. .. .. .. .. .. .
. .

Originál HARLEKÝN - RECEPT 14411

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 18244 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)


Originál HARLEKÝN


[ recept č. 14411 zo dňa  ]


Originál HARLEKÝN


POTREBNÉ PRÍSADY

Toto je úplne úžasný lahodný koláč, na spôsob parížskych kociek. Je trošku náročný, lebo sa pripravuje 2 dni, ale stojí to za to urobiť si ho. Už aj s fotkami. Vydaril sa mi perfektne a je lahodný, lepší ako šľahačka :-))) Ingrediencie: 5 vajec, 4 lyžice kryštálového cukru, 1/2 dl oleja, 2 1/2 lyžice polohrubej múky, 2 lyžice kakaa, lekvár na potretie cesta Čokoládový krém: 2 dl mlieka, 100g čokolády na varenie, 180g riadneho masla Šľahačkový krém: 1/2 l mlieka, 1 žĺtok, 1 vanilínový cukor, 30g práškového cukru, 100g riadneho masla , 200g Cery Okrem toho dobrá mliečna čokoláda.

POSTUP PRÍPRAVY

fotky

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

I. deň Čokoládový krém: mlieko, maslo a čokoládu dáme rozpustiť (nie variť).
Zmes 3 minúty mixujeme, prelejeme do vhodnej nádoby a odložíme na 24 hodín do chladu.
Šľahačkový krém: Mieko, cukor, maslo, tuk rozpustíme ako na čokoládový krém. Nakoniec pridáme žĺtok.
3 minúty mixujeme a odložíme do chladničky.
II. deň Bielky vymiešame s cukrom do peny.
Pridáme žĺtky...
...pomaly pridávame olej, potom kakao a nakoniec múku.
Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, (ja som dala papier na pečenie a vydaril sa rovnako) zarovnáme a upečieme vo vyhriatej rúre.
Ešte teplý potrieme lekvárom.
Čokoládové mlieko vyšľaháme šľahačom (tu buďte opatrní, akonáhle uvidíte, že krém stuhol, prestaňte miešať, aby sa nesekol) a krém natrieme na cesto.
Rovnako vyšľaháme druhý krém a navrstvíme ho na čokoládový krém.
Hotové posypeme nastrúhanou čokoládou. Ja som rovno strúhala na hrubom strúhadle nad koláčom, dobre sa to rozložilo. Dajte stuhnúť aspoň na 2 hodiny do chladničky.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Pre Matúša | Originál HARLEKÝN | Knedla parená >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24)<< predošlé 1, 2
hana h. (hankazk) ID 90615 (22.5.2009, 16:18)
tak už len,ked to čítam tak sa mi slinky zbiehaju.. :-)
ODPOVEDAŤ
Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (22.5.2009, 16:17)
Tento robieva aj moja mamina, aj bývalá svokra ho robievala, len pokiaľ viem, oni do toho krému dávajú plnotučné mlieko a vraj sa im to aj tak vždy nepodarí vyšľahať.. ;-) ale chuťovo je neodolateľný.. vždy ho mamina robievala na Vianoce (zajic)
ODPOVEDAŤ
Alena M. (Alinka) ID 18244, mimibazar.sk/alinka (22.5.2009, 18:11)
áno, toto sa môže občas stať, že šľahačku "sekne" pri šľahaní. Treba ju len znovu zohriať, dať schladiť a znovu vyšľahať. Na druhý pokus by sa to malo podariť. (zajic)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (22.5.2009, 14:52)
chcelo by to aj (P) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (22.5.2009, 16:14)
dôveruj mojim slovám, sú skvelé aj bez fotky ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (22.5.2009, 14:49)
nikdy som nerobila, len som mala šťastie viackrát ochutnať, je perfektný!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu