. .. .. .. .. .. .
. .

Plnený °°Točený medovník°° (fajn recept) - RECEPT 15914

Martina R. (MR.13) ID 7284
.
Oblasť: Poprad
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 15.10.2006
Naposledy: 22.10.2015 15:31
Aktualizácia: 14.8.2014 13:22
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 13
RODINNÉ FOTOGRAFIE 9
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 10
NÁVODY 0

CUKROVINKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 53 návštěvníkov)


Plnený °°Točený medovník°° (fajn recept)


[ recept č. 15914 zo dňa  ]


Plnený  °°Točený medovník°° (fajn recept)


POTREBNÉ PRÍSADY

600g hladkej múky, 4 celé vajíčka, 4 lyžice medu, 100g tuku (hera a pod..), 250g práškového cukru, 1 lyžica sódy bikarbóny, 1 lyžica mletej škorice, trocha mletých alebo podrvených klinčekov. a ešte: slivkový lekvár, sušené hrozienka, mleté alebo sekané orechy

POSTUP PRÍPRAVY

Je síce leto, ale práve sa chystám upiecť tento medovníkový závin švagrinke na cestu do Chorvátska, lebo je trvanlivý, mäkučký a garantujem, že aj ten posledný kúsoček závinu je vynikajúci a neostane po ňom ani omrvinka. Čiže ho pribalíme na cestu a hor sa na cesty !!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

všetky ingredience na medovník vložíme do mixéra a necháme vypracovať cesto. Čiže opakovanie je matka múdrosti: 600g hladkej múky, 4 celé vajíčka, 4 lyžice medu, 100g hery, 250g práškového cukru, 1 lyžica sódy bikarbóny, 1 lyžica mletej škorice, trocha mletých klinčekov
tak vyzerá spracovné cesto.. Cesto necháme cez noc v chladničke...
Na druhý deň ho vyformujeme približne do takéhoto tvaru, tak aby....
sa dal rozdeliť na tri časti. Ak chcete menšie medovníčky, treba cesto rozdeliť na 4 časti
vyvaľkáme jeden diel, potrieme ho slivkovým lekvárom (ten je najlepší), čím viac lekváru tým lepšie..
posypeme mletými orechami alebo sekanými...
pridáme hrozienka
stočíme do závinu..
tu sú všetky tri, už natreté zmesou vajíčka a mlieka, pripravené na pečenie. Pri pečení sa trochu pozastavím. Pečie sa v pomaly, ja ho pečiem v teplovzdušnej rúre na 175°C asi 3/4 hodiny. V polovice pečenia teplotu znížim na 165°C a obrátim plech.
upečený medovník
prierez ešte raz
už na tácke.. Medovník je dobré nechať poriadne vychladnúť.. Potom sa dá perfektne nakrájať.. a krájať a krájať, lebo bude toho dosť :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Pravá °°VANDLIKOVA TORTA°° (alebo ako skomplikovať jednoduchú tortu) | Plnený °°Točený medovník°° (fajn recept) | Pre moju Natali >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
gabika c. (mci) ID 16330, mimibazar.sk/mci (29.4.2014, 9:00)
vynikajúci (Y) nenáročný a hlavne trvanlivý ( ak sa hneď nezje :-)) , skvelý recept, odporúčam (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (11.10.2013, 20:43)
Aj ja som ho robila dnes večer, pre deti na zajtra do Košic (hello) (L) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana I. (žiža33) ID 12373 (11.10.2013, 9:42)
Ďakujem Martinka za fantastický recept, včera som piekla (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp)odporúčam (L) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (8.10.2013, 4:53)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
lubica s. (marnaty) ID 53484 (7.10.2013, 21:03)
Práve upečený a naozaj vynikajúci... (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Soňa T. (rexo) ID 108927 (29.9.2013, 2:41)
Skvelý receptík ja dávam lekvár sekané orechy a čokoládu (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana M. (zumma) ID 214481 (28.9.2013, 23:17)
... poznám tento recept, a môžem ho len odporučiť ... je výbornýýý, ja okrem hrozienok a orechov dávam napr. aj sušené brusnice, kandizovanú pomarančovú a citrónovú kôr (tá urobí veeeľmi dobrú chuť) ... ďakujem za pripomenutie, veruže upečiem aj ja, už teraz cítim tú vôňu :-))))
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana M. (Nanca) ID 55023, mimibazar.sk/nanca (28.9.2013, 22:44)
Vyyyborny, vynikajuuuci, uuuzasny medovnik. Doporucujem kazdemu. Velka mnamka
ODPOVEDAŤnahlásiť
Erika j. (erikaPN3) ID 258622 (21.12.2012, 22:10)
ja som ho práve dnes robila,hned sa jeden zjedol.asi budem musiet urobit dalsi:P
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lenka J. (rikia) ID 233807 (20.4.2012, 13:06)
Musi cesto stat cez noc v chladnicke?chcela som ho dnes upiect,ale az teraz som si vsimla,ze musi postat cesto *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (20.4.2012, 13:51)
Ahoj Lenka, stačí ak necháš cesto postáť 3h...ja to mám tak v recepte... (Y) (Y) (Y) (Y)...tak sa smelo daj do pečenia, určite to stíhaš...určite neoľutuješ, lebo tento medovník je fantastický (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana H. (Kučera) ID 47767 (29.1.2011, 15:44)
Dnes som piekla a bol (Y) (Y) (Y). Vôňa sa šírila celým bytom a každý sa pýtal. čo nám to tu tak pekne vonia ,-) ,-) ,-). Ďakujem za super recept (zajic).
ODPOVEDAŤnahlásiť
Irena W. (irmuska) ID 105511 (23.9.2010, 9:28)
už som sa dlho chystala a včera som ho upiekla, je naozaj fantastický, ja také medovníkové môžem hocikedy. hádam dnes aj odfotím, keď dobijem baterky. akurát sa chcem spýtať, či má byť cesto také krehké, trochu sa mi trhalo. A vyrástlo mi to na celý plech až sa mi trochu spojili, tak neviem, či nemám veľkú lyžicu na tú sódu (smich). ale to sú len také detaily, na Vianoce isto robím zas (zajic). ďakujem za naozaj fajn recept (L) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (13.9.2010, 15:24)
teraz, par mesiacov pred Vianocami vyskusam aspon s polovicnej davky. :-$ Uz sa neviem dockat (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
zlata d. (luculik97) ID 131193 (17.5.2010, 12:21)
tento medovník som robila včera a je fakt super (clamp) nemá chybu , len ozaj tam treba viac toho lekváru a potom je (Y) (Y) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina R. (MR.13) ID 7284 (25.7.2010, 22:40)
pánabeka, Zlatka, však je idem za týždeň na dovolenku, musím ho upiecť (I) práve som si spomenula, ďakujem a papa (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (5.2.2010, 20:16)
Tiež ho roky robievam, dávam ešte sekanú čokoládu, to je mňamka :-p :-p :-p
tieto Vianoce som naň akosi pozabudla ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marika S. (finka) ID 64179 (18.12.2009, 14:33)
Ejha, vyzerá to mňamkovo |:o)
Vyskúšam v nedeľu (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
zuzana krajcovicova (truetka) ID 57113, mimibazar.sk/truetka (15.12.2009, 22:27)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina R. (MR.13) ID 7284 (18.12.2009, 14:27)
Ďakujem, Zuzi a vyskúšaj !!!!!! sú super, krásne Vianoce, (banky) a šťastný Nový rok !!! (novy rok)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Silvia M. (sylweliee) ID 48666, mimibazar.sk/sylweliee (15.12.2009, 18:02)
..prave sa pecie.. :) zo vsetkych rolad, co som upiekla, mi tato chuti najviac.. (darecek) (jezisek) (banky)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina R. (MR.13) ID 7284 (15.12.2009, 22:26)
Krásne Vianoce a šťastný Nový rok prajem (stromecek) (andel) (kolednici) PS: Aj ja zbožňujem túto roládu, ale musím sa krotiť, lebo mi potom niet rady (L) papá (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Silvia M. (sylweliee) ID 48666, mimibazar.sk/sylweliee (30.8.2009, 23:49)
..vyskuusanee..vyyborneee!!! (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina R. (MR.13) ID 7284 (16.9.2009, 14:24)
to ma veľmi teší !!!!! (hello) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina B. (danda3) ID 104195 (25.7.2009, 13:51)
Aj ja mám vyskúšaný tento recept, je to veľmi dobrá roláda, ja ju plním rôznym sušeným ovocím plus nasekaná čokoláda. Prvýkrát som si zle prečítala recept a zmiešala som džem so sušeným ovocím, potom som sa pekne natrápila, kým som ju ako tak natrela. Ale chutila, synom som ju robila, keď šli na lyžiarsky a veru dobrý nápad urobiť si ju na dovolenku. (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina R. (MR.13) ID 7284 (26.7.2009, 16:58)
Darinka, ďakujem za výborný tip... Dať do toho nasekanú čokoládu a povedzme sušené slivky (zajic) (zajic) (zajic) Mňam, ináč to ani neurobím, už teraz sa teším...papa (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu