. .. .. .. .. .. .
. .

Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.

Tešíme sa na vás.

Cesto na pizzu - RECEPT 17253

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

PIZZA

ID 99826 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)


Cesto na pizzu


[ recept č. 17253 zo dňa  ]


Cesto na pizzu


POTREBNÉ PRÍSADY

(dávka približne na 2 pizze) * 300 - 400 g hladká múka * 2 PL olivový olej * 1/2 ČL soľ * 1/2 ČL cukor * vlažná voda * 30g čerstvé droždie alebo 7g sušené

POSTUP PRÍPRAVY

1. vo veľkej mise zmiešajte najskôr suché suroviny (múku, soľ, cukor, droždie)
2. pridajte olivový olej a vodu (nepridávajte celé množstvo vody, ak netreba)
3. cesto spracujte rukami, mieste asi 10 minút, vyformujte do tvaru bochníka, zakryte čistou utierkou a nechajte kysnúť (pozor na prievan v kuchyni:))
4. cesto by malo mať po nakysnutí dvojnásobný objem - trvá to asi 2 hodiny
5. cesto po nakysnutí znova premieste, ak sa vám zdá lepkavé, pridajte trochu múky
6. nebojte sa cesto pomúčenými rukami poriadne ponaťahovať a vyvaľkať do želanej hrúbky - cesto by malo byť elastické - ideálna hrúbka je asi 0,5 cm až 0,75 cm.
7. cesto vaľkajte od stredu ku krajom, rovnomerne otáčajte tak, aby ste dostali kruh (z dávky by vám mali vzniknúť 2 ks cesta/pizze)
8. hotový kruh potrite paradajkovým (lisované paradajky, nie kečup) alebo olivovo-cesnakovým základom a už len pridajte vašu obľúbenú zmes surovín navrch
9. pečte pri teplote asi 200 C, povrch by sa mal pekne zapiecť a cesto zostať do zlatista a chrumkava upečené

Dobrú chuť!
<< Vafle so šľahačkou a ovocím | Cesto na pizzu | Syrová pita – TYROPITA >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
kristína s. (nigina) ID 32120 (6.9.2009, 11:10)
http://domacnost.sme.sk/c/3593632/naucte-sa-robit-cesto-na-pizzu.html

pondelok 19. 11. 2007 11:03 | MOJMÍR LIESKOVSKÝ, Jr

(N)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lenka S. (1Leni) ID 67070 (6.9.2009, 10:42)
... http://domacnost.sme.sk/c/3593632/naucte-sa-robit-cesto-na-pizzu.html
ODPOVEDAŤnahlásiť
Pavol L. (Pajko1980) ID 99826, mimibazar.sk/pajko1980 (22.10.2009, 21:20)
prepáčte,že som sa inšpirovala,ale recept je to dobrý a používam ho dosť často, preto som si ho "sem uložila" (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu