končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Frankfurtské bravčové mäsoPOTREBNÉ PRÍSADY 700-800 g bravčové plece, alebo stehno (ja som použila plece) 1 väčšia cibuľa olej, soľ, MČK, ml.červená sladká paprika, ml.rasca, malý rajčiakový pretlak, 3 na tvrdo uvarené vajcia 3 párky 2-3 sterilizované uhorky 2-3 PL hladkej múky na zahustenie POSTUP PRÍPRAVY Mäso pokrájame na rezne (kto chce môže aj na kocky) , naklepeme z každej strany osolíme a okoreníme MČK. Do nižšieho širšieho hrnca dáme trochu oleja, popražíme na ňom do sklovita cibuľu a poprášime mletou červenou paprikou (pridáme aj 2-3 ČL), v hrnci postupne opražíme z každej strany rezne (aby sa nám uzavreli - stačí z každej strany 2 minútky), odkladáme . Keď sú všetky opražené, tak ich dáme naspäť do hrnca, podlejeme vodou posypeme ml.rascou a dusíme cca 45 min - 60 min. , aby mäso zmäklo. Počas dusenia pridáme pretlak (nemusíme). Dolejeme trochu vody, podľa toho kto ako má rád veľa šťavy. Ak je potrebné ešte dochutíme soľou a pridáme na jemno nakrájané párky a sterilizované uhorky, Necháme ešte cca 10 min. variť, aby šťava chytila z nich chuť. Nakoniec zahustíme múkou rozmiešanou s vodou, necháme prevrieť a pridáme na jemno nakrájané vajíčka. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 96 návštěvníkov) KOMENTÁRE (29) posledné: 31.12.2013, 13:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
cestoviny so špenátovou omáčkou a kuracím mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balík menších cestovín 400 g kuracie prsia 1 menší pór rozmarín, tymián, soľ, olej 1 bal. mrazený špenát 3 strúčiky cesnaku 1 smotana na varenie POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny dávame "od oka" podľa toho ako máte papanie radi. Nakrájame si mäso na veľmi malé kocky, chvíľu opražíme na oleji , pridáme rozmarín, tymián, následne pridáme pórik (nemusí byť) nakrájaný na malé kocky, opražíme, kým trošku nezmäkne pridáme rozmrazený špenát, pretlačený cesnak, osolíme trošku podlejeme vodou a podusíme (môžeme pridať aj muškátový orech). Nakoniec pridáme smotanu na varenie (dávam od oka 300-500 ml) podľa konzistencie chuti, či chcete omáčku viac špenátovú, alebo smotanovú, a necháme pár minút povariť. Omáčku nalejeme na vopred uvarené cestoviny, zmiešame. Dobrú chuť. Doba varenia cca 30 min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 10.6.2010, 22:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
KOTBULAR - mäsové guľky s omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY GUĽKY: 500g mletého hov. mäsa 1 str.cesnaku, soľ ml.čierne korenie hladká muka na obaľovanie olej na vprážanie OMÁČKA :1 lyžica masla 2 lyžice hl. múka 2,5 dl hov.vývaru 2,5 dl mlieka čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok 2 lyžičky sójovej omáčky mleté čierne korenie soľ POSTUP PRÍPRAVY GUĽKY: Mäsové guľky, všetký suroviny okrem múky spojíme a vytvarujeme malé guľky s priemerom cca 2 cm (ja na tvarovanie používam odmerku so Sunaru), následne ich obalíme v múke a vyprážame pri strednej teplote vo vyššej vrstve rozpáleného oleja asi 10 min. Vyberieme na papierovú utierku a vysajeme prebytočný tuk. Preložíme do misky a prikryjeme, aby navychladli. OMÁČKA: V hrnci rozohrejeme lyžicu masla + lyžicu oleja z vyprážania a zasypeme hl. múkou. premiešame, zalejem mliekom a vývyrom a uvedieme do varu. Dochutíme sójovou omáčkou, muškátovým orieškom, korením, prípadne soľou. Podávame so zemiakmi, hranolkami, alebo knedlou + múžeme pridať brusnicový džem. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 17.2.2018, 12:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie soté so zeleninkou a kečupomPOTREBNÉ PRÍSADY Všetky prísady sú odhadom - ja robím "od OKA" cca 500 g kuracích pŕs rôzna mrazená alebo sezónna čerstvá zelenina - cca 350 g 2-3 PL hladká múka soľ, mletý rozmarín, olej, kečup POSTUP PRÍPRAVY V tomto recepte je dúležitý kečup. Nakoľko ten dodá šťave sladkastú dobrú chuť. Jedlo je veľmi vhodne aj pre najmenšie deti (od 1 roka). Mäso nakrájame na kocky, dáme do misky a poprášime hladkou múkou, premiešame, tak aby múka všetko mäsko pokryla. Do woku si dáme rozohriať trochu oleja (cca 2-3 lyžice) a na ňom opražíme mäsko. Pridáme mletý rozmarín a ešte chvíľu opražíme. Potom podlejeme vodou, osolíme a dusíme. Pridáme zeleninku podľa vlastnej chuti. Zelené fazuľky, hrášok, mrkva, kukurica, neskôr pórik. Keď máme zeleninu mäkkú pridáme kečup, premiešame, a chvíľku povaríme. Kečupu dáme podľa vlastnej chuti. (cca 5-10 PL i viac). Dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 11.1.2011, 23:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Lasagne s mletým mäsomPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Tento receptík nie je môj. Je podľa: Silvia K. (sisina) ID 9063 POSTUP PRÍPRAVY Ja som si ho iba trochu vylepšila. Namiesto paradajkového pretlaku dávam 1 konzervu lúpaných krájaných paradajok, v lete čerstvé paradajky bez šupky (paradajky stačí zaliať vriacou vodou a šupku dáte ľahko preč). Do bešamelovej omáčky pridávam mletý muškatový oriešok. Mäsko nesolím, lebo väčšinou keď kúpim vákuovo balené, býva aj tak dosť slané. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Ovsená kaša od 7.mesiacaPOTREBNÉ PRÍSADY 150 ml vody 4 lyžice ovsených vločiek 1 lyžica (klasického) masla 1 kus ovocia (banán, alebo jablko, hruška, prípadne iné podľa Vašej chuti) POSTUP PRÍPRAVY Vodu s vločkami dáme zovrieť, varíme cca 2 minúty. Odstavíme, pridáme maslo na menšie kusy očistené nakrájané ovocie a všetko spolu rozmixujeme. Väčším deťom môžeme namiesto vody kašu variť z plnotučného mlieka a pridať hrozienka (ktoré je vhodné vopred namočiť vo vriacej vode, aby zmäkli), prípadne iné sušené ovocie. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 29.3.2012, 16:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |