
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |
CHUŤOVKY |
Langoše z chladničkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hladkej múky špeciál, 1 vajce, 1 droždie, soľ, 1 kyslá smotana ( zakysanka ), 2,5 dcl mlieka POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady zmiešame, dáme do mikroténového sáčku trošku oleja a vymiešané cesto. Dáme do sáčku a do chladničky. ( Cesto kysne v chladničke ) Tak za 1 hod. môžeme robiť langoše. Cesto vydrží v chladničke aj 3 dni. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Banánový koláč-môj vymyslený a vynikajúciPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto : 6 vajec, 25 dkg práš. cukru, 6 lyž. letnej vody, 20 dkg pol. múky, 1 pr. do pečiva, 8 dkg mlet. orechov, 2 dkg kakaa. Plnka : 1 lit. mlieka, 2 zlaté klasy, 2 van. cukre, 2 PL kr. cukru, 1 PL hl. múky, 25 dkg masla, 15 dkg pr. cukru, banány, 2 PL kakaa. POSTUP PRÍPRAVY CESTO : Žĺtky vymiešame s vodou, pr. cukrom, pridáme vareškou vymiešaný tuhý sneh, osobitne preosiatu múku s pr. do pečiva, orechy a kakao. Všetko premiešame opatrne vareškou a vylejeme na plech natretý masťou a vysypaný hrubou múkou. Upečieme. PLNKA : Z mlieka, hl. múky, cukru, 2 zlatých klasov uvaríme hustú kašu, keď vychladne pridáme 25 dkg masla a 15 dkg pr. cukru. Natrieme polovicu krému na vychladnutý korpus, porozkladáme banány nakrájané na kolieska vedľa seba. Do druhej polovice krému pridáme 2 PL kakaa a vylejeme na banány. Na vrch som nastrúhala čokoládu, alebo môžete ozdobiť banánmi, ml. orechami, je to už len na Vás. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 5.3.2010, 20:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Krémeš od VierkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 liter vody 2 balíčky Zlatého klasu 2 balíčky vanílkového cukru 20 dkg práškového cukru spolu uvariť na hladký krém. Nechať vychladnúť Potom vyšlahať 9 bielkov a zľahka zmiešať s vychladnutým pudingovým krémom. 2 tégliky šlahačky 2 stužovače šlahačky 2 PL práškového cukru spolu vyšlahť. Cesto na krémeš 10 dkg hladkej múky 1 Palmarin – spolu zmiesiť 20 dkg hladkej múky 1 žĺtok 1 PL octu a trošku soli, trošku vlažnej vody POSTUP PRÍPRAVY Obe cestá spracovať a potom zložiť 3 x rozvaľkať. Rozdeliť na 2 časti, ktoré na opačnom plechu zvlášť upečieme. Horné cesto za tepla pokrájať na kocky.Spodné dať do plechu a naliať pudingový krém za horúca a po vychladnutí dať šlahačkový krém a potom poukladať na kocky pokrájané II. cesto. Vrch možno poliať čokoládou . Nechať vychladnúť, aby krém stuhol. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Krémeš z BB keksovPOTREBNÉ PRÍSADY 3 balíčky BB keksov Krém I. 1 liter mlieka 3 PL hladkej múky 2 balíky Zlatého klasu 3 PL kryštálového cukru – uvariť krém a nechať vychladnúť. Potom pridať do pudingu : 1 Heru 12 dkg práškového cukru a spolu vymiešať a vymixovať na hladký krém Krém II. 2 šlahačkové smotany 2 stužovače do šlahačky 1 vanílkový cukor – spolu vyšlahať na krém. POSTUP PRÍPRAVY Na hlboký plech uložíme BB keksy na vrstvu potom dáme krém I. a krém II. Na vrhch znovu uložíme BB keksy a polejeme s čokoládou. Krájame po stuhnutí tak ako sú veľké keksy. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Makovo-jablkovo-banánová štrúdľa.POTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie lístkového cesta * 2 PL slivkového lekváru * 250 g maku * 150 g práškového cukru * 80 g hrozienok * 40 g masla * 2-3 jablká * jeden banán * ½ dcl mlieka * rozšľahané vajíčko na potretie * práškový cukor na posypanie * POSTUP PRÍPRAVY Vážené a milé mamičky, na tento recept má autorské právo istá firma, ktorá vyrába lístkové cesto – recept som „čmajzla“ priamo z obalu, trpela som nevýslovnými mukami, pokiaľ som si našla čas, aby som ho vyskúšala. A zodpovedne a úprimne Vám potvrdzujem, že tento recept zvládne každý jedinec poslepiačky aj s oboma ľavými rukami, zvládne ho aj žena, ktorá pred hodinkou rodila a v extrémnych podmienkach by ho určite zvládol aj každý muž, ktorému by ste vôbec zverili pečenie štrúdle a svoju vyluxovanú kuchyňu... Len tak medzi nami ženami - muž /rozumej ľudský jedinec mužského plemena) pečúci štrúdlu je jav asi tak často viditeľný ako kométa 1P/Halley s periódou každých 76 rokov – táto bude najbližšie videná 28. júla 2061. 1. Lístkové cesto, vyvaľkané, na mastnom papieri, vynikajúci vynález modernej doby. 2. Do práškového cukru vylejte poldecáčik mlieka a vymiešajte do hladka. 3. Do zmesi pridajte dve polievkové lyžice slivkového lekváru. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (42) posledné: 5.3.2010, 21:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
HRK HRK BUCHTAPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 hrnku polohrubé mouky 1 hrnek cukru 1/2 hrnku mléka 1/2 hrnku oleje 2 vejce 1 prdopeč. krém: 1 ananas.kompot velký 1 šlehačka 1 ztužovač šlehačky 1 inst.pudink (bez vaření). POSTUP PRÍPRAVY HRK HRK buchta : Upečeme placku a navrch krém vše na krém do uzavřené nádoby, prohrkáme a navršíme na upeč.korpus.Povrch pocákáme čokoládou. Já dala navrch ještě 1 šlehačku v prášku dr Oetker. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Pudingové rezy so škoricouPOTREBNÉ PRÍSADY Těsto: 4 vejce, 20dkg cukru krupice. 20dkg hl. mouky, 1 prášek do pečiva, 1 dcl oleje. POSTUP PRÍPRAVY Celá vejce ušleháme s cukrem, potom přidáme olej a mouku s práškem do pečiva. Vylijeme na vyšší plech vyložený pečicím papírem. Uvaříme puding: 1 l mléka, 3 vanilkové pudinky, 5 PL cukru. Ještě horký pudink nalijeme cik cak na těsto, srovnáme stěrkou a teprve nyní dáme vše péci na cca 20-25 minut na 180 stupňů. Na upečený jen lehce zchladlý moučník navrstvíme 2 zakysané smetany smíchané se 2 vanilkovými cukry. Po vychladnutí jsem potřela 1 ušlehanou šlehačkou Dr. Oetker z prášku, ozdobila vidličkou a posypala přes sítko skořicí. Před podávám je možné dozdobit na šlehačku ovocem (já dávala čerstvé jahody a bylo to vynikající)! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Tuniak so zemiakmiPOTREBNÉ PRÍSADY Drvený tuniak v konzerve, zemiaky, maslo, mlieko. POSTUP PRÍPRAVY Tuniak z konzervy dáme na panvica a krátko povaríme, netreba pridať žiadne maslo, ani olej. Uvaríme zemiaky, pridáme klasicky maslo, mlieko a zmiešame s tuniakom. Rozmixujeme. Vhodné pre detičky od 6 mes. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |