Želka G. (dzaja26) ID 80145 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Broskyňovo-hruškový džem
[ recept č. 31023 zo dňa 30.8.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1,5 kg olúpaných hrušiek zbavených jadrovníka +++1,5 kg olúpaných a odkôstkovaných broskýň+++1 kg želírovacieho cukru 3 : 1++ + šťava z 1/2 - 1 citróna +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Ovocie pomeliem na mlynčeku na mäso alebo mixnem, časť pokrájam na kocôčky, zmiešam s cukrom a podľa návodu na obale uvarím džem. Naplním do fliaš, zaviečkujem, otočím, nechám vychladnúť. Teda nesterilizujem. Fľaše na závit otočím hore dnom hneď po naplnení a uzavretí. Otáčam aj fľaše zaviečkované obyčajným viečkom/ viď.foto otočenej fľašky/, ale po uzavretí ich nechám cca 5 - 10 minút normálne postavené a až potom opatrne otočím viečkom dole. Keď je fľaša dobre uzatvorená a viečko je nepoškodené, nič nevytečie. Možno sa táto rada niekomu zíde. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Zdroj: Nový čas pre ženy, staršie vydanie
POSTUP PRÍPRAVY
++++++++ |
 | Eva A. (Eviana) ID 114156 (31.12.2010, 16:15) |
Želka... mňaaaam... veď Ty si zrobila pre mňa najviac super džemík... milujem broskyne a hrušky... ani si neviem predstaviť ako úžasný musí byť takýto džem ukladám a v lete vyskúšam... ďakujem za inšpiráciu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (24.1.2011, 13:45) |
je taký jemný, pripomína mi detskú výživu ale chutí mňam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (3.9.2010, 19:53) |
Želka, samé dobroty si zavárala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (4.9.2010, 11:57) |
Ďakujem Irenka a veď to my všetky samé dobrotky ....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (30.8.2010, 14:51) |
áno Marti, jemnučký je mala som mäkké hrušky a nevedela, čo s nimi tak vzniklo toto ...... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |