
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 32 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
![]() Semienkový bochník (chlieb)POTREBNÉ PRÍSADY na 1kg chlebíka treba: 480ml vody, 2 a pol PL repkového oleja, 2 a pol PL medu, 2čl soli, 200g hladkej múky, 230g žitnej múky (dala som špaldovú), 230g celozrnnej múky, 1 droždie, 100g ľanových semienok, 30g slnečnicových semienok, 20g celého maku POSTUP PRÍPRAVY Suroviny dávajte do pekárničky v poradí v akom vyžaduje váš typ a piecť treba v programe na celozrnný chlieb. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Kuracie prsia so slaninou s jazmínovou ryžouPOTREBNÉ PRÍSADY 2 kuracie prsia, slaninka (podľa chuti), 1 bambino v črievku s nivovou príchuťou, soľ, mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Nakrájanú slaninku opiecť na panvici, pridať na kocky nakrájané prsíčka (okorenené a jemne osolené) a podliate vodou dusiť do mäkka. Do hotového pridať bambino v črievku s nivovou príchuťou. Nechať prevrieť a hotovo. Jazmínovú ryžu som robila tak že som ju opražila na troške oleja a zaliala vodou (1-2 mm nad ryžou), osolila a zakryté sa to dusilo pár minutiek. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 5.9.2013, 21:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
![]() Nátierka z vareného mäsaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kompótovú misku nakrájaného vareného mäsa (z polievky), 200g taveného syra (v črievku), 1 na drobno pokrájaná cibuľka, čerstvá petržlenová vňať, mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu vymixovať ponorným mixérom a dať schladiť do chladničky. Soliť netreba keďže tam ide syr. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
![]() Fantastické cesto na pizzuPOTREBNÉ PRÍSADY 400 ml voda, 2,5 Pl olivoveho oleja, 2,5 čl soli, 800 g hladka muka, 2,5 čl suseneho drozdia /ja davam cerstve tak 22 g/ , niekedy davam aj za lyzicku celej rasce (na obrazku je bryndzova s klobasou) POSTUP PRÍPRAVY Cesto robim v pekarnicke v programe na cesto a potom ho len rukami /ako langose/ ponatahujem a dam na plech s papierom na pecenie no a uz podavam len oblohu. Pred pecenim necham este troska podkysnut. Velmi dobre sa s cestom robi-vobec sa nelepi a suroviny davam presne podla receptu /nic viac nic menej/. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 25.6.2013, 9:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Pikant - pod mäso, na pizzu či ako nátierkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg červenej papriky (kápia), 1 kg rajčín, 1 kg cibule, 10 strúčkov cesnaku, 10-15 ks feferóniek (podľa chuti), 2 dl oleja, 1 dl octu, 7 dkg soli, 7 dkg cukru POSTUP PRÍPRAVY Všetko pomlieť na mäsovom mlynčeku a dať variť - 1 hod od bodu varu. Naliať do pohárov a sterilizovať cca 10 min. Čo sa týka rajčín tak my dávame na cca 6kg papriky iba 4kg rajčín lebo niekedy sú dosť vodnaté a potom je pikant dosť riedky. Je veľmi dobrý pod mäso, na pizzu (ako základ miesto kečupu) alebo len tak samotný s pečivom a tvrdým syrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 30.8.2012, 8:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
![]() Brokolicová nátierkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 menšia hlávka brokolice, 1 na tvrdo uvarené vajce, 1 nátierkove maslo bez príchute, asi hrsť postrúhaného tvrdého syra, soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika POSTUP PRÍPRAVY Brokolicu rozoberieme na ružičky a dáme uvariť (cca 10 min od bodu varu). Vychladnutú ju spolu s uvareným vajíčkom poriadne rozmačkáme mačkadlom na zemiaky (môžete aj pomixovať ale je lepšia keď sú tam kúsky), pridáme nastrúhaný syr, koreniny a na koniec nátierkove maslo. Poriadne premiešame a dáme na chvíľu do chladu odpočinúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 22.3.2012, 11:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Linecký koláč s ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 150g hladkej múky, 85g rastlinného tuku, 50g práškového cukru, 1 vajce, postrúhaná kôra z citróna, 300g ovocia Plnka: 0,4l mlieka, 3PL kryšt. cukru, 1 vanilkový puding – uvaríme ako puding Želatína: 0,25l kompótovej šťavy (alebo zriedeného sirupu), 2PL maizeny alebo Zlatého Klasu, 2PL práškového cukru - uvaríme hustú kašu POSTUP PRÍPRAVY Tento fantastický recept mám z kuchárskej knihy. Fotografia je trošku nepodarená lebo koláč nebol ešte ztuhnutý a neodolali sme.... Ale pridala som ju aj tak aby ste mali predstavu ako má vyzerať.... Všetky prísady na cesto zmiešame a vypracované ho dáme na 1 hod. do chladničky odpočívať. Potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme na veľkosť tortovej formy na hrúbku cca 3 mm, preložíme na vymastenú formu a vytvarujeme tak, aby okraje ostali vyvýšené. Upečieme. Do stredu upečeného a vychladnutého korpusu nalejeme uvarený puding, naň poukladáme ovocie a zalejeme želatínou. Dáme stuhnúť do chladničky. Na ozdobenie môže ísť šľahačka a plátok ovocia, ale my to nedávame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Jednoduchá brokolicová so syromPOTREBNÉ PRÍSADY 1 hlávka čerstvej brokolice, vývar, soľ, syr v črievku, bazalka (sušená) POSTUP PRÍPRAVY Brokolicu rozoberieme na ružičky a opláchneme vo vode. Dáme ju variť s vývarom (ja používam domáci z kuracích chrbtov). Keď je brokolička mäkká, tak ju pretlačíme pretláčatkom na zemiaky (to s tou rúčkou, nie krúžok...). Dáme opäť na sporák a pridáme syr. Pokiaľ je polievka riedka tak ju zahustíme solamylom rozmiešaným v mlieku (alebo ako ste zvyknutí). Dochutíme soľou podľa potreby a jemne posypeme bazalkou. Prevaríme a môžeme podávať. Na zmenu niekedy dávam do polievky cestoviny, mrveničku alebo zemiaky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 19.4.2012, 11:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Jemná kukuricováPOTREBNÉ PRÍSADY 1 konzervu kukurice, 1 cibuľa, 1 väčšia mrkva, 3 zemiaky, 1 bobkový list, 4 zrnká čierneho korenia, kúsok mäsa (ja som mala kuracie chrbty), olej POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu nakrájame na drobno, opražíme na troške oleja. Potom pridáme mrkvu, mäso a zemiaky a ešte chvíľu restujeme. Zalejeme vodou (2 cm nad zeleninu), osolíme, pridáme bobkáč a korenie. Keď je zelenina už skoro hotová, pridáme kukuricu aj s nálevom a povaríme ešte nejakých 15-20 min. Odstavíme a môžeme podávať. Kto má rád, tak počas varenia môže pridať aj čerstvú petržlenovú vňať. P.S. V reštauráciách túto polievku podávajú so šunkou (miesto mäsa) a podlievajú vývarom, ale keďže my salámu nejeme tak som urobila zmenu :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 8.12.2011, 21:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Syrová cesnačkaPOTREBNÉ PRÍSADY 5 zemiakov, 6 strúčikov cesnaku (podľa chuti), 1 syr v črievku, soľ, 1 PL rasce, 1 PL olivového oleja POSTUP PRÍPRAVY Očistené a umyté zemiaky nakrájam na kocky a dám variť so soľou a rascou. Vody dávam cca 2 cm nad zemiakmi. Keď sú zemiaky už skoro hotové pridám pretlačený cesnak a o chvíľu syr. Nechám poriadne rozvariť syr a minútku pred vypnutím polievky pridám 1PL olivového oleja. Odstavím z ohňa a s "mačkadlom" na zemiaky ju trocha popretláčam( nie úplne do krémovita). No a to je všetko. Veľmi chutná je s opečeným chlebíkom (na obr. je tmavý chlieb opražený na suchej panvici). P.S. Túto polievku robievam aj bez syra - vtedy ju nepretláčam, ale nechávam zemiaky na kocky tak ako sa varili... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 11.8.2012, 12:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 32 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |