. .. .. .. .. .. .
. .

Vanilkový cheesecake - nepečený - RECEPT 32713

Eva P. (hugino) ID 14163
.
mimibazar.sk/hugino
Oblasť: Poprad
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.4.2007
Naposledy: 20.3.2017 18:09
Aktualizácia: 15.9.2015 19:27
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 407
RODINNÉ FOTOGRAFIE 1
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 39
NÁVODY 1
PÍŠTE LEN CEZ MMB, MAILY SA MI TERAZ ČASTO STRÁCAJÚ. ĎAKUJEM

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)


Vanilkový cheesecake - nepečený


[ recept č. 32713 zo dňa  ]


Vanilkový cheesecake - nepečený


POTREBNÉ PRÍSADY

cca 300 g maslových sušienok ( ja používam 2 balíky sušienok Club a jeden balík sušienok Marína), 100-125 g masla, jahodový džem na potretie, 1 vanilková tobolka, 500 ricotty (kupujem levickú ricottu, lebo je lacnejšia a obsahuje aj menej tuku), 1 smotana na šľahanie (aspoň 33%), 1 stužovač šľahačky, 100 g práškového cukru, jahody na ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Tortovú formu o priemere 23 cm po bokoch vymažeme maslom a na spodok dáme papier na pečenie.
2. Sušienky dáme do igelitového sáčku a valčekom ich rozmrvíme. Rozmrvené ich presypeme do misky, kde vlejeme aj roztopené maslo a spolu to dobre premiešame.
3. Sušienkovú hmotu vysypeme do tortovej formy a dobre ju utlačíme a uhladíme. Dobre sa to robí obrátenou stranou lyžičky. Potom to vložíme na 0,5-1 hodinu do chladničky.
4. Kým máme "cesto" v chladničke, pripravíme si plnku: Vanilkovú tobolku pozdĺžne rozkrojíme a nožíkom z nej vyškrabeme kaviár. Ten pridáme spolu s cukrom do ricotty a spolu to dobre premiešame - komu nevadia malé hrudky, ten to môže premiešať len vareškou, ale ak máte radi hladkú plnku, tak použite mixér.
5. Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu so stužovačom do tuha a potom ju jemne vmiešame do ricottového krému.
6. Sušienkové "cesto" vyberieme z chladničky a jemne ho potrieme džemom. Potom na to rozotrieme ricottový krém a pekne to uhladíme. Dáme na noc do chladničky.
7. Na druhý deň podávame s jahodami - buď čerstvými, ktoré môžeme posypať trochou cukru, alebo s jahodovým kompótom.

POZN.:
my máme radi veľa plnky, tak niekedy pridám miesto dvoch balení (500g) ricotty ešte jedno (750g), ale vtedy pridám trošku viacej cukru do plnky. A ak nezoženiete ricottu, tak sa dá nahradiť aj jemným tvarohom.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

jedna porcia s kompótom


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Polievka z bielej tekvice | Vanilkový cheesecake - nepečený | Boloňské kuracie prsia so syrom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Filip U. (zodiak217) ID 259776 (11.4.2013, 17:04)
Vážne vynikajúci. Na to, že sa jedná o nepečený koláč je plný chuti. Krém je nadýchaný jemne tvarohovo - vanilkový. Jahody a džem osviežujú celkovú sladkú koncepciu, no a korpus z maslových sušienok na tom predsa nemôže byť nič zlé. Veľká spokojnosť s týmto receptom! (^)
ODPOVEDAŤ
hana h. (hankazk) ID 90615 (6.2.2013, 16:28)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (10.1.2011, 23:52)
(Y) (Y) (Y) (jidlo) (zajic) (zajic) (jidlo)slinky mi tečú....vyzerá výborne (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (11.1.2011, 11:16)
aj chutí (zajic) pa, (L)
ODPOVEDAŤ
Lenka A. (Ledura) ID 170706 (24.10.2010, 22:29)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (25.10.2010, 9:09)
DAKUJEM (L)
ODPOVEDAŤ
Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (19.10.2010, 9:52)
Včera mi ho urobil manžel, nezohnal ricottu, tak to nahradil jemným tvarohom a aj tak to chutí super, tak sa to dá aj tak nahradiť.
ODPOVEDAŤ
Lucia S. (cuculik1) ID 137566 (18.10.2010, 11:51)
Tak som ho cez vikend robila a je absolutne super! |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (18.10.2010, 19:48)
Som rada, že chutil. (L)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (16.10.2010, 13:59)
ten je teda parádny, len tu prehĺtam (Y) (Y) (Y) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (16.10.2010, 18:12)
Ďakujem, a hlavne je podľa mňa veľmi jednoduchý, že ho zvládne aj úplný začiatočník (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia S. (cuculik1) ID 137566 (15.10.2010, 9:13)
ďalší super receptík od teba (Y) (Y) (Y) už sa teším, ako si na ňom pochutnám a nabažím sa aj vanilkovej vône. Super (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (15.10.2010, 11:25)
tak daj vedieť, ako chutil (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (13.10.2010, 20:05)
okrem toho, že nádherne vyzerá určite bola aj veľmi chutná (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (^) (^) (^) (^) (^), ej veru by si ma nemusela dlho núkať :-D
ODPOVEDAŤ
Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (13.10.2010, 20:52)
Ivetka, ja som tajne dufala, ze sa mi zvysi este jeden kusok, ale manzel ma predbehol :-) ked ma prist navsteva, tak normalne robim dva, lebo jeden zmizne, ani nevieme ako a az druhy si clovek vychutna |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (13.10.2010, 19:31)
aaach mňam Evička (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (13.10.2010, 19:58)
Vyskúšaj a daj mi vedieť, ako ti chutil - názor takej skvelej kuchárky a cukrárky, ako si ty, by ma naozaj zaujímal (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (13.10.2010, 19:06)
Evička vyzerá to dobre, aj foto sa mi páči, len by som nedokázala nahradiť maslové sušienky *-)
ODPOVEDAŤ
Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (13.10.2010, 19:56)
Nemôžeš jesť maslové sušienky? Kvoli lepku? (L)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (13.10.2010, 20:09)
presne tak
ODPOVEDAŤ
Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (13.10.2010, 20:50)
tak to skus nahradit nejakymi bezlepkovymi susienkami, tusim pecivarne Liptovsky Hradok take robia, ale ved ty to uz musis poznat. Alebo pouzi bezlepkove piskoty, ja ich detom kupujem a chutia skvelo a podla mna sa na zaklad "cesta" kludne hodia, len ich polej maslom - to snad mozes :-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana A. (zuzanza) ID 92500 (13.10.2010, 18:57)
ja milujem cheescake-ky....a tento vyzerá super a ešte aj jednoducho. Určite vyskúšam (Y) :-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (13.10.2010, 19:53)
Zuzi, mám viacero receptov na cheesecaky, ale tento mám rada preto, že je jednoduchý, pomerne rýchly a je vhodný aj na "pečenie s deťmi", lebo dcéru neskutočne baví drviť sušienky a miešať plnku. daj potom vedieť, ako sa vydaril, Eva (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (13.10.2010, 13:58)
Strašne dobre to vyzerá (zajic)
ODPOVEDAŤ
Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (13.10.2010, 19:54)
a aj chutí (^)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu