Lucia J. (sendik) ID 95680 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
MANDLOVO-COKOLADOVA DOBROTA "LA CAPRESE" orig.taliansky recept JEDNODUCHY
[ recept č. 19506 zo dňa 1.11.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
200g mandli olupenych,100g lieskovych orechov (namiesto lieskovych orechov moze byt len 300gmandli),200g masla,200g praskoveho cukru,200g horkej cokolady,6 vajec,2 lyzice hl.muky,prasok do peciva
POSTUP PRÍPRAVY
Nad parnym kupelom roztopime maslo a cokoladu,postupne pridavame zltka,cukor,posekane mandle a orechy (nie moc na drobno),2lyzice muky a prasok do peciva.Nakoniec pridame bielkovy sneh a zmes vlejeme do maslom vymasteneho pekacika.Pecieme pri 165° asi 35-40min. Je velmi stavnaty,vsetci taliani a ja sa za nim ideme zblaznit... |
 | marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (7.5.2010, 16:06) |
vyzera naozaj super, , isto vyksušam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martina T. (tinucha) ID 50013, mimibazar.sk/tinucha (29.12.2009, 13:50) |
Ja som tento koláčik robila a aj keď chutil výborne, niečo sa mi na ňom nepodarilo,lebo nebol taký šťavnatý, zrejme ako mal byť a spodok sa mi rozpadával.Piekla som ho v teplovzdušnej rúre asi 15 minút, to sa i už aj zdalo veľa. Tak neviem, kde som urobila chybu. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia J. (sendik) ID 95680 (27.3.2010, 16:53) |
Naozaj neviem,moj je vzdy dost stavnaty,mozno je to tou teplovzdusnou rurou,inak je dost krehky treba ho krajat ked uz je poriadne vychladnuty. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |