. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Eva Č. (evu_lienka) ID 85347
.
mimibazar.sk/evu-lienka
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.3.2009
Naposledy: 12.1.2018 13:10
Aktualizácia: 20.3.2016 12:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 182
RODINNÉ FOTOGRAFIE 8
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 6
NÁVODY 1
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)

BRAVČOVÉ MÄSO

Frankfurtské bravčové mäso



POTREBNÉ PRÍSADY

700-800 g bravčové plece, alebo stehno (ja som použila plece) 1 väčšia cibuľa olej, soľ, MČK, ml.červená sladká paprika, ml.rasca, malý rajčiakový pretlak, 3 na tvrdo uvarené vajcia 3 párky 2-3 sterilizované uhorky 2-3 PL hladkej múky na zahustenie

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso pokrájame na rezne (kto chce môže aj na kocky) , naklepeme z každej strany osolíme a okoreníme MČK.

Do nižšieho širšieho hrnca dáme trochu oleja, popražíme na ňom do sklovita cibuľu a poprášime mletou červenou paprikou (pridáme aj 2-3 ČL), v hrnci postupne opražíme z každej strany rezne (aby sa nám uzavreli - stačí z každej strany 2 minútky), odkladáme .
Keď sú všetky opražené, tak ich dáme naspäť do hrnca, podlejeme vodou posypeme ml.rascou a dusíme cca 45 min - 60 min. , aby mäso zmäklo.

Počas dusenia pridáme pretlak (nemusíme). Dolejeme trochu vody, podľa toho kto ako má rád veľa šťavy. Ak je potrebné ešte dochutíme soľou a pridáme na jemno nakrájané párky a sterilizované uhorky, Necháme ešte cca 10 min. variť, aby šťava chytila z nich chuť.

Nakoniec zahustíme múkou rozmiešanou s vodou, necháme prevrieť a pridáme na jemno nakrájané vajíčka.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 96 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (29) posledné: 31.12.2013, 13:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

cestoviny so špenátovou omáčkou a kuracím mäsom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balík menších cestovín 400 g kuracie prsia 1 menší pór rozmarín, tymián, soľ, olej 1 bal. mrazený špenát 3 strúčiky cesnaku 1 smotana na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny dávame "od oka" podľa toho ako máte papanie radi.

Nakrájame si mäso na veľmi malé kocky, chvíľu opražíme na oleji , pridáme rozmarín, tymián, následne pridáme pórik (nemusí byť) nakrájaný na malé kocky, opražíme, kým trošku nezmäkne pridáme rozmrazený špenát, pretlačený cesnak, osolíme trošku podlejeme vodou a podusíme (môžeme pridať aj muškátový orech). Nakoniec pridáme smotanu na varenie (dávam od oka 300-500 ml) podľa konzistencie chuti, či chcete omáčku viac špenátovú, alebo smotanovú, a necháme pár minút povariť.
Omáčku nalejeme na vopred uvarené cestoviny, zmiešame.
Dobrú chuť.

Doba varenia cca 30 min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 10.6.2010, 22:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

KOTBULAR - mäsové guľky s omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

GUĽKY: 500g mletého hov. mäsa 1 str.cesnaku, soľ ml.čierne korenie hladká muka na obaľovanie olej na vprážanie OMÁČKA :1 lyžica masla 2 lyžice hl. múka 2,5 dl hov.vývaru 2,5 dl mlieka čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok 2 lyžičky sójovej omáčky mleté čierne korenie soľ

POSTUP PRÍPRAVY

GUĽKY:
Mäsové guľky, všetký suroviny okrem múky spojíme a vytvarujeme malé guľky s priemerom cca 2 cm (ja na tvarovanie používam odmerku so Sunaru), následne ich obalíme v múke a vyprážame pri strednej teplote vo vyššej vrstve rozpáleného oleja asi 10 min. Vyberieme na papierovú utierku a vysajeme prebytočný tuk. Preložíme do misky a prikryjeme, aby navychladli.

OMÁČKA:
V hrnci rozohrejeme lyžicu masla + lyžicu oleja z vyprážania a zasypeme hl. múkou. premiešame, zalejem mliekom a vývyrom a uvedieme do varu. Dochutíme sójovou omáčkou, muškátovým orieškom, korením, prípadne soľou.

Podávame so zemiakmi, hranolkami, alebo knedlou + múžeme pridať brusnicový džem.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 17.2.2018, 12:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie soté so zeleninkou a kečupom



POTREBNÉ PRÍSADY

Všetky prísady sú odhadom - ja robím "od OKA" cca 500 g kuracích pŕs rôzna mrazená alebo sezónna čerstvá zelenina - cca 350 g 2-3 PL hladká múka soľ, mletý rozmarín, olej, kečup

POSTUP PRÍPRAVY

V tomto recepte je dúležitý kečup. Nakoľko ten dodá šťave sladkastú dobrú chuť. Jedlo je veľmi vhodne aj pre najmenšie deti (od 1 roka).

Mäso nakrájame na kocky, dáme do misky a poprášime hladkou múkou, premiešame, tak aby múka všetko mäsko pokryla. Do woku si dáme rozohriať trochu oleja (cca 2-3 lyžice) a na ňom opražíme mäsko. Pridáme mletý rozmarín a ešte chvíľu opražíme. Potom podlejeme vodou, osolíme a dusíme. Pridáme zeleninku podľa vlastnej chuti. Zelené fazuľky, hrášok, mrkva, kukurica, neskôr pórik. Keď máme zeleninu mäkkú pridáme kečup, premiešame, a chvíľku povaríme. Kečupu dáme podľa vlastnej chuti. (cca 5-10 PL i viac).

Dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 11.1.2011, 23:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Lasagne s mletým mäsom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Tento receptík nie je môj. Je podľa: Silvia K. (sisina) ID 9063

POSTUP PRÍPRAVY

Ja som si ho iba trochu vylepšila. Namiesto paradajkového pretlaku dávam 1 konzervu lúpaných krájaných paradajok, v lete čerstvé paradajky bez šupky (paradajky stačí zaliať vriacou vodou a šupku dáte ľahko preč). Do bešamelovej omáčky pridávam mletý muškatový oriešok. Mäsko nesolím, lebo väčšinou keď kúpim vákuovo balené, býva aj tak dosť slané.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Ovsená kaša od 7.mesiaca



POTREBNÉ PRÍSADY

150 ml vody 4 lyžice ovsených vločiek 1 lyžica (klasického) masla 1 kus ovocia (banán, alebo jablko, hruška, prípadne iné podľa Vašej chuti)

POSTUP PRÍPRAVY

Vodu s vločkami dáme zovrieť, varíme cca 2 minúty. Odstavíme, pridáme maslo na menšie kusy očistené nakrájané ovocie a všetko spolu rozmixujeme.

Väčším deťom môžeme namiesto vody kašu variť z plnotučného mlieka a pridať hrozienka (ktoré je vhodné vopred namočiť vo vriacej vode, aby zmäkli), prípadne iné sušené ovocie.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 29.3.2012, 16:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu