končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
CHUŤOVKY |
Pšenično-ražné bagetyPOTREBNÉ PRÍSADY Pšeničná múka hladká 700 g Ražná múka hladká celozrnná 300 g Teplá voda 600 ml Kvasnice 42 g Olivový olej 4 PL Cukor 2 ČL Soľ 4 ČL Ľanové semienka POSTUP PRÍPRAVY Uvedené prísady zmiešame (alebo necháme vymiešať pekáreň) a cesto necháme kysnúť 1 hod. Na doske vytvarujeme bagety, ktoré necháme pred pečením ešte 15-20 minút podkysnúť. Pečieme pri 200 stupňoch cca 30 minút. Ja dávam pod plech ešte jeden malý plech s vriacou vodou, aby bola v rúre dostatočná vlhkosť a pečivo nebolo vysušené. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 30.8.2012, 16:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Cesnakový posúch podľa jana j. ID 30839POTREBNÉ PRÍSADY POTREBNÉ PRÍSADY 250g hladkej múky 250g polohrubej múky mlieko podľa potreby 2 PL oleja 3-4 zemiaky uvarené v šupke a postrúhané 2 ČL soli 2ČL cukru + 1 kocka droždia + mlieko 1 vajce celá rasca cesnakovú pastu: hlavička cesnaku, soľ, 2PL roztopeného masla POSTUP PRÍPRAVY Z mlieka, cukru a droždia urobím kvások Múky zmiešame, pridáme vajce, olej, postrúhané zemiaky, soľ, celú rascu a kvások a prípadne ďalšie mlieko podľa potreby. Dôkladne vymiesime cesto a necháme vykysnúť. Po vykysnutí opäť premiešame a opäť necháme vykysnúť. Na masťou vymatneý plech cesto rukami "porozťahujeme" posypeme nakrájanou slaninkou a dáme piecť pri 180 stupňov cca 35 - 40 minút. Hotové potrieme cesnakovou pastou a prípadne ešte dosolíme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 7.2.2011, 19:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Paneláková kvasená kapustaPOTREBNÉ PRÍSADY narezaná kapusta - soľ - rasca - čierne korenie - nové korenie - bobkový list - jablká - cibuľa - čerstvá cvikľa POSTUP PRÍPRAVY Dobrý deň, rada by som sa podelila o recept, ktorý mamina kedysi našla v časopise a už 10 rokov kapustu nerobíme inak, pretože predsa len v paneláku je tento spôsob prípravy oveľa praktickejší a chuťovo je kapusta porovnateľná (možno aj lepšia :-)) Zdravú, očistenú kapustu pokrájame na jemné rezančeky a nasolíme - na 1 kg kapusty 15-20 g soli. Necháme postáť kým kapusta nepusí šťavu. Na dno zaváraninového pohára nasypeme trocha rasce, nového a čierneho korenia a plátok cvikle, na bok pohára dáme bobkový list, kúsok jablka a cibule. Naplníme pripravenou odstátou kapustou aj so šťavou a horúcim viečkom uzavrieme. Poháre uložíme na teplé miesto a tam necháme 4 týždne kvasiť. Potom poháre preložíme na chladné miesto. Nie každá kapusta pustí po nasolení dostatočné množstvo "šťavy", v takom prípade môžeme pred uzatvorením pohára doliať vodu. Kapustu do pohára len jemne pritlačíme (nie ako do suda). Doporučujem poháre s viečkom na závit. Ak pred konzumáciou zistíme, že je málo vykvasenej vody v pohári, tak pohár otvoríme, dolejeme vody po vrch a necháme ešte 2 - 3 dní "dokvasiť" Pár krát sa mi stalo, že kapusta počas kvasenia vykypela - boli zle dotiahnuté viečka, takže treba dotiahnuť - ale to už robím aj preventívne každý týždeň počas kvasenia. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 9.10.2013, 14:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |