. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Pavol L. (Pajko1980) ID 99826
mimibazar.sk/pajko1980
Oblasť: Martin
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 9.6.2009
Naposledy: 15.8.2015 6:53
Aktualizácia: 26.3.2011 11:59
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 10
RODINNÉ FOTOGRAFIE 6
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 15
NÁVODY 16
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

CUKROVINKY

malé nanučky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 ks mascarpone 150 g, želatina 2 plátky , 4 lyžice jablkovej šťavy, 1 lyžica strúhaného kokosu, na ozdobu drvené pistácie, iné oriešky ... čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Mascarpone zmiešajte s jablčnou šťavou, želatinu pripravte podla návodu na obale a postupne ju vmiešajte do pripraveného krému spolu s kokosom. Na tácku potiahnutú foliou lyžicou z krému vytvarujte nanučky, do každého zapichnite kúsok špajle . Pripravené nanuky nechajte v mraziaku cez noc zmraziť . Potom ich namočte do rozpustenej čokolády. Hneď posypte drvenými pistáciami a nakoniec na ne lyžicou nalejte tenké pásiky čokolády. Dajte znovu zamraziť, kým ztuhne čokoláda.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 3.2.2010, 21:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCA MEDICÍNA

zase niečo s medíkom



POTREBNÉ PRÍSADY

med, škorica

POSTUP PRÍPRAVY

na choroby srdca:
zmiešajte med s mletou škoricou a namažte na chlieb miesto džemu nebo marmelády a jedzte pravidelne na raňajky. Znižuje to hladinu cholesterolu v krvi a cievach a chráni pred infarktom. Kto už infarkt prekonal a bude jest toto denne,bude se držať míle daleko od ďalšieho infarktu. Pravidelné raňajky tohoto druhu uľavujú pri zadýchavaní a posilujú srdečný tep. Med a škorica vracajú cievam a žilám ich pružnosť .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 9.2.2010, 22:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Karamelový grog od lenka k. (mon-cheeris) ID 159881 z CZ MMB



POTREBNÉ PRÍSADY

4lžičky cukru krupice,1,5dcl horké vody,0,5dcl rumu,1 plátek citronu,3hřebíčky,1 kousek skořice ,1hrst hrozinek

POSTUP PRÍPRAVY

V kastrolku uděláme z cukru karamel,aby byl tmavý (ne spálený).Karamel zalijeme horkou vodou,ale pozor prská to rozpustíme karamel a přidáme hřebíček a skořici to vše nalijeme do hrníčku s hrozinkama. (dobrý v zimě pro babinec)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 17.11.2009, 16:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCA MEDICÍNA

z MEDU



POTREBNÉ PRÍSADY

med, škorica, jablká, teplá voda

POSTUP PRÍPRAVY

rozmiešaj dve polievkové lyžice medu a jednu čajovú lyžičku škoricového prášku v pohári teplej vody - pomáha pri INFEKCII MOČOVÉHO MECHÚRA

rozmiešaj dve polievkové lyžice medu a tri čajové lyžičky škoricového prášku v 2 dcl pohári teplej vody, pite trikrát denne na zníženie CHOLESTEROLU


Každé ráno 30 minút pred raňajkami ešte na prázdny žalúdok vypite zmiešané dve polievkové lyžice medu a jednu čajovú lyžičku škorice rozpustené v šálke horúcej vody. Ak budete tento nápoj piť pravidelne, dokážete nielen schudnúť, ale svoju váhu si aj udržať, pretože med zabraňuje usadzovaniu tukov - CHUDNUTIE

Škorica a med zabraňujú tvorbe plynov pri trávení - PLYNNATOSŤ

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 3.11.2009, 12:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIETY

ZDRAVÉ cookies



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g tuku /hera,palmarin,smetol/, 1 šálka kr cukru, 1 vanilkový cukor, 2 vajcia, 1 dl mlieka, 3 šálky ovsených vločiek, 1 šálka kokosovej múčky, 1 šálka sekaných orechov, 2 lyžice kakaa /granko/, 500g hladkej múky s 1 lyžičkou sódy bikarbony, 1 nasekaná čokoláda /horká, mliečna/

POSTUP PRÍPRAVY

tuk rozpustím v miske na šľahanie v mikrovlnke, pridám cukry, vajcia a šľahám ponorným mixérom. postupne dávam ostatné prísady. po pridaní ovsených vločiek to už ide ťažšie, tak ostatné domiešavam vareškou. na table si posekám čokoládu, na ňu vyklopím cesto a spolu vypracujem pevné cesto. z neho robím placičky, z ktorých vykrajujem rvozne tvary. pozor lepí sa, treba podsypávať múkou. dám vedľa seba na plech s papierom na pečenie /prípadne teflónový/. pečú sa na 180 stupňov cca 10-12 minút. nenechávajte do zhnednutia,budú tvrdé. potom ich ešte chvíľu nechám na plechu vychladnúť. hotové dávam do dózy vyloženej servítkou a zavriem. toto množstvo je na 4 veľké plechy.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 15.1.2011, 12:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ČO DOM DAL

plnené zamiaky



POTREBNÉ PRÍSADY

stredne velké zemiaky cca 10ks, olej, soľ, mletá rasca. Plnka: syr - roztápací, syr niva, kukurica z plechovky, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

plech polej olejom a posyp soľou a mletou rascou. zemiaky poriadne vyčisti kefkou od zeme, pozdĺžne prekroj a poukladaj reznou stranou nadol vedľa seba na olej. vršky nakroj , aby nepopukali. potri ich mastiačkou olejom a daj do predhriatej rúry na 200 stupňov cca 30 min. potom vyber, zemiaky poobracaj na plechu a lyžicou vyber striedku. do nej natlač plnku : kukurica, strúhané syry a korenie / ja som použila mlynček s čili+soľ / a daj ešte na 2 min zapiecť , kým sa syr neroztopí. výborne chutí s kyslým mliekom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 25.10.2009, 20:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

bryndzové koláčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g polohrubej múky, 200 g uvarených zemiakov, 200 g masla, 200 g bryndze, jeden žĺtok, soľ,jedna lyžička prášku do pečiva, Na potretie: bielok, celá rasca, hrubozrnná soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Do preosiatej múky pridáme kypriaci prášok, vychladnuté, najemno postrúhané zemiaky a nastrúhané maslo. Vmiešame bryndzu, žĺtok, soľ a vymiesime hladké cesto. Vyvaľkáme ho na pomúčenej doske a pokrájame na menšie kúsky hrubé asi pol centimetra. Potrieme bielkom, posypeme celou rascou, hrubozrnnou soľou, uložíme na vymastený plech a vo vyhriatej rúre upečieme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 14.12.2013, 11:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Americké cookies



POTREBNÉ PRÍSADY

170 g masla 100 g hnedého cukru 100 g kryštálového cukru 1 balíček vanilkového cukru 300 g hladkej múky 2 vajcia 1/2 balíčka prášku do pečiva 2 lyžice mlieka 320 g kvalitnej čokolády

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo vymiešajte s hnedým, kryštálovým a vanilkovým cukrom, pridajte vajcia, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Čokoládu nakrájajte na kúsky a 2/3 z nej pridajte do cesta. Plech vyložte papierom na pečenie a položte naň guľky cesta asi 5 cm od seba. Povrch guliek mierne roztlačte a vtlačte do nich zvyšné kúsky čokolády. Pečte vo vyhriatej rúre 10-13 minút. Z plechu ich vyberajte po vychladnutí.
822 kJ/porcia

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 117 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (34) posledné: 20.3.2017, 16:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Syrová pita – TYROPITA



POTREBNÉ PRÍSADY

500g fety 100g syru kefalograviera strúhaného 1 šálka mlieka ....................................... 3 pol. Lyžice mäkkého masla alebo margarínu kôpor alebo mäta jemne posekaná 4 rozšlahané vajcia čierne korenie maslo na listy cesta 500g cesta cesto pita /alebo lístkové/

POSTUP PRÍPRAVY

Fetu rozmačkajte vidličkou. Pridajte syr kefalograviera, mlieko, kôpor alebo mätu, vajcia a
čierne korenie. Na vymazaný plech dajte po jednom polovicu listov cesta, ktoré ste každý
zvlásť namazali rozpusteným maslom. Na povrch cesta rozprestrite syrovú náplň a prikryte
zvyšnými, opäť dobre namastenými listami cesta. Pečte v stredne vyhriatej rúre zhruba
jednu hodinu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 17.9.2009, 15:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Cesto na pizzu



POTREBNÉ PRÍSADY

(dávka približne na 2 pizze) * 300 - 400 g hladká múka * 2 PL olivový olej * 1/2 ČL soľ * 1/2 ČL cukor * vlažná voda * 30g čerstvé droždie alebo 7g sušené

POSTUP PRÍPRAVY

1. vo veľkej mise zmiešajte najskôr suché suroviny (múku, soľ, cukor, droždie)
2. pridajte olivový olej a vodu (nepridávajte celé množstvo vody, ak netreba)
3. cesto spracujte rukami, mieste asi 10 minút, vyformujte do tvaru bochníka, zakryte čistou utierkou a nechajte kysnúť (pozor na prievan v kuchyni:))
4. cesto by malo mať po nakysnutí dvojnásobný objem - trvá to asi 2 hodiny
5. cesto po nakysnutí znova premieste, ak sa vám zdá lepkavé, pridajte trochu múky
6. nebojte sa cesto pomúčenými rukami poriadne ponaťahovať a vyvaľkať do želanej hrúbky - cesto by malo byť elastické - ideálna hrúbka je asi 0,5 cm až 0,75 cm.
7. cesto vaľkajte od stredu ku krajom, rovnomerne otáčajte tak, aby ste dostali kruh (z dávky by vám mali vzniknúť 2 ks cesta/pizze)
8. hotový kruh potrite paradajkovým (lisované paradajky, nie kečup) alebo olivovo-cesnakovým základom a už len pridajte vašu obľúbenú zmes surovín navrch

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 22.10.2009, 21:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu