. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Lucia K. (Lucia8504) ID 98072
Oblasť: Považská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.5.2009
Naposledy: 4.6.2013 6:17
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 3
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

CHUŤOVKY

Pšenično-ražné bagety



POTREBNÉ PRÍSADY

Pšeničná múka hladká 700 g Ražná múka hladká celozrnná 300 g Teplá voda 600 ml Kvasnice 42 g Olivový olej 4 PL Cukor 2 ČL Soľ 4 ČL Ľanové semienka

POSTUP PRÍPRAVY

Uvedené prísady zmiešame (alebo necháme vymiešať pekáreň) a cesto necháme kysnúť 1 hod. Na doske vytvarujeme bagety, ktoré necháme pred pečením ešte 15-20 minút podkysnúť. Pečieme pri 200 stupňoch cca 30 minút. Ja dávam pod plech ešte jeden malý plech s vriacou vodou, aby bola v rúre dostatočná vlhkosť a pečivo nebolo vysušené.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 30.8.2012, 16:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Cesnakový posúch podľa jana j. ID 30839



POTREBNÉ PRÍSADY

POTREBNÉ PRÍSADY 250g hladkej múky 250g polohrubej múky mlieko podľa potreby 2 PL oleja 3-4 zemiaky uvarené v šupke a postrúhané 2 ČL soli 2ČL cukru + 1 kocka droždia + mlieko 1 vajce celá rasca cesnakovú pastu: hlavička cesnaku, soľ, 2PL roztopeného masla

POSTUP PRÍPRAVY

Z mlieka, cukru a droždia urobím kvások
Múky zmiešame, pridáme vajce, olej, postrúhané zemiaky, soľ, celú rascu a kvások a prípadne ďalšie mlieko podľa potreby. Dôkladne vymiesime cesto a necháme vykysnúť. Po vykysnutí opäť premiešame a opäť necháme vykysnúť. Na masťou vymatneý plech cesto rukami "porozťahujeme" posypeme nakrájanou slaninkou a dáme piecť pri 180 stupňov cca 35 - 40 minút. Hotové potrieme cesnakovou pastou a prípadne ešte dosolíme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 7.2.2011, 19:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Paneláková kvasená kapusta



POTREBNÉ PRÍSADY

narezaná kapusta - soľ - rasca - čierne korenie - nové korenie - bobkový list - jablká - cibuľa - čerstvá cvikľa

POSTUP PRÍPRAVY

Dobrý deň, rada by som sa podelila o recept, ktorý mamina kedysi našla v časopise a už 10 rokov kapustu nerobíme inak, pretože predsa len v paneláku je tento spôsob prípravy oveľa praktickejší a chuťovo je kapusta porovnateľná (možno aj lepšia :-))
Zdravú, očistenú kapustu pokrájame na jemné rezančeky a nasolíme - na 1 kg kapusty 15-20 g soli. Necháme postáť kým kapusta nepusí šťavu.
Na dno zaváraninového pohára nasypeme trocha rasce, nového a čierneho korenia a plátok cvikle, na bok pohára dáme bobkový list, kúsok jablka a cibule. Naplníme pripravenou odstátou kapustou aj so šťavou a horúcim viečkom uzavrieme. Poháre uložíme na teplé miesto a tam necháme 4 týždne kvasiť. Potom poháre preložíme na chladné miesto.
Nie každá kapusta pustí po nasolení dostatočné množstvo "šťavy", v takom prípade môžeme pred uzatvorením pohára doliať vodu.
Kapustu do pohára len jemne pritlačíme (nie ako do suda).
Doporučujem poháre s viečkom na závit.
Ak pred konzumáciou zistíme, že je málo vykvasenej vody v pohári, tak pohár otvoríme, dolejeme vody po vrch a necháme ešte 2 - 3 dní "dokvasiť"
Pár krát sa mi stalo, že kapusta počas kvasenia vykypela - boli zle dotiahnuté viečka, takže treba dotiahnuť - ale to už robím aj preventívne každý týždeň počas kvasenia.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 9.10.2013, 14:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu