slahacky stacia dve biele Milka cokolady. POSTUP*****smotany dáme do hrnca a dáme variť a už počas zohrievania pridáme ľadové gaštany a necháme prevariť, za stáleho miešania, musí chvíľu vrieť. Potom treba hmotu nechať do druhého dňa v chladničke -MINIMÁLNE 12 hodín!!! (ale kľudne aj na dlhšie) a na druhý deň vyšľahať do tuha. Je výborný do torty alebo na rezy s piškótovým cestom. Pridala som postup na výrobu karamelového krému do veterníkov, nemá chybu!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
TYČINKOVÝ:
tu nám šľahačka aj s tyčinkami vrie, treba miešať |
![]() |
vyšľahaný krém na druhý deň (akonáhle bude krém hustý hneď prestať šľahať aby sa nezgrcol, mne sa to ešte nestalo, ale niekomu áno) |
![]() |
Z BIELEJ ČOKOLÁDY:, na tortu normálnej veľkosti stačí krém aj iba z dvoch šľahačiek a jednej čokolády |
![]() |
KARAMELOVÝ: 6 PL kryštálového cukru necháme skaramelizovať do hneda, až začne trošku dymiť....aby mal tú správnu nahorkastú príchuť... |
![]() |
a hneď tam prilejeme dve šľahačky (lepšie sú horúce, menej to potom prská) |
![]() |
necháme karamel dobre rozpustiť a rozvariť, necháme vychladnúť a odložíme do chladna...MINIMÁLNE na 12-24 hodín!!! |
![]() |
po dvanásťhodinovom spánku (ale čím dlhšie, tým lepšie) v chladničke vyšľaháme...najprv je to veľmi riedke... |
![]() |
šľaháme na najvyšších obrátkach až do vtedy, kým nezačne hustnúť... |
![]() |
do tuha vyšľaný karamelový krém, chvíľu to trvá, kým sa vyšľahá....tento je najsamlepší do veterníkov |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 119 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
Mária H. (moflika) ID 65735 (22.8.2016, 0:54) |
Chcem sa opýtať,či možem dať aj mliečnu Milku čokoládu a či može ísť tento krém pod poťahovku/čí radšj neaký maslový/.Ďakujem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Andrea D. (AnikaPatko) ID 191045 (15.5.2013, 12:34) |
Ahoj! Ja tiez robievam s parizskou slahackou (250ml slahacky, 100g mliecnej cokolady), ale neda sa mi vyslahat uplne do tuha. Moze to byt tym, ze davam vela cokolady? Robievala som v tom istom pomere aj s bielou a stalo sa mi to iste. Za odpoved ti velmi pekne dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna M. (Medulienka1) ID 239430 (8.6.2012, 10:46) |
Bože, veď je to už dááávno,čo je tu ten recept...cha, až dnes som si ho všimla,sorry!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna M. (Medulienka1) ID 239430 (8.6.2012, 10:43) |
mohla by som použiť namiesto ľad.gaštanov aj iné čokol. bonbóny z dezertov, ktoré nikto nechce?už pomaly budú po záruke, a tak by som to asi skúsila. neviem???  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
mirka k. (severinka) ID 174362 (22.11.2011, 7:34) |
mnam to vyzerá lákavo , hodí sa mi, mirka |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (22.11.2011, 19:05) |
ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Beáta P. (Bejulík) ID 171264 (22.11.2011, 7:27) |
Ahoj Lucka Krémiky sú úžasné, ale manžel má laktózovú intoleranciu, tak sa chcem opýtať, či aj s rastlinnou šľahačkou môžem postupovať pri príprave rovnako. Používam už len tú, ale parížsky krém som z nej ešte nerobila. Ďakujem pekne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (22.11.2011, 19:04) |
Ahoj Beátka, ďakujem krásne za komentárik, ale na toto Ti neviem odpovedať, ja osobne by som to odskúšala v nejakom malom množstve (1-1,5deci), ak by sa nepodarilo, nech nie je veľa škody, inak fakt neviem, ide o to, čo to urobí po prevarení a to netuším  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Beáta P. (Bejulík) ID 171264 (23.11.2011, 7:56) |
Ďakujem pekne Lucka za odpoveď Nakoniec som sa niekde dočítala, že aj z rastlinnej šľahačky robia parížsku plnku a aj keby sa nepodarila, tak sa zúžitkuje ináč Ale ja si myslím, že by to malo výjsť. Ešte raz ďakujem a si šikulka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (24.11.2011, 18:32) |
tak to je super, aj ja ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mária P. (Mayka) ID 13577 (5.11.2011, 12:50) |
Chcem skusit tento krem len mam otazocku ci nie je potrebne pridat maslo . Lebo aj taky recept son niekde videla. a da sa nim aj ozdobit vrch torty akpridam stuzovac? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (22.11.2011, 19:06) |
Majka, maslo netreba pridávať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzanka M. (zuvinka102) ID 189597 (8.6.2011, 10:14) |
ahojte chcem sa spytat chcem robit ten krem s bielou cokoladau, ze si sa k tomu hodi ananas.. Inac robila som ten s ladovymi gastanmi a ten bol uplne, ze super.. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína M. (katikaBA) ID 103659 (27.5.2011, 13:43) |
robila som ten z ľadových gaštanov...úplne super...všetkým chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (28.5.2011, 21:38) |
tešíííííím sa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Adriana C. (adinkapd) ID 172789 (23.3.2011, 13:04) |
kočky ja som robila krém s kinder čokoládkami, odporúčam, je famózny ... dávala som ho do torty bez ovocia,len korpusy boli potreté višňovým džemom .. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (24.3.2011, 11:44) |
Ďakujem teším sa že chutil  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Michaela C. (michaela2107) ID 129046 (14.3.2011, 19:54) |
ked banany u nás niesu velmi oblubene ani mamka pre ktoru to idem robit ich nema az tak najradsej nevadi asi to rizknem s tym ananasom alebo sa este rozhodnem a dam jahodky |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (18.3.2011, 16:28) |
Michaelka, ja som to s ovocím nerobila, každému podľa chuti, takže len nech chutí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 119 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |