
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() LOHENGRÍN - hľadám receptPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Milé maminy, hľadám recept na tento zákusok. Nenašla som ho ani na google, je to taký retro zákusok, ale pevne verím, že by sa možno v nejakom dobrom rodinnom receptári našiel. Vedeli by ste mi pomôcť? Veľmi pekne ďakujem, určite by nás potešil viaceré. Prajem pekný večer :-))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (7) posledné: 18.2.2014, 9:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() DELICIOUS DEATH inspired by AGATHA CHRISTIE / Slastná smrť inšpirovaná Agathou ChristiePOTREBNÉ PRÍSADY Pri príležitosti 120. narodenín (mojej milovanej) spisovateľky Agathy Christie požiadal jej vnuk Mathew Prichard slávnu anglickú cukrárku Jane Asher, aby vytvorila recept "Slastnej smrti", ako vďaku všetkým fanúšikom. Pre nezainteresovaných, alebo menej náruživejších fanúšikov by som rada uviedla, že ide o prípad slečny Marplovej " Ohlásená vražda", kde slúžku Mici slečna Blacklocková požiada, aby upiekla svoju " slávnu" tortu, ktorú jej synovec Patrick nazýva Slastná smrť. Tak ako v buklete, vydanom pre túto špeciálnu udalosť, aj ja pripájam na záver práve túto ukážku, aby som to dotiahla do úplného konca. PS: Všetky suroviny samozrejme uvádzam presne podľa doslovného prekladu. Ak som niečo urobila ináč, alebo poopravila podľa seba, uvádzam to pri jednotlivých fotografiách. Zdravím všetkých fanúšikov, pekný zážitok :-)) POSTUP PRÍPRAVY DELICIOUS DEATH - Slastná smrť CESTO: °175g tmavej čokolády, °100g povoleného masla, °100g hnedého cukru, °5 veľkých vajec, °1/2 lyžičky vanilkového extraktu, °100g mletých mandlí, °1/2 lyžičky prášku do pečiva NÁPLŇ: °150 ml rumu, alebo pomarančového džúsu, °150g hrozienok, °55g hnedého cukru, °6-8 nakladaných čerešní, °4-6 kúskov kandizovaného zázvoru, °1 lyžička citrónovej šťavy KRÉM NA OZDOBU: °175g tmavej čokolády, °150 ml šľahačky, °2 lyžice marhuľového džemu, °10+10g ružových a fialkových lístkov, °1 malý zlatý lístok OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 20.4.2011, 15:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Pre moju NataliPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Moja prvá poťahovaná s WI, pracovalo sa skvele, ešte prísť na to, čo dať pod hmotu, aby spod torty nezačal vytekať sladký sirup, aj keď po kvapôčkach, ale predsa. Krém bol jednoduchý pudingový s maslom. Keď toto vyriešim, potom sa budem tešiť :-)))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (8) posledné: 4.6.2010, 13:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Plnený °°Točený medovník°° (fajn recept)POTREBNÉ PRÍSADY 600g hladkej múky, 4 celé vajíčka, 4 lyžice medu, 100g tuku (hera a pod..), 250g práškového cukru, 1 lyžica sódy bikarbóny, 1 lyžica mletej škorice, trocha mletých alebo podrvených klinčekov. a ešte: slivkový lekvár, sušené hrozienka, mleté alebo sekané orechy POSTUP PRÍPRAVY Je síce leto, ale práve sa chystám upiecť tento medovníkový závin švagrinke na cestu do Chorvátska, lebo je trvanlivý, mäkučký a garantujem, že aj ten posledný kúsoček závinu je vynikajúci a neostane po ňom ani omrvinka. Čiže ho pribalíme na cestu a hor sa na cesty !!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 53 návštěvníkov) KOMENTÁRE (34) posledné: 29.4.2014, 9:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Pravá °°VANDLIKOVA TORTA°° (alebo ako skomplikovať jednoduchú tortu)POTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 1 pokazenú, roztečenú a rozpadnutú tortu (vopred starostlivo naplánovanú), 2 šálky kávy (pre seba) , 1 tajný štamprlík akéhokoľvek destilátu, čo vás postaví na nohy, 2-ročné dieťa, ktoré nevie prestať rozprávať, DVD s krtkom alebo nejakou rozprávkou, ktorá pôjde celé doobedie, aby sa navodila tá správna atmosféra na pečenie torty.... a dobre upršaný deň, aby deti nemohli ísť von a motali sa pod nohami. POSTUP PRÍPRAVY Pripájam .. nech sa páči, ako na to...... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (101) posledné: 10.7.2013, 18:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
Ako vyčistiť mikrovlnku ??!!POTREBNÉ PRÍSADY Milé mamky a žienky, prepáčte, že sa tu nabúravam, ale chcela by som Vás poprosiť, či nemáte nejakú fintu na dôkladné vyčistenie mikrovlnky, pretože ma vždy ide ..... , keď si predstavím, že zas ju nevyčistím podľa svojich predstáv ....Niekde v návode som čítala, že netreba používať jar, potom že treba postaviť misku s vodou a citrónom, ale akosi to stále nie je ono. Rúra sa mi blyští, a mikrovlnka - stále mám pocit, že sa jej neviem dočistiť. Používame ju viac menej iba na ohrev, nevarím v nej. Pánbožko zaplať za Vaše rady.. POSTUP PRÍPRAVY ..... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (22) posledné: 30.12.2008, 14:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Maroškova torta k 1. narodeninámPOTREBNÉ PRÍSADY 1. cesto (na plech): ***8 celých vajec, ***100g medu***150g práškového cukru***160g polohrubej múky*** 2. cesto (do tortovej formy): *** 4 celé vajcia *** 120g práškového cukru *** 1 PL kakaa ** 80g polohrubej múky Krém: *** 250 g masla *** 2 žĺtky *** 120 g medu *** 100g práškového cukru *** 1 PL rumu *** 750 ml plnotučného mlieka *** 2 balíčky Zlatého klasu *** 2-3 čajové lyžičky kakaa POSTUP PRÍPRAVY Na prvé cesto (na plech) vymiešame žĺtky s medom a cukrom, pridáme preosiatu múku a sneh z bielkov. Upečieme ho na plechu a vychladnuté cesto pokrájame na 4 rovnaké pásy. Druhé cesto (do tortovej formy) upečieme tiež ako piškótu. Vychladnuté cesto prekrojíme. Čiže máme 4 svetlé pásy piškótového cesta a dva kruhové kakaové cestá. Na plnku vymiešame maslo s medom a cukrom do penista. V mlieku rozšľaháme žĺtky a Zlatý klas, uvaríme hustú kašu a za občasného miešania necháme vychladnúť. Vychladnutú kašu potom rozšľaháme s maslom a rozdelíme na dve polovice. Do jednej polovice vmiešam ešte kakao, do druhej rum. Polovičné množstvo svetlého krému natrieme na spodnú polovicu okrúhleho korpusu. Pásy svetlého cesta (pečeného na plechu) natrieme kakaovým krémom. Do stredu natretého kakaového korpusu so svetlým krémom položíme zvinutý pás svetlého cesta a postupne ho obtočíme ostatnými pásmi. *** Poznámka: Použite ako pomôcku rám otváracej tortovej formy, ktorú položíte na pripravený kakaový korpus, ked začínate ukladať od stredu zvinuté piškótové cestá. Tento rám, ak budete hotové, udrží formu hotovej torty, kým nestuhne. *** Navrch tejto rolády natrieme druhú polovicu svetlého krému, prikryjeme okrúhlym korpusom a dajte stuhnúť. Ďalej ľubovoľne ozdobte. Určite pridám fotopostup, pretože to môže znieť komplikovane, ale v skutočnosti je to jednoduché. Recept som vyskúšala a prebrala z časopisu Nový čas pre ženy - súťaž o najlepšiu tortu. Táto vyhrala, je jednoducho dobrá. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (12) posledné: 4.10.2011, 8:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Torta - ovocníček (nebolo času na hmotu Marshmallows :-)POTREBNÉ PRÍSADY Vanilkový korpus, ríbezľový džem, banány, vanilková plnka POSTUP PRÍPRAVY Vanilkový korpus prekrojíme, potrieme džemom, poukladáme bannánmi, plnkou, prikryjeme a povrch dohladíme. Ešte predtým však zabehneme do najbližšieho kvetinárstva, a kúpime si drobné ovocie a stuhu.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 2.3.2008, 12:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Torta pre NatálkuPOTREBNÉ PRÍSADY VANILKOVÁ A KAKAOVÁ PIŠKÓTA: Základné cesto na jednu piškótu: 100g hladkej múky, 140g polohrubej múky, 2 čaj. lyžičky kypriaceho prášku, 200g práškového cukru, 2 čajové lyžičky vanilkového cukru, 4 vajíčka, 100 ml vody a 100 ml oleja. Upečieme z jednej dávky vanilkovú piškótu a z jednej dávky kakaovú piškótu. Tento recept som si vybrala z časopisu Dobré jedlo a je perfektný v tom, že táto piškóta sa dá upiecť dopredu a na druhý deň je krásne odležaná, jemná a ohromne sa s ňou pracuje. VANILKOVÝ KRÉM: 2 žĺtka, 900 ml mlieka, 150g práškového cukru, 2 lyžice hladkej múky, 2 Zlaté klasy, 1 vanilka, 200g masla Okrem masla a 150g cukru všetko uvaríme ako kašu. Je potrebné túto zmes dobre vyšľahať pred tým než ju idete variť, aby sa Vám neurobili hrudky. Pokojne pripravené suroviny najprv prešľahajte mixérom a potom uvarte. Budete mať nadýchanú kašu. Kašu vychladíme a postupne pridávame k vyšľahanému maslu s práškovým cukrom. Ja vždy nakoniec pridávam pár lyžíc rumu, podľa chuti - samozrejme izbovej teploty. ORECHOVÝ KRÉM: 2 vajíčka, 100g cukru,kakao, 1/2 masla, orechy, rum, vanilka Vajíčka uvaríme s cukrom vo vodnom kúpeli, a odstavíme. Toto je super plnka, pretože vôbec nemusíte čakať,kým niečo vychladne, ale rovno pridajte kakao, pol masla, orechy, rum, aj vanilku, a podľa potreby zahustite strúhankou. Stačí trochu. Táto plnka nenaberie na objeme, ako šľahané krémy, ale je úžasná na chuť a pod banánom chutí super. POSTUP PRÍPRAVY Obe upečené piškóty prerežeme na druhý deň. Ja ich natieram ríbezľovým lekvárom, pokvapkám rumom poukladám na to banány, na tie vanilkovú plnku, preložíme kakaovým korpusom, znova džemom, rumom, orechovu plnkou, banánmi, a tak znova. Z tej vanilkovej plnky určite vyjde na zarovnanie nerovností po obvode celej torty. Tortu necháme trochu stuhnúť a potom potiahneme hmotou z Marshmallows - odporúčam značku JOJO, a z cukríkov Vexta (tiež Jojo) sú ružičky. Napriek tomu, že sa to zdá nesmierne zdĺhavé, nie je to až také náročné, chce to iba prípravu. Ružičky som si narobila dopredu, korpusy deň predtým, a plnky ráno. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 5.12.2010, 18:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() MAKOVO-KÁVOVÉ REZYPOTREBNÉ PRÍSADY PIŠKÓTOVÉ CESTO: 250g polohrubej múky, 125g kryštáľového cukru, 150 ml oleja, 150 ml mlieka, 3 vajíčka, lyžička prášku do pečiva, 1 vanilka, citrónová kôra +++ MAKOVÉ CESTO: 3/4 l mlieka, poctivá štipka soli, 60g masla, 80g krupice, 150g kryštáľového cukru, 1 vanilka, 250g mletého maku, 2-3 vajíčka, citrónová šťava z 1 citróna+++ KÁVOVÁ POLEVA: 2 vajíčka, 250g práškového cukru, 1 lyžička mletej kávy, 2 lyžičky kakaa, 80g tuku POSTUP PRÍPRAVY Srdečne Vás pozývam na malý makovo-kávový výlet... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (41) posledné: 20.10.2017, 16:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |