končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |
ZAVÁRANINY |
Netradicne dzemy - mrkvovýPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg mrkvy, 3 pomarance, 7 klincekov, Gelfix 3:1, cukor POSTUP PRÍPRAVY Ocistime si mrkvu. Mozme ju nastruhat, ale jednoduchsie je ju nakrajat na mensie kusky a dat varit s trochou vody. Medzitym si osupeme pomarance. Pomarance treba osupat uplne, teda ma ostat len duzina. Trochu piplacka, ale oplati sa. Aj tu bielu kozu odstranime, lebo by bol dzem horky. Ked je mrkva makka, odstavime a rozmixujeme tycovym mixerom. Dame naspat na ohen a pridame osupane pomarance, klinceky a varime chvilu spolu. Gelfix si pripravime podla navodu na obale. Ja som kupila ten 3:1 kde treba 350g cukru, ale davala som len tak okolo 200-250g a stacilo. Kazdy podla vlastnej chuti. Gelfix pridame k dzemu, pridame cukor /vid podla navodu/ a vyborny netradicny dzem je hotovy. Horuci plnime do poharov a obratime hore dnom. \\r\\nTen akoze "ceresnovy" (farbou ho pripomina) som robila rovnako, len som dala 700g mrkvy a 300g cvikle. Ostatne podla uvedeneho postupu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 18.11.2012, 16:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Nahrada bujonuPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY akykolvek vyvar POSTUP PRÍPRAVY Maminky, ja sa len chcem podelit, ze ako u nas vymizlo pouzivanie bujonu. U nas sa kazdu nedelu vari velky ale naozaj velky hrniec vyvaru, bud slepaci, kuraci, hovadzi, morcaci alebo aj kacaci. Varievam tak na dva dni. Ked mi ostane vyvar, tak ho dam do malych krabiciek /napr od ruskeho vajca/ a dam do mrazaku. Ked treba bujon, nahradim ho takto zamrazenym vyvarom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 18.3.2011, 8:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Korenena jesenna polievka - trosku exotikyPOTREBNÉ PRÍSADY 2 velke cibule, 2 zemiaky, 2 mrvky, 3 sruciky cesnaku, slepaci alebo zeleninovy vyvar, 1 plechovka lupanych paradajok, 2 sladsie jablka, 1 lyzica susenej bazalky, 2 lyzicky kari korenia, cca 2dcl pomarancovej stavy alebo stava z dvoch pomarancov. POSTUP PRÍPRAVY Vyskusajte tuto hustu exoticku polievku. Po precitani prisad sa vam mozno velmi pozdavat nebude, ale po ochutnani iste zmenite nazor. Moj manzel ju vola vyziva a vacsinou ju varim, ked su deti chore, pretoze ak mi aspon zjedia takuto hustu polievku, v ktorej je aj zelenina aj ovocie, tak som naozaj spokojna. Kedze ju varim aj pre deti, davam iba 1 malu lyzicku kari korenia, aby to nebolo az tak velmi koreniste. Takze maminky odvahu a vyskusajte. Isto neolutujete. Dobru chut! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Grecka zeleninova polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY korenova zelenina /mrkva, petrzlen/, kto chce moze pridat aj zeler a pripadne aj kalerab, zemiaky, ryza, lupane paradajky, zelerova a petrzlenova vnat, cibula, olivovy olej. POSTUP PRÍPRAVY Tato polievka je velmi jednoducha a chutovo fantasticka a velmi syta a husta. U nas sa tesi velkej oblube. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 18.3.2011, 8:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Zapekana brokolica s paradajkovo-olivovou vrstvouPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, brokolica, lupane paradajky, olivy, cibula, cesnak, vajicka, smotana, petrzlenova vnat. POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky si najprv uvarime v supke. Brokolica oblansirujeme vo vriacej a osolenej vode. Nasledne si nakrajame cibulku na drobno a opecieme do sklovita na oleji. K cibulke pridame na mensie kusky nakrajanu brokolicu, osolime, okorenime, mozme pridat mletu rascu, trochu podlejeme vyvarom alebo vodou a kratko prikryte podusime. Medzicasom si osupeme zemiaky. Zoberieme si pekac a na dno vymasteneho pekaca ukladame na kolieska nakrajane zemiaky /ako ked robime francuzske/, nasledne tam dame brokolicovu zmes a na nu opat poukladame vrstvu zemiakov. Lupane nakrajane paradajky dame do kastrola aj so stavou, pridame jeden roztlaceny cesnak. Do zmesi pridame nakrajane olivy /ja som pouzila cierne/, trochu podlejeme, posolime, mozme trochu aj pridat stipku cukru a kratucko povarime, v podstate len prehrejeme. Tuto zmes dame na vrstvu zemiakov a nasledne opat prikryjeme zamiakmi. V miske si rozslahame vajicka /ja som pouzila dve/ so smotanou a nalejeme na pripravene jedlo. Ozdobime petrzlenovou vnatou a sup s tym do vyhriatej rury. Tento recept vznikol spontanne, kedze som si uvarila prilis vela zemiakov a nevedela som co s nimi, tak som si na brokolicovu vrstvu rychlo vymyslela tuto paradajkovo-olivovu. Manzelovi to velmi chutilo, ba este viac ako ked som to predtym robila len s brokolicou. Vrelo odporucam a dobru chut! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 20.10.2011, 17:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Tvarohova natierka s redkovkouPOTREBNÉ PRÍSADY tvaroh /ale mozme pouzit aj neochutene natierkove maslo/, redkovka, sol, cierne korenie, polievkove byliny /da sa kupit v Bille medzi koreninami - vynikajuco sa hodi do tvarohovych natierok/ POSTUP PRÍPRAVY Redkovku si nastruhame na struhadle, zmiesame s tvarohom, trochu osolime, okorenime a kto chce moze ozdobit bud petrzlenovou vnatou alebo polievkovymi bylinkami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 17.3.2011, 10:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny s tuniakomPOTREBNÉ PRÍSADY cestoviny /fusilli, farfale, podla vlastneho vyberu/, 2 konzervy tuniaky /moze byt aj kusky, aj drveny, podla vlastneho vyberu/, 1 plechovka lupanych paradajok, cibula, cesnak, sol, čierne korenie, petrzlenova vnat POSTUP PRÍPRAVY Velmi jednoduche a rychle jedlo. Kuk na postup OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 8.3.2011, 22:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
falošná gulášová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY cibula, zemiaky , mleta červena paprika, zelena paprika, paradajka, sol, cierne korenie, petrzlen na ozdobenie, drobne cestoviny /muslicky,rajbanicka/, gulasova pasta /dostat v Bille - ak niekto chce/ POSTUP PRÍPRAVY Na oleji, masti alebo masle si oprazime cibulku, potom pridame trochu mletej cervenej papriky a premiesame /pozor, aby nam paprika nezhorkla/, nasledne pridame osupane a na kocky nakrajane zemiaky a dobre vsetko spolu premiesame a trochu este oprazime. Nasledne pridame nakrajanu zelenu papriku /ja davam jednu papriku nakrajanu na pasiky/ a paradajku /davam jednu a tiez nakrajanu na pasiky, resp. tak na drobno/. Vsetko spolu opat premiesame a nechame trochu spolu oprazit, aby sa nam spojili chute. Nasledne zalejeme vodou, okorenime a osolime. Kto ma, moze pridat gulasovu pastu, chut iste nepokazi. Nechame varit na najmensom plameni az kym sa zemiaky neuvaria. Prajem dobru chut. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |