. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

zuzana m. (dussi) ID 69097
.
mimibazar.sk/dussi
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 18.11.2008
Naposledy: 8.7.2021 12:57
Aktualizácia: 13.8.2014 14:45
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 20
RODINNÉ FOTOGRAFIE 59
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 8
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Rafaello trochu inak...



POTREBNÉ PRÍSADY

1 ks HERA 1ks SALKO 250 g strúhaný kokos, podľa potreby na zhustenie masy: postrúhané keksy ( ja som použila nepodarky z medvedích labiek ), pšeničné klíčky, pomleté ovsené vločky. Lieskovce opečené v rúre a zbavené hnedej šupky.

POSTUP PRÍPRAVY

Na miernom ohni rozpustíme Heru pridáme Salko a keď masa trochu vychladne prisypávame: kokos, pomleté keksy, pomleté ovsené vločky. Všetko riadne premiešame a dáme na noc odstáť do chladu.
Na druhý deň tvarujeme guľky, obaľujeme ich v kokose a nezabudneme na lieskovec.
Tento recept je kombináciou receptov tu na MMB, mojej kolegyne Pavlínky a môjho ozdravného "abgrejtu".
Prajem šťastné a veselé VIANOCE :-)))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Marinované sojové mäso


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 2 balíky sójové plátky alebo rezance, zeleninový bujón alebo vegeta marináda: 2 vajcia, 1 PL škrob (Gustin), 2 PL sójovej omáčky, 1 cibuľa

POSTUP PRÍPRAVY

Sójové rezne povaríme vo vode s vegetou alebo s bujónom. Marinádu si pripravíme zmiešaním všetkých surovín, cibuľu

pokrájame nadrobno. Rezne alebo kocky necháme marinovať cca 12 hodín a potom ich opražíme na oleji. (môžeme ešte

pokvapkať sójovou omáčkou).

Toto jedlo je perfektné ako slávnostná varianta ku lokšiam a kapuste, alebo ku knedkíku. Pozor je trochu kalorickejšie bohatšie ako sojové mäso, ktoré mám v receptoch nižšie napísané.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 14.11.2010, 12:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

BANÁNOVÉ MUFFINY


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

(20 kusov)\r\n- 2 šálky celozrnnej špaldovej múky\r\n- 2 čajové lyžičky ( č.l. ) prášku do pečiva\r\n- 1/4 č.l. morskej soli\r\n- 1/2 č.l. mletej škorice\r\n- 3 kusy dobre zrelých banánov\r\n- 1 bielok\r\n- 5 p.l. hnedého cukru\r\n- 3 p.l. posekaných orechov\r\n- 4 p.l. oleja \r\n- 6 p.l. hrozienok\r\n- 1 šálka vody

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru predhrejeme na 180° C. Plech s otvormi (podobný ako na lievance, ale hlbší a má viac otvorov ) vytrieme olejom a posypeme múkou. Vo veľkej mise zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ, hrozienka, škoricu a orechy (sypké suroviny).\r\nBanány olúpeme a rozmixujeme spolu s cukrom, bielkom a olejom (tekuté suroviny ).\r\nTekuté suroviny prenesieme k sypkým surovinám a všetko spolu krátko, ale dobre premiešame.\r\nZmes vlejeme do pripraveného plechu s formami na muffiny. Pečieme v predhriatej rúre asi 20minút, necháme vychladnúť a podávme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

SOJOVÉ PLÁTKY AKO PERKELT


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Na 1 bal. Sojových plátkov: 1 cibuľa, 2PL droždie TEBI ( neaktívne droždie u nás predávané ako „Lahôdkové droždie“ ), sladká červená paprika, bezglutamanový bujón VITANA „Natur“bylinkový, korenie na grilované kurča, 2 PL sojová omáčka, 1 – 2 strúčiky cesnaku a soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Sojové plátky povaríme vo vode (neosolenej ! )asi tak 10 – 15 min. Medzi tým si pripravíme základ, v ktorom budeme plátky dusiť. Cibuľu opražíme na oleji, podlejeme vodou a pridáme červenú papriku, kocku bujónu, roztlačený cesnak, droždie, korenie na grilované kurča, sojovú omáčku, soľ a podľa potreby podlejeme ešte vodou. Do takto pripravenej „omáčky“ poukladáme už uvarené plátky ( plátky by mali byť ponorené v „omáčke“ )a na miernom ohni necháme asi 10 min. dusiť pod pokrievkou. Nakoniec ochutnáme a podľa chuti pridáme ešte soľ a odstavíme z plynu.
Podávame s ryžou, zemiakovým pyré, knedlíkom a kapustou ako „ knedlo, vepřo, zelo“, s kolienkami, šalátom z ľadového šalátu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

POMAZANKA Z CESNAČKY



POTREBNÉ PRÍSADY

Tofu biele, soj. cesnačka, uvarené vajce, vegeta, cesnak, 1pl plnotuč. horčice

POSTUP PRÍPRAVY

Pomazánka z cesnačky

Potrebujeme:
1 biele tofu
1 sójová cesnačka (vyzerá ako špekáčka, kúpite napr. v kauflande)
1 uvarené vajce
vegeta (solčanka)
trochu sušeného cesnaku (ja dávam normálny prelisovaný a je to tiež dobré)

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Koláčiky z ovsených vločiek



POTREBNÉ PRÍSADY

Dávka na jeden plech – 20 koláčikov 80 g Hery 80 g hnedého cukru 80 g ovsených vločiek celozrnná múka podľa potreby 1 vajce 1čl prášku do pečiva zrnko soli hrsť ľanových semienok

POSTUP PRÍPRAVY

Koláčiky z ovsených vločiek
12.04.2009

Tieto koláčiky pečiem už 15 rokov a mojej dcére sa ešte neprejedli. Spomínam si, že recept som objavila v nejakom starom módnom časopise a veľmi ma zaujal. Recept z „ovsených vločiek“ bol vtedy dosť netradičný a okrem toho sa na koláčikoch pekne vynímali farebné marhuľové očká v ich strede. Pôsobili jednoducho a tak „domácky“. A tak som recept ozdravila, namiesto hladkej múky som použila čerstvo zomletú celozrnnú, pridala ľanové semienka a odvtedy bol recept môj.

Tieto koláčiky majú ešte jednu veľkú prednosť. Vôňa, ktorá sa z nich šíri behom pečenia i po ňom, dlho prevoniava celý dom.
Potrebujeme

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 5.6.2012, 13:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zemiakový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre 4 osoby 500 g zemiakov 150 g cibule 150 g mrazeného hrášku 150 g mrkvy 100 g sterilizovanej kápie 4 kyslé uhorky v sladkokyslom náleve 1 PL slnečnicového oleja za studena lisovaného soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Lahodný zemiakový šalát


Zemiakový šalát je tradičným - slávnostným rodinným jedlom. Naše chuťové poháriky najlepšie oceňujú ten svoj, na ktorý sme zvyknutí po celé roky, možno desaťročia. Recept naň sa totižto v rodine dedí.

Ak sa odvážite porušiť tradíciu, tento lahodný šalát je vynikajúcou a zdravou alternatívou klasického ťažkého zemiakového šalátu. Môžete ho zjesť podstatne viac a budete sa cítiť fajn. My ho tradične robíme už 15 rokov a ešte sme sa ho neprejedli.

Čas prípravy: asi 60 minút

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 19.2.2013, 21:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Žemľovka



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre 2 osoby 6 grahamových alebo celozrnných rožkov 3 dcl sójového mlieka 1 vanilkový cukor Tvarohová plnka 250g tvarohu 3 PL cukru 1 vanilkový cukor hrsť hrozienok broskyne (marhule) pokrájané na plátky

POSTUP PRÍPRAVY

Netradičná rýchla žemľovka
24.04.2009

Ak ste sa už prejedli tradičnej žemľovky a máte chuť na niečo diétnejšie a netradičné, vyskúšajte túto. Jednak je zdravšia a pripravíte ju takmer bleskovo.

Tvaroh je bohatý na vápnik a má tú výhodu, že neobsahuje skoro žiadny tuk, preto si ho môžete dopriať bez obáv, že sa vám zväčšia tukové vankúšiky.

Sójové mlieko neobsahuje žiadne živočíšne tuky, ani cholesterol a je veľmi bohaté na kyselinu linolovú, ktorá účinne skrášľuje našu pleť, vlasy i nechty. Okrem toho obsahuje viac železa a vitamínov skupiny, ako kravské mlieko. Pochutíte si a nepriberiete.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 18.9.2010, 23:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu