. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Georgina P. (mackica) ID 64786
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.10.2008
Naposledy: 21.3.2014 20:39
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 8
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)

ZAVÁRANINY

Netradicne dzemy - mrkvový



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg mrkvy, 3 pomarance, 7 klincekov, Gelfix 3:1, cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Ocistime si mrkvu. Mozme ju nastruhat, ale jednoduchsie je ju nakrajat na mensie kusky a dat varit s trochou vody. Medzitym si osupeme pomarance. Pomarance treba osupat uplne, teda ma ostat len duzina. Trochu piplacka, ale oplati sa. Aj tu bielu kozu odstranime, lebo by bol dzem horky. Ked je mrkva makka, odstavime a rozmixujeme tycovym mixerom. Dame naspat na ohen a pridame osupane pomarance, klinceky a varime chvilu spolu. Gelfix si pripravime podla navodu na obale. Ja som kupila ten 3:1 kde treba 350g cukru, ale davala som len tak okolo 200-250g a stacilo. Kazdy podla vlastnej chuti. Gelfix pridame k dzemu, pridame cukor /vid podla navodu/ a vyborny netradicny dzem je hotovy. Horuci plnime do poharov a obratime hore dnom. \\r\\nTen akoze "ceresnovy" (farbou ho pripomina) som robila rovnako, len som dala 700g mrkvy a 300g cvikle. Ostatne podla uvedeneho postupu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.11.2012, 16:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Nahrada bujonu


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

akykolvek vyvar

POSTUP PRÍPRAVY

Maminky, ja sa len chcem podelit, ze ako u nas vymizlo pouzivanie bujonu. U nas sa kazdu nedelu vari velky ale naozaj velky hrniec vyvaru, bud slepaci, kuraci, hovadzi, morcaci alebo aj kacaci. Varievam tak na dva dni. Ked mi ostane vyvar, tak ho dam do malych krabiciek /napr od ruskeho vajca/ a dam do mrazaku. Ked treba bujon, nahradim ho takto zamrazenym vyvarom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (3) posledné: 18.3.2011, 8:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Korenena jesenna polievka - trosku exotiky



POTREBNÉ PRÍSADY

2 velke cibule, 2 zemiaky, 2 mrvky, 3 sruciky cesnaku, slepaci alebo zeleninovy vyvar, 1 plechovka lupanych paradajok, 2 sladsie jablka, 1 lyzica susenej bazalky, 2 lyzicky kari korenia, cca 2dcl pomarancovej stavy alebo stava z dvoch pomarancov.

POSTUP PRÍPRAVY

Vyskusajte tuto hustu exoticku polievku. Po precitani prisad sa vam mozno velmi pozdavat nebude, ale po ochutnani iste zmenite nazor. Moj manzel ju vola vyziva a vacsinou ju varim, ked su deti chore, pretoze ak mi aspon zjedia takuto hustu polievku, v ktorej je aj zelenina aj ovocie, tak som naozaj spokojna. Kedze ju varim aj pre deti, davam iba 1 malu lyzicku kari korenia, aby to nebolo az tak velmi koreniste. Takze maminky odvahu a vyskusajte. Isto neolutujete. Dobru chut!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Grecka zeleninova polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

korenova zelenina /mrkva, petrzlen/, kto chce moze pridat aj zeler a pripadne aj kalerab, zemiaky, ryza, lupane paradajky, zelerova a petrzlenova vnat, cibula, olivovy olej.

POSTUP PRÍPRAVY

Tato polievka je velmi jednoducha a chutovo fantasticka a velmi syta a husta. U nas sa tesi velkej oblube.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 18.3.2011, 8:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zapekana brokolica s paradajkovo-olivovou vrstvou



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, brokolica, lupane paradajky, olivy, cibula, cesnak, vajicka, smotana, petrzlenova vnat.

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky si najprv uvarime v supke. Brokolica oblansirujeme vo vriacej a osolenej vode. Nasledne si nakrajame cibulku na drobno a opecieme do sklovita na oleji. K cibulke pridame na mensie kusky nakrajanu brokolicu, osolime, okorenime, mozme pridat mletu rascu, trochu podlejeme vyvarom alebo vodou a kratko prikryte podusime. Medzicasom si osupeme zemiaky. Zoberieme si pekac a na dno vymasteneho pekaca ukladame na kolieska nakrajane zemiaky /ako ked robime francuzske/, nasledne tam dame brokolicovu zmes a na nu opat poukladame vrstvu zemiakov. Lupane nakrajane paradajky dame do kastrola aj so stavou, pridame jeden roztlaceny cesnak. Do zmesi pridame nakrajane olivy /ja som pouzila cierne/, trochu podlejeme, posolime, mozme trochu aj pridat stipku cukru a kratucko povarime, v podstate len prehrejeme. Tuto zmes dame na vrstvu zemiakov a nasledne opat prikryjeme zamiakmi. V miske si rozslahame vajicka /ja som pouzila dve/ so smotanou a nalejeme na pripravene jedlo. Ozdobime petrzlenovou vnatou a sup s tym do vyhriatej rury.
Tento recept vznikol spontanne, kedze som si uvarila prilis vela zemiakov a nevedela som co s nimi, tak som si na brokolicovu vrstvu rychlo vymyslela tuto paradajkovo-olivovu. Manzelovi to velmi chutilo, ba este viac ako ked som to predtym robila len s brokolicou. Vrelo odporucam a dobru chut!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 20.10.2011, 17:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Tvarohova natierka s redkovkou



POTREBNÉ PRÍSADY

tvaroh /ale mozme pouzit aj neochutene natierkove maslo/, redkovka, sol, cierne korenie, polievkove byliny /da sa kupit v Bille medzi koreninami - vynikajuco sa hodi do tvarohovych natierok/

POSTUP PRÍPRAVY

Redkovku si nastruhame na struhadle, zmiesame s tvarohom, trochu osolime, okorenime a kto chce moze ozdobit bud petrzlenovou vnatou alebo polievkovymi bylinkami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 17.3.2011, 10:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny s tuniakom



POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny /fusilli, farfale, podla vlastneho vyberu/, 2 konzervy tuniaky /moze byt aj kusky, aj drveny, podla vlastneho vyberu/, 1 plechovka lupanych paradajok, cibula, cesnak, sol, čierne korenie, petrzlenova vnat

POSTUP PRÍPRAVY

Velmi jednoduche a rychle jedlo. Kuk na postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 8.3.2011, 22:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

falošná gulášová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

cibula, zemiaky , mleta červena paprika, zelena paprika, paradajka, sol, cierne korenie, petrzlen na ozdobenie, drobne cestoviny /muslicky,rajbanicka/, gulasova pasta /dostat v Bille - ak niekto chce/

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji, masti alebo masle si oprazime cibulku, potom pridame trochu mletej cervenej papriky a premiesame /pozor, aby nam paprika nezhorkla/, nasledne pridame osupane a na kocky nakrajane zemiaky a dobre vsetko spolu premiesame a trochu este oprazime. Nasledne pridame nakrajanu zelenu papriku /ja davam jednu papriku nakrajanu na pasiky/ a paradajku /davam jednu a tiez nakrajanu na pasiky, resp. tak na drobno/. Vsetko spolu opat premiesame a nechame trochu spolu oprazit, aby sa nam spojili chute. Nasledne zalejeme vodou, okorenime a osolime. Kto ma, moze pridat gulasovu pastu, chut iste nepokazi. Nechame varit na najmensom plameni az kym sa zemiaky neuvaria. Prajem dobru chut.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu