Lucia B. (lucikaTN) ID 84069 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
Pikant - pod mäso, na pizzu či ako nátierka
[ recept č. 49633 zo dňa 28.8.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 kg červenej papriky (kápia), 1 kg rajčín, 1 kg cibule, 10 strúčkov cesnaku, 10-15 ks feferóniek (podľa chuti), 2 dl oleja, 1 dl octu, 7 dkg soli, 7 dkg cukru
POSTUP PRÍPRAVY
Všetko pomlieť na mäsovom mlynčeku a dať variť - 1 hod od bodu varu. Naliať do pohárov a sterilizovať cca 10 min. Čo sa týka rajčín tak my dávame na cca 6kg papriky iba 4kg rajčín lebo niekedy sú dosť vodnaté a potom je pikant dosť riedky. Je veľmi dobrý pod mäso, na pizzu (ako základ miesto kečupu) alebo len tak samotný s pečivom a tvrdým syrom. |
Anna J. (andulka2) ID 48309 (30.8.2012, 8:27) |
Tá horčica to zahustí, spojí do hladkej masy. a chuťovo zjemní. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna J. (andulka2) ID 48309 (28.8.2012, 13:29) |
Recept je super. Mlieť je zbytočná práca, stačí na hrubo pokrájať a potom cele zmixovať. Ja pridávam aj plnotučnú horčicu. Už som tento rok robila, kápia bola za 0.79 euro, no nekúp to. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia B. (lucikaTN) ID 84069 (28.8.2012, 14:18) |
Raz sme to skúšali rozmixovať lebo nebolo toho kto by to mlel ale veľmi nám to nechutilo - máme radi keď sú tam také drobné kúsky. S horčicou sme to ešte neskúšali - v čom to zmení chuť je to kyselšie? Jednu dávku veru môžem vyskúšať ako obmenu. Ja som tento rok narobila z 9kg papriky lebo minulý rok sme nemali v januári ani jeden pohár  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |