
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() spaldovo-mandlove rozky s pravou vanilkouPOTREBNÉ PRÍSADY 250g spaldovej muky celozrnnej,100gcukru mleteho trstinoveho cukru,100g pomletych mandli,200gmasla,2lyzicky vanilky v prasku POSTUP PRÍPRAVY tvoríme rožky ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 8.12.2016, 14:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
![]() zapekana paradajkova ryzaPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY Do uvarenej ryze (nie velmi do makka),primiesame paradajkovu drt,syr (cim viac,tym lepsie),hrasok,kukuricu.....podla chuti sa moze pridat akakolvek zelenina alebo je vynikajuca aj s mletym masom.Vobec nieje sucha len treba dat dostatok paradajkovej zmesi.........zapiect........ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 18.2.2011, 18:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() MINI VIANOCKY Z RICOTTYPOTREBNÉ PRÍSADY 375g ricotty,170g cukru,250g hladkej muky,vanilinovy cukor,stipka soli,postruhana citronova kora z 1citrona,prasok do peciva,NA VRCH:1 vajce,trochu hnedeho cukru na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Vsetky prisady spolu zmiesame (okrem vajicka a hnedeho cukru),miesame len par minut lebo cesto nesie byt prilis spracovane.Cesto rozdelime na male asi 60g kopky,z ktorych potom vyvalame asi 20cm pasiky.Tieto potom zatocime a vytvorime tak vianocky,bude ich asi 13-14.Vianocky poukladame na plech na ktorom dame papier na pecenie, vianocky potrieme rozslahanym vajcom a posypeme hnedym cukrom.Pecieme asi 25min. pri 150C.Najlepsie su este teple... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 4.2.2011, 8:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() cokoladovy kolac s repou-vyborny a jednoduchyPOTREBNÉ PRÍSADY 300g cervenej repy (vopred uvarenej), 2 vajcia ,100ml olivoveho oleja, 100g cukru, 100g horkej cokolady, 60g kakaa, 250g hladkej muky ,50g mandli, 0,5 dcl ciernej silnej kavy, prasok do peciva POLEVA: 200g horkej cokolady ,3 lyzice medu ,1 lyzica kavy POSTUP PRÍPRAVY Vopred uvarenu repu (na pare) rozmixujeme.Rozslahame vajcia s cukrom,pridame roztopenu cokoladu.Potom postupne pridavame (rucne)repu,muku,prasok do peciva,kakao,olej,kavu a rozmixovane mandle.Pecieme v tortovej forme 180C asi 40min. Poleva: roztopime cokoladu,pridame kavu a med.Takto sa poleva nebude vobec lamat pri krajani. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 9.6.2013, 11:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() "PASTIERA NAPOLETANA" neapolsky velkonocny kolacPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 300g hladkej muky,150g masla,150g cukru,3 zltka,stipku soli Plnka: 500g tvarohu (jemneho-kremoveho),250g uvarenych krupov alebo ryze(originalny recept je s krupami),200g cukru,150g hrozienok,10g skorice,1/2l mlieka,4 vajcia,4lyzice muky,stipku soli,nastruhana citronova kora POSTUP PRÍPRAVY Z muky,makkeho masla,cukru,zltok a stipku soli vypracujeme cesto,ktore dame odlozit do chladnicky na hodinu.Z mlieka,zltkov,muky,cukru a citronovej kory uvarime husty krem.Nechat vychladnut,pridat domakka uvarene krupy,skoricu.Z bielok,stipky soli vyslahame husty sneh,ktory potom jemne vmiesame do tvarohu.Nakoniec pridame do kremu aj tvaroh a hrozienka. Vyvalame vychladnute cesto asi na hrubku 5mm,vlozime cesto do tortovej vymastenej formy tak aby vycnievala von z formy.Nechame si trochu cesta na ozdobne pasiky.Vlejeme plnku do formy a na vrch poukladame pasiky z cesta.Pecieme pri 180C asi hodinu.Krajame az po uplnom vychladnuti. JE TO PORIADNA MNAMKA A NIELEN NA VELKU NOC!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 7.5.2011, 18:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Kuracie prsia s octom "BALSAMICO" vynikajucePOTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia,mlete cierne korenie,olivovy olej,ocot balsamico,sol POSTUP PRÍPRAVY Velmi jednoduchy a rychly recept kuracie prsia osolime,okorenime a prudko opecieme na troche olivoveho oleja.Podlejeme trochu vody a ocot(ja tento ocot zboznujem takze nim tie prsia poriadne popodlievam,vysledok nebude mat vobec kyselkavu chut).Udusime do makka.Podavame s akoukolvek prilohou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 30.4.2010, 9:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() MANDLOVO-COKOLADOVA DOBROTA "LA CAPRESE" orig.taliansky recept JEDNODUCHYPOTREBNÉ PRÍSADY 200g mandli olupenych,100g lieskovych orechov (namiesto lieskovych orechov moze byt len 300gmandli),200g masla,200g praskoveho cukru,200g horkej cokolady,6 vajec,2 lyzice hl.muky,prasok do peciva POSTUP PRÍPRAVY Nad parnym kupelom roztopime maslo a cokoladu,postupne pridavame zltka,cukor,posekane mandle a orechy (nie moc na drobno),2lyzice muky a prasok do peciva.Nakoniec pridame bielkovy sneh a zmes vlejeme do maslom vymasteneho pekacika.Pecieme pri 165° asi 35-40min. Je velmi stavnaty,vsetci taliani a ja sa za nim ideme zblaznit... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 7.5.2010, 16:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
![]() sosovicovy salatPOTREBNÉ PRÍSADY sosovica,tuniak v konzerve,paradajky,olivy,nastruhany parmezan,tvrdy syr,balsamovany ocot BALSAMICO,olivovy olej,sol,mlete cierne korenie,oregano. POSTUP PRÍPRAVY Uvarime sosovicu tak,aby nebola rozvarena. Precedime so studenou vodou.Pridame nastruhany parmezan,tvrdy syr (dobry je aj udeny) nakrajany na kocky,tuniak z konzervy,nakrajane paradajky a olivy.Osolime,okorenime,pridame olivovy olej,balsamovany ocot a oregano. Vsetko dobre premiesame. Vyborny je hlavne v lete moze sa pripravit aj o den skor a nechame ho v chladnicke. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |