
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Rafaello trochu inak...POTREBNÉ PRÍSADY 1 ks HERA 1ks SALKO 250 g strúhaný kokos, podľa potreby na zhustenie masy: postrúhané keksy ( ja som použila nepodarky z medvedích labiek ), pšeničné klíčky, pomleté ovsené vločky. Lieskovce opečené v rúre a zbavené hnedej šupky. POSTUP PRÍPRAVY Na miernom ohni rozpustíme Heru pridáme Salko a keď masa trochu vychladne prisypávame: kokos, pomleté keksy, pomleté ovsené vločky. Všetko riadne premiešame a dáme na noc odstáť do chladu. Na druhý deň tvarujeme guľky, obaľujeme ich v kokose a nezabudneme na lieskovec. Tento recept je kombináciou receptov tu na MMB, mojej kolegyne Pavlínky a môjho ozdravného "abgrejtu". Prajem šťastné a veselé VIANOCE :-))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Marinované sojové mäsoPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 2 balíky sójové plátky alebo rezance, zeleninový bujón alebo vegeta marináda: 2 vajcia, 1 PL škrob (Gustin), 2 PL sójovej omáčky, 1 cibuľa POSTUP PRÍPRAVY Sójové rezne povaríme vo vode s vegetou alebo s bujónom. Marinádu si pripravíme zmiešaním všetkých surovín, cibuľu pokrájame nadrobno. Rezne alebo kocky necháme marinovať cca 12 hodín a potom ich opražíme na oleji. (môžeme ešte pokvapkať sójovou omáčkou). Toto jedlo je perfektné ako slávnostná varianta ku lokšiam a kapuste, alebo ku knedkíku. Pozor je trochu kalorickejšie bohatšie ako sojové mäso, ktoré mám v receptoch nižšie napísané. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 14.11.2010, 12:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() BANÁNOVÉ MUFFINYPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY (20 kusov)\r\n- 2 šálky celozrnnej špaldovej múky\r\n- 2 čajové lyžičky ( č.l. ) prášku do pečiva\r\n- 1/4 č.l. morskej soli\r\n- 1/2 č.l. mletej škorice\r\n- 3 kusy dobre zrelých banánov\r\n- 1 bielok\r\n- 5 p.l. hnedého cukru\r\n- 3 p.l. posekaných orechov\r\n- 4 p.l. oleja \r\n- 6 p.l. hrozienok\r\n- 1 šálka vody POSTUP PRÍPRAVY Rúru predhrejeme na 180° C. Plech s otvormi (podobný ako na lievance, ale hlbší a má viac otvorov ) vytrieme olejom a posypeme múkou. Vo veľkej mise zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ, hrozienka, škoricu a orechy (sypké suroviny).\r\nBanány olúpeme a rozmixujeme spolu s cukrom, bielkom a olejom (tekuté suroviny ).\r\nTekuté suroviny prenesieme k sypkým surovinám a všetko spolu krátko, ale dobre premiešame.\r\nZmes vlejeme do pripraveného plechu s formami na muffiny. Pečieme v predhriatej rúre asi 20minút, necháme vychladnúť a podávme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
SOJOVÉ PLÁTKY AKO PERKELTPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Na 1 bal. Sojových plátkov: 1 cibuľa, 2PL droždie TEBI ( neaktívne droždie u nás predávané ako „Lahôdkové droždie“ ), sladká červená paprika, bezglutamanový bujón VITANA „Natur“bylinkový, korenie na grilované kurča, 2 PL sojová omáčka, 1 – 2 strúčiky cesnaku a soľ. POSTUP PRÍPRAVY Sojové plátky povaríme vo vode (neosolenej ! )asi tak 10 – 15 min. Medzi tým si pripravíme základ, v ktorom budeme plátky dusiť. Cibuľu opražíme na oleji, podlejeme vodou a pridáme červenú papriku, kocku bujónu, roztlačený cesnak, droždie, korenie na grilované kurča, sojovú omáčku, soľ a podľa potreby podlejeme ešte vodou. Do takto pripravenej „omáčky“ poukladáme už uvarené plátky ( plátky by mali byť ponorené v „omáčke“ )a na miernom ohni necháme asi 10 min. dusiť pod pokrievkou. Nakoniec ochutnáme a podľa chuti pridáme ešte soľ a odstavíme z plynu. Podávame s ryžou, zemiakovým pyré, knedlíkom a kapustou ako „ knedlo, vepřo, zelo“, s kolienkami, šalátom z ľadového šalátu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
POMAZANKA Z CESNAČKYPOTREBNÉ PRÍSADY Tofu biele, soj. cesnačka, uvarené vajce, vegeta, cesnak, 1pl plnotuč. horčice POSTUP PRÍPRAVY Pomazánka z cesnačky Potrebujeme: 1 biele tofu 1 sójová cesnačka (vyzerá ako špekáčka, kúpite napr. v kauflande) 1 uvarené vajce vegeta (solčanka) trochu sušeného cesnaku (ja dávam normálny prelisovaný a je to tiež dobré) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Koláčiky z ovsených vločiekPOTREBNÉ PRÍSADY Dávka na jeden plech – 20 koláčikov 80 g Hery 80 g hnedého cukru 80 g ovsených vločiek celozrnná múka podľa potreby 1 vajce 1čl prášku do pečiva zrnko soli hrsť ľanových semienok POSTUP PRÍPRAVY Koláčiky z ovsených vločiek 12.04.2009 Tieto koláčiky pečiem už 15 rokov a mojej dcére sa ešte neprejedli. Spomínam si, že recept som objavila v nejakom starom módnom časopise a veľmi ma zaujal. Recept z „ovsených vločiek“ bol vtedy dosť netradičný a okrem toho sa na koláčikoch pekne vynímali farebné marhuľové očká v ich strede. Pôsobili jednoducho a tak „domácky“. A tak som recept ozdravila, namiesto hladkej múky som použila čerstvo zomletú celozrnnú, pridala ľanové semienka a odvtedy bol recept môj. Tieto koláčiky majú ešte jednu veľkú prednosť. Vôňa, ktorá sa z nich šíri behom pečenia i po ňom, dlho prevoniava celý dom. Potrebujeme Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 5.6.2012, 13:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Zemiakový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY Pre 4 osoby 500 g zemiakov 150 g cibule 150 g mrazeného hrášku 150 g mrkvy 100 g sterilizovanej kápie 4 kyslé uhorky v sladkokyslom náleve 1 PL slnečnicového oleja za studena lisovaného soľ POSTUP PRÍPRAVY Lahodný zemiakový šalát Zemiakový šalát je tradičným - slávnostným rodinným jedlom. Naše chuťové poháriky najlepšie oceňujú ten svoj, na ktorý sme zvyknutí po celé roky, možno desaťročia. Recept naň sa totižto v rodine dedí. Ak sa odvážite porušiť tradíciu, tento lahodný šalát je vynikajúcou a zdravou alternatívou klasického ťažkého zemiakového šalátu. Môžete ho zjesť podstatne viac a budete sa cítiť fajn. My ho tradične robíme už 15 rokov a ešte sme sa ho neprejedli. Čas prípravy: asi 60 minút Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 19.2.2013, 21:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() ŽemľovkaPOTREBNÉ PRÍSADY Pre 2 osoby 6 grahamových alebo celozrnných rožkov 3 dcl sójového mlieka 1 vanilkový cukor Tvarohová plnka 250g tvarohu 3 PL cukru 1 vanilkový cukor hrsť hrozienok broskyne (marhule) pokrájané na plátky POSTUP PRÍPRAVY Netradičná rýchla žemľovka 24.04.2009 Ak ste sa už prejedli tradičnej žemľovky a máte chuť na niečo diétnejšie a netradičné, vyskúšajte túto. Jednak je zdravšia a pripravíte ju takmer bleskovo. Tvaroh je bohatý na vápnik a má tú výhodu, že neobsahuje skoro žiadny tuk, preto si ho môžete dopriať bez obáv, že sa vám zväčšia tukové vankúšiky. Sójové mlieko neobsahuje žiadne živočíšne tuky, ani cholesterol a je veľmi bohaté na kyselinu linolovú, ktorá účinne skrášľuje našu pleť, vlasy i nechty. Okrem toho obsahuje viac železa a vitamínov skupiny, ako kravské mlieko. Pochutíte si a nepriberiete. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 18.9.2010, 23:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |