Petra G. (Pat) ID 9688 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)
Lízatká na detskú oslavu - karamelové a čokoládové
[ recept č. 30977 zo dňa 28.8.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Na karamelové - kryštálový cukor, na čokoládové akákoľvek čokoláda a na zdobenie podľa fantázie - biela čokoláda, akékoľvek cukríky, oriešky......
POSTUP PRÍPRAVY
Na alobal si rozložíme menšie špajdle. Na karamelové lízatká upražíme z cukru karamel a hneď nalievame na jeden koniec špajdle, hneď posýpame ozdobami. Pokiaľ by už povrch stuhol, potrieme ho mokrým štetcom, aby sa naň posýpka dobre prichytila. Na čokoládové rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli, postupujeme potom rovnako ako pri karamelových. Ja som vrch zdobila na kúsky nakrájanou bielou čokoládou, gumenými macíkmi (na fotografii ich bohužiaľ neviedieť) a farebnou posýpkou. Necháme stuhnúť. |
Monika R. (monicek) ID 59103 (25.9.2010, 14:40) |
Peti, super, že si pripomenula, my sme ich odlievali do lyžičky. a s tými ozdobami je to super nápad. Vďaka. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Petra G. (Pat) ID 9688, mimibazar.sk/pat (27.9.2010, 13:43) |
Presne, aj my sme si ich odlievali do formičiek na labky, takto je to ešte rýchlejšie |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Veronika G. (veronika45) ID 20591 (28.8.2010, 20:37) |
to sa mi mooooc paci |
ODPOVEDAŤnahlásiť |