
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 16 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Baklažán v sójovej omáčke na sladkoPOTREBNÉ PRÍSADY 2 väščie baklažány (cca pol kila), 1 cibuľa, 1 menšia hlavička cesnaku, 7 PL sójovej omáčky (pravej fermentovanej bez emulgátorov!!), 6 PL trstinového cukru, 5 PL ryžového octu, sezam na ozdobenie POSTUP PRÍPRAVY Balkažány si nakrájame na asi 3 cm veľké kocky, dáme opecť na olej asi na minútku a podlejeme troškou vody, zakrijeme pokrievkou, dusíme do makka ( nie príliš). Na panvicu si dáme na drobno nakrájanú cibuľu, cesnak a cukor, necháme skaramelizovať, pridáme baklažán (takmer uvarený), ešte chvílu ohrievame a miešame. Nakoniec pridávame sójovú omáčku a ocot, premiešame a odstavíme. Podáva sa s ryžou alebo ja som dala tento krát celozrnný kus kus. Nakoniec ozdobíme sezamom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 2.6.2013, 9:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Miso polievka s tofu a riasami - zdravá, rýchla, jednoduchá...POTREBNÉ PRÍSADY 1 veľký pór, 1 menšia hrsť wakame rias, 1 biele tofu, 2-3 PL Miso pasty, Alnatura bio zeleninový bujón (z DM drogerie)// alebo idealny domaci zeleninový vývar... POSTUP PRÍPRAVY Wakame riasy namočíme na pol hodinu do trochy vody. Pórik nakrájame na šikné kolieska, dáme na pol minútky dusiť na troche oleja. Keď začne rozvoniavať, zalejeme vývarom (buď domácim zeleninovým alebo z bio bujónu) a chvíľu varíme do mäkka - nerozvariť. Keď je pór uvarený a riasy odmočené a zmäknuté, stíšime plameň, pridáme ich tam, aj spolu s na menšie kocky nakrájaným tofu. Netreba už variť, len nakoniec pridáme miso pastu rozmiešanú v troške vody a podľa potreby dosolíme ( netreba preháňať :) miso pasta aj riasy sú dosť slané a bujón tak isto, takže niekomu soľ ani netreba) Miso sa už viac neprevára, niekto ho prevára ešte 2-3 min. ale je to zbytočné, chuť sa nezmení, iba sa ničia zdraviu prospešné látky z pasty. Pastu aj riasy sú dostať v bio potravinách, niekedy aj v tescu, ale aspoň tú pastu moc neodporúčam komerčnú z hypermaketov... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 27.6.2018, 15:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Pečená cviklaPOTREBNÉ PRÍSADY 4-5 malých cvikiel, cibuľa, cesnak, balsamico ocot, soľ, rozmarín POSTUP PRÍPRAVY Cviklu ošúpeme, nakrájame na malé štvrtinky, pridáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu, cesnak, trochu posolíme. Pridáme rozmarín (ja som dala provensálsku zmes) a pokvapkáme s balsamicom. Pečieme v balíčkoch z alobalu na 200° cca 2 hodiny. Ja som podávala so zemiakovým pyré a rukolou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Uhorky na sečuánsky spôsobPOTREBNÉ PRÍSADY 2 velke uhorky, 1 cerstva chilli papricka, zvazok jarnej cibulky, sojova omacka, trstinovy cukor, sezamovy ojej (staci aj slnecnicovy), 2 struciky cesnaku, asi 4 cm cerstveho zazvoru, secuanske korenie, ja som dala aj trocsku Nashi goreng - korenie Priloha: jazminova ryza POSTUP PRÍPRAVY Uhorky nakrajame vydlabeme od zrniecok a nakrajame a mensie kocky/platky. Na olej dame opekat nakrajanu cilublku, po chvilke aj na jemno nakrajane chilli, zazvor, cesnak a uhorky. Opekame kym uhorky nezacnu maknut, nevarime uplne do makka, maju byt trosku chumkave. Pridame asi 3 PL sojovej omacky, secuanske korenie ( ja som sypane korenie nezohnala len v tescu som nasla uz zarobene "red suszuan" s rajcinami a dala tam to , smakovalo vyborne :) ), malu lyzicku nashi goreng (nemusi byt, original v recepte nieje ), asi 2 PL cukru (podla chuti) a este chvilku miesame. staci 2-3 minutky. Podavame s jazminovou ryzou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Vegetariánske maki sushiPOTREBNÉ PRÍSADY Na cca 5-6 sushi roliek:\r\n500 g sushi ryze, 6 PL ryzoveho octu, 2-3 PL trstinoveho cukru, Nori riasy, zelenina: cervena paprika, uhorka, japonska redkovka, avokado..podla chuti :) + tofu marinovane v sojovej omacke. POSTUP PRÍPRAVY Pripravime si octuvu marinadu na ryzu:\r\nOcot, sukor a stipku soli dame do maleho hrnca, miesame na silnom ohni a hned ako sa roztopi a zacina vriet odstavime. Odlozime na chladne miesto.\r\n\r\nRyzu preplachneme pod studenou vodou 4-5 krat, potom prilejeme 600 ml vody a nechame pol hodinu stat. Po pol hodine dame na silny ohen, ked zacne vriet zakryjeme, stisime plamen a varime 10 minut. Po 10 minutach vypneme plamen, ale ryzu este nechame zakrytu, kym "dojde" :) Vyklopime do misky, urovname povrch a polejeme octovou marinadou - rovnomerne. Premiesame sekavym sposobom, tj. nie ako cesto ale len sekame varechou do ryze. Nechame vychladnut.\r\n\r\nRolovanie sushi chce uz len prax, mne sa celkom pekne podarili na prvy krat, aj ked jedna rolka sa mi trochu rozpadavala, ale ostatne boli v pohode. Vela ludi na forach pisalo, ze ryza je taka lepkava, ze nestihali rolovat - nieje pravda, da sa to ,) Takze na bambusovu roku si dame platok Nori riasy a vzdy pred tym nez ukladame ryzu su namocime poriadne ruky do studenej vody. Vonkajsi okraj riasy nechame bez ryze asi 2 cm. A nedavame ju moc na hrubo. Priblizne do stredu alebo trocha blizsie k vnutornemu okraju ukladame na pasiky nakrajanu zeleninu a tofu a rolujeme. Je to na mnohich videach na you tube :) Treba poriadne utlacat. Da sa spravit aj opacnym sposobom: ked je riasa vo vnutry a ryza naokolo.. To sa robi tak, ze ked uz mame pokladanu ryzu na riase, posypeme ju ciernym a obycajnym sezamom, dame na nu poravinarsku foliu a na nej otocime. Plnku ukladame teda na riasu a ked rolujeme, treba dat pozor aby sme nazarolovali aj foliu :) Ked ale pojdete krata tieto opacne (Uramaki sushi,) treba ich krajat aj s tou foliou aby sa nerozpadli a az potom ju dat dole. Podavame s nakladanym zazvorom, sojovou omackou a wasabi pastou.\r\n\r\nJe to vyborna varianta pre vegetarianov, alebo ludi co sa boja surovych ryb :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 22.1.2013, 12:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Zeleninka s kuskusomPOTREBNÉ PRÍSADY Cuketa, baklažán, cesnak, cibuľa, trocha rajčinového pretlaku, brokolica, soľ POSTUP PRÍPRAVY cibuľu a cesnak podusíme na oleji do sklovita, pridáme nakrájaný baklažán a brokolicu (mne ostali len stonky, ale aj tie boli dobré), podlejeme troškou vody a dusíme asi10 min, Pridáme cuketu a dusíme do mäkka ale nerozvaríme....nakoniec rajčinový pretlak podla chuti a dosolíme. Ja pridávam aj provensálske bylinky,,,Príloha kuskus najlepšie celozrnný ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Krtko vegan s jahodamiPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 500 g hladkej múky, 5 na hrubo nastrúhaných jabĺk, cca 3 dcl sójového mlieka, 1O PL oleja, 1,5 PL kakaa, 250 g práškového cukru, 1 PDP Mrazené jahody, rastlinná šlahačka (Holé) POSTUP PRÍPRAVY Cesto: rozmiešame cukor, kakao a múku s PDP, pridávame mlieko a olej a nakoniec jablká. Vo vymastenej tortovej forme upečieme na 180°C. Vychladnuté cesto vydlabeme v strede, necháme tenké okraje. Poukladáme jahody, môžu sa trochu pocukriť. Pripravíme si šlahačku, holé je už ochutená, takže neprisladzujeme. Len vyšlaháme so stužovacom, primiešame trochu z tej vydlabanej drobenice z korpusu a dáme na tortu, vyformujeme ako krtkovu tortu - kopec. Posypeme zvyškom pomrveného korpusu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (5) posledné: 14.2.2012, 18:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Opečená ryža so zeleninouPOTREBNÉ PRÍSADY Uvarená ryža, brokolica, cuketa, polovica baklažánu, cibuľa, cesnak, sojova tatarka, rajčina POSTUP PRÍPRAVY Ostala nám ryža z Nedele, tak som ju dala na panvičku. Na troche oleja opečieme najprv cibuľu, cesnak a brokolicu, postupne pridávame na drobno nakrájaný baklažána a cuketu. Keď sú mäkké (nerozvarené ale chrumkavé) pridáme ryžu a dochutíme. Ešte chvíľu opekáme spolu. Tento krát som si k tomu dala rajčinu a sójovú tatarku ale je to dobré aj s najrájaným jablkom a vysmážaným tavenýrom :o) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 19.4.2012, 15:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Zapečená cuketa so zemiakmiPOTREBNÉ PRÍSADY 2 mladé cukety, tofu, trochu na drobo nakrájaných a napoly uvarených zemiakov (2-4), solamyl, sójová smotana, tavenýr, vegeta, kurkuma, soľ, trochu sójového mlieka, cesnak. POSTUP PRÍPRAVY Njaprv si pripravíme zemiaky, nakrájame na malé kocky, povaríme ale nemusia byť úplne do mäkka. Cuketu nakrájame na tenké kolečká, dáme do misy, k tomu roztčený cesnak poľa chuti, na kocky nakrájané tofu, sójovú smotanu, uvarené zemiaky, kurkumu, soľ, príp. vegetu a asi 2-3 PL solamylu rozmiešaného v troche sójového mlieka, všetko spolu premiešame a šupneme do trúby na 170°. Najprv zakryté a ku koncu, tak za 45 min odokryjeme a postrúhame tavenýrom. Dáme ešte na chvílku zapiecť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Tofu ako praženica, alebo moje vegan raňajky :)POTREBNÉ PRÍSADY Biele tofu, olej, cibuľa, TEBI droždie, papriky, rajčiny, avokádo, olivový olej, uhorka, ľadový šalát, celozrnný chlebík POSTUP PRÍPRAVY Na troške oleja podusíme cibuľu do sklovita, pridáme TEBI a roztlčené tofu, môže sa aj kurkuma, ja ju nedávam.Chvílu posmažíme, dochutíme ešte troškou soli... Na chlebík (ja mám najradšej 100% celozrnný slatinský, niežeby som chcela robiť reklamu, ale je to jediný 100% celozrnný chlebík u nás na trhu, nie len tmavé prifarbované pečivo a je aj chuťovo dobrý) natrieme zrelé avokádo, jemne posolíme, a zeleninku podla chuti, ja som si dala hore spomenuté :o) Rýchle, jednoduché, zdravé a CHUTNÉ..a nie len na raňajky :)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 24.4.2012, 20:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 16 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |