. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Želka G. (dzaja26) ID 80145
.
mimibazar.sk/dzaja26
Oblasť: Revúca
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.2.2009
Naposledy: 12.12.2021 21:14
Aktualizácia: 27.1.2015 19:40
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 55
RODINNÉ FOTOGRAFIE 84
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 29
NÁVODY 3
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 29 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>

CUKROVINKY

Nutelové rohlíčky



POTREBNÉ PRÍSADY

V mojom prípade sú to skôr polmesiačiky :) Suroviny na spracovanie cesta : 200 g nutely***1 vanilkový cukor***100 g masla /Hera***300 g hladkej múky***1 vajce***1 ČL kypriaceho prášku*** Na obaľovanie rohlíčkov: práškový a vanilkový cukor ****** Ručne alebo hnetačom rýchlo vymiešame maslo s nutelou a cukrom a postupne pridáme vajce a múku. Cesto je dosť mäké, ale nepridávame viac múky. Rozdelíme si ho na dve časti - stačí v tej mise, v ktorej sme ho miešali a dáme do chladničky dobre stuhnúť. Potom vyberieme najprv iba jednu časť, vytvoríme šúľok na málo pomúčenej doske a nakrájame asi 1 cm kúsky, z ktorých rýchlo tvoríme rožky a ukladáme na plech vystlaný papierom. V klasickej el. rúre pečieme cca 180 - 200°C 10-12 min - nevysušíme! Po upečení sú veľmi krehké, necháme ich chvíľu na plechu postáť, a potom ešte horúce obalíme v cukre. Necháme ich cca týždeň uležať v zatvorenej dóze alebo krabici v chlade. Vyjde cca 50 kusov. Na foto ich mám z dupľovanej dávky Sú veľmi dobré. Zdroj: www.toprecepty.sk autorka: Yanah

POSTUP PRÍPRAVY

***

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (7) posledné: 31.12.2011, 2:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Čokoládové rakvičky



POTREBNÉ PRÍSADY

Ingrediencie uvádzam cca na 20 kúskov. Ja robievam cesto z troch dávok / cca 60 - 65 ks/ a plnku z dvoch. CESTO: 21 dg hladkej múky***7 dg práškový cukor***14 dg Hera/Palmarín/***1 žĺtko***1 vanilkový cukor***2 dg kakaa t.j. 2 - 3 PL *** Všetko zmiesime, necháme chvíľu cca pol až 1 hodinu odpočívať v chladničke a potom vtláčame tenučko do formičiek vymastených a vysypaných múkou /rozmer vnútra formičky 11 x 3,1 cm/******* Pečieme cca 190 200 °C 7 - 10 min -odskúšať podľa svojej rúry. Nevyklápame ich úplne horúce, aby sa nepolámali, cesto je krehké. Kraje môžeme po vychladnutí nožíkom upraviť. PLNKA: 2 vajíčka ***20 dg prášk.cukor***môžeme pridať i vanilkový cukor*** vyšľaháme nad parou a po vychladnutí vyšľaháme s 20 dg masla a rumom podľa chuti***** Plníme pomocou malých lyžičiek, vrch uhladíme napr. príborovým nožíkom a polejeme čokoládou. Dozdobíme ako chcema, najčastejšie vlnovkou z cukrovej polevy, ja väčšinou ničím nezdobím..... a pochutnávame si na tejto skvelej čokožĺtkovej pochúťke.****** Je to síce pracný recept, ale stojí za to. Je vhodný napríklad na svadby a podobné slávnostné príležiotosti. Rakvičky sú mäkulinké, priam sa rozplývajú na jazyku, mňam. Každý gurmán ich ocení, ale POZOR nedávajte ich do chladničky, lebo stvrdnú. ALE ako stvrdli, tak aj zmäknú, ak ich necháte cez noc položené na linke v kuchyni, budú znova jedna báseň. Tento veľmi starý a dobrý recept mám od maminej kolegyne. Vrelo odporúčam!

POSTUP PRÍPRAVY

*********

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 16.12.2011, 20:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Narodeninová pre moju maminu


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

nevyšla mi tak, ako som chcela, nie som profík a ešte k tomu som nestihla spraviť kvietky z marcipánu, takže sú umelé a prilepené bielkom s cukrom, ale nevadí - i tak bola dobrá...... spodok svetlá marlenka od Violky, super postup na cesto a týmto jej zaň ďakujem........srdiečko - orechová piškóta, čokoládový šľahaný krém plus banány, biela čokopoleva z Lidla, veľmi rýchlo tuhla, tak nie je pekná - musela som ju teda orámovať marciopánom............................. a ďakujem Lucke za super postup na vystuženie torty, možno to tu ani nebolo treba, ale aspoň som si to vyskúšala

POSTUP PRÍPRAVY

*****

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (8) posledné: 17.1.2011, 18:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Keď vločky nesnežia .......



POTREBNÉ PRÍSADY

Tieto ovsené hrudky nie sú síce cukrovinka, ale..........nevedela som, kde ich zaradiť................... SUROVINY / asi na 40 kúskov / : ako odmerku použijeme hrnček s objemom 3 dl ******* 150 g zmäknutej Hery***0,5 hrnčeka hnedého alebo obyč.kryštál. cukru***1 vanilkový cukor***2 - 3 vajcia***1 ČL sódy bikarbóny***1 ČL škorice / nemusí byť / ***štipka soli***1,5 hrnčeka hrubej múky, z ktorej časť nahradíme kokosom napr. polovicu i viac, ale nemusíme ***3 hrnčeky ovsených vločiek, najlepšie sú tie, čo stáli 16 sk zabudla som názov a u nás ich už nevidieť - boli v takom dlhšom úzkom priesvitnom sáčku a rôzne ochutené napr. čokoládové a ovocné - tak som ich rôzne kombinovala, tu som použila lidlácke kilové balenie, nepáči sa mi však-sú suché****1 hrnček hrozienok alebo sušeného ovocia.....2 -3 PL jablkovej vlákniny / priesvitný sáčok s hnedým práškom v BIO potravinách alebo bielo-zelená krabica s názvom jablkový pektínový prášok - je to dobré pre tých, čo majú problém s dráždivým črevom a celkove na urýchlenie trávenia/ **** sekaná čokoláda-horká alebo študentská pečať *********Rozšľaháme Heru s cukrom a postupne pridávame ostatné prísady, dobre to spolu premiešame. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme 10 min odstáť. Medzi tým si zohrejeme rúru na 180 - 200 °C *** plech vystelieme papierom a ukladáme kôpky pomocou lyžičiek - vytvoria sa kostrbaté kôpky alebo pomocou mokrých rúk vytvoríme hladšie kôpky, cesto je mierne rozsýpacie a to je správne. Cesto pečením naberie objem. *****Pečieme cca 15 minút. *****Po upečení ich môžeme ozdobiť bielou, či tmavou čoko alebo polovicu koláčika namočiť do čoko********** Zdroj: Nový čas pre ženy z roku 2004 a odvtedy ich pečiem stále v inej variante ****** môžte pridať citrónovú, pomarančovú kôru- aj kandizovanú, kandiz. ovocie ******podľa toho, ktorá prísada v nich bude prevládať, takú chuť docielite*********Dobrú chuť! Zabudla som : ja ich pečiem z dvoch dávok a do tej druhej dávam kypriaci prášok, čiže je v nich aj sóda aj kypriaci. Vlákninu nemusíte pridávať alebo jej môžete dať aj viac ako som uviedla, potom bude mať cesto kyselkavú príchuť.

POSTUP PRÍPRAVY

***

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (5) posledné: 13.12.2010, 15:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

KRÉMEŠ s pravou krémešovou plnkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Lístkové cesto použite akékoľvek chcete. ***Ja som tentoraz spravila rýchle domáce od starej cukrárky z Gemera. ***** Do pravej krémešovej plnky sa nedáva vôbec maslo ani žiaden tuk!! S maslovou plnkou sú to rôzne krémešové obmeny, výnimkou je medový krémeš tam maslo patrí/.*****Ponúkam vám naozaj výbornú plnku, aká sa používa u nás na Gemeri. Samozrejme, každá gazdinka dáva iný pomer mlieka, pudingu, cukru atď. Nám sa osvedčil tento recept.** ****************************************************************************** CESTO: 0,5 kg hladkej múky***500 g Hera***9 PL kyslého mlieka-napr.acidko Sabi plnotučné***štipka soli******** zo surovín vypracujeme cesto a necháme odstáť 12 hodín, najlepšie cez noc. Na prípravu krémeša na veľkom plechu, je potrebné dávku zdvojnásobiť. Pečieme na obrátenom plechu obliatom studenou vodou alebo na pečiacom papieri pri teplote 210 - 220°C cca 15 - 20 min záleží od rúry. Vidličkou popichám len spodný plát, vrchný je krásny, keď je takto nafúknutý. Upečené cesto sa krásne oddelí od plechu.Keď si netrúfate, upečte ho na papieri.Podoberieme ho dlhým cukrárskym nožom a až letné zošuchneme z plechu, horúce by sa nám polámalo, je veľmi krehučké. ******************* Môžeme ho použiť aj na šatôčky a rožky s náplňami. Vrchný krémešový plát pokrájame na štvorce a naukladáme na plnku. ************************************* Je to veľmi starý recept od cukrárky Marinény z Muráňa. ***************** PLNKA: 1 liter mlieka*** 150 - 200 g cukru*** 1 vanilkový cukor*******5 - 6 vajec***1 balenie vanilkového pudingu Oetker alebo zlatý klas*** 4 - 5 PL polohrubej múky**********Z mlieka, vanilky, polovice cukru, múky, žĺtok a pudingu uvaríme kašu. Ešte do horúcej, ale nie hneď po stiahnutí z ohňa, počkáme cca 5 - 10 min zľahúčka a postupne vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov, št.soli a zvyšnej polovice cukru. Sneh sa trochu zrazí, aby po vychladnutí krém nezostal riedky, čiže tak to má byť. Plnka je ľahká a natrasená, sú v nej akoby bublinky. ************ Ja zvyknem robiť plnku z 1,5 litra mlieka a samozrejme k tomu prispôsobím ostatné prísady. ******** Odfotený krémeš je pokrájaný ešte teplý, preto rez nie je hladký, hoci v tomto prípade ani úplne nebude, pretože plnka nestuhne "na glej" . *****Ešte taký tip: ak chcete mať peknú žltú plnku a žĺtka z vajíčok sú bledé / a to platí aj v prípade, keď pečiete piškótu/ pridajte na koniec čajovej lyžičky kurkumu, nemajte strach, kurkuma nijako plnku ani piškótu neochutí / ************* ********* Najlepšie je večer upiecť a konzumovať ho na druhý deň - je taký pekný celistvý a cesto sa nedrobí. Dobrú chuť prajem!

POSTUP PRÍPRAVY

***

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 17.3.2011, 13:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Plnka do kornútkov z oplátky



POTREBNÉ PRÍSADY

1./ 2 dl mlieka, 3 žĺtky, 2 PL hladkej múky, 1 vanilkový cukor nad parou vyšľaháme do zhustnutia ************ 2./ 25 dg masla, 15 dg pr.cukru vyšľaháme do penista ********************************************************* 3./ 3 bielky, 4 PL cukru vyšľaháme tiež nad parou *****Po vychladnutí, všetky tri zmesy rovnakej teploty, zľahka zmiešame. Naplnené lieviky namáčame v čokoládovej ryži alebo v roztopenej čokoláde. Táto plnka je pracnejšia ako zo salka, ale chutí výborne.*************************************************************************************** Zdroj: kamarátka ************************************************ Príprava kornútkov u ID 25512 alebo u Lucky ID 5741

POSTUP PRÍPRAVY

***

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Marhuľkový džem


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

klasika - marhule, cukor++++ ja dávam na 1 kg marhúľ-dobre zrelých až prezretých 400 - 500 g cukru+++ výborný je aj s gelfixom 2 : 1 ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ náš najobľúbenejší, jeho pikantná chuť sa veľmi hodí do zákuskov +++++++++++++++++++++++++++ NESTERILIZUJEM

POSTUP PRÍPRAVY

++++++++++++++++++

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (8) posledné: 4.9.2010, 11:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Lečo ako čerstvé


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

paprika, pradajky - menšie množstvo ako paprika, soľ +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Papriku nakrájam na pásiky, mierne osolím, nechám cez noc odstáť. Osolením paprika zmenší svoj objem, viac sa jej vojde do fliaš a pri sterilizácii zmes neklesne dole. Na druhý deň pridám zblanšírované a olúpané paradajky, pokrájané na kúsky. Premiešam, dám do fliaš, zalejem šťavou, ktorú pustila zelenina a zaviečkujem. Sterilizujem krátko, len kým sa prichytia viečka. Nedávam ani cibuľu, ani olej. To až pri príprave, pred konzumáciou. Toto lečo chutí fakt ako čerstvé. Vôbec sa nekazí. ++++++++++++++ ALE : " Koľko ľudí, toľko chutí." takže nie každému vyhovuje tento rýchly spôsob jeho prípravy.

POSTUP PRÍPRAVY

+++++++

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (36) posledné: 15.5.2013, 15:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Broskyňovo-hruškový džem



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 kg olúpaných hrušiek zbavených jadrovníka +++1,5 kg olúpaných a odkôstkovaných broskýň+++1 kg želírovacieho cukru 3 : 1++ + šťava z 1/2 - 1 citróna +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Ovocie pomeliem na mlynčeku na mäso alebo mixnem, časť pokrájam na kocôčky, zmiešam s cukrom a podľa návodu na obale uvarím džem. Naplním do fliaš, zaviečkujem, otočím, nechám vychladnúť. Teda nesterilizujem. Fľaše na závit otočím hore dnom hneď po naplnení a uzavretí. Otáčam aj fľaše zaviečkované obyčajným viečkom/ viď.foto otočenej fľašky/, ale po uzavretí ich nechám cca 5 - 10 minút normálne postavené a až potom opatrne otočím viečkom dole. Keď je fľaša dobre uzatvorená a viečko je nepoškodené, nič nevytečie. Možno sa táto rada niekomu zíde. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Zdroj: Nový čas pre ženy, staršie vydanie

POSTUP PRÍPRAVY

++++++++

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (6) posledné: 24.1.2011, 13:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Lieskovooriešková torta od Ajky



POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS: 5 vajec++++150g pr.cukru++++100g hladkej múky++++150g masla/Hera++++100g pražených a nasekaných alebo nahrubo mletých lieskovcov++++100g horkej alebo varovej čokolády nasekanej+++ 1/2 pdp++++št.soli++++1/2 ČL ml.škorice/nemusí byť/++++++ PLNKA: 2 šľahačkové smotany 500ml +++ 2 stužovače++++vanilkový cukor 1 - 2 ks++++++++POLEVA: čokoládová alebo podľa vlastnej chuti ozdobiť ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Postup: žĺtky s cukrom vyšľaháme, do zmesi pridáme roztopené maslo chladné, zmiešame a pridávame zmiešanú hl.múku+orechy+čokoláda+škorica+pdp striedavo s tuhým snehom z bielkov. Pridáme na dvakrát. Pečieme v olejom mierne potretej forme a vystlanej papierom na pečenie cca 50min 180°C , mne stačilo piecť 40-45min. Korpus je pevnejší,ale mäký, aby v ňom čokoláda neklesla na spodok formy. Po vychladnutí korpus rozrežeme na polovicu, naplníme šľahačkou, dala som aj jahody a maliny. Vrch môžeme tiež potrieť šľahačkou, ozdobiť sekanými orieškami, čokoládou a ovocím alebo poliať čokopolevou. Dáme stuhnúť do chladničky a papáme. Dobrú chuť, torta je skvelá.++++++++++++++++++ Zabudla som uviesť, že oriešky opražíme nasucho v panvici, dávame pozor, aby nezhoreli. Takto sa nám ľahko ošúpu. ........................................................................................................................Výborný recept na túto tortičku mám od Ajky / web naničmama

POSTUP PRÍPRAVY

xxxxxxx

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (10) posledné: 14.9.2010, 21:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 29 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu