končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
RYBY A DARY MORA |
Losos v lístkovom cestePOTREBNÉ PRÍSADY 500 g lístkového cesta, 800 g lososa, 3 mrkvy, 1 malý pór, šafran, maslo, citrón, soľ, 1 vajce, 150 g syra Lučina, mleté biele korenie, niekoľko listov špenátu, 2 dl rybieho vývaru, 1 dl bieleho vína, 2 dl sladkej smotany, kôpor. POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto rozvaľkáme na čo najväčší plát. Mrkvu a pór pokrájame na dlhé rezance a posolené ich udusíme na kúsku masla. Necháme vychladnúť. Vychladnutú zeleniny navrstvíme na plát lístkového cesta. Na spodnú polovicu cesta so zeleninou položíme celý kus vykosteného a kože zbaveného lososa. Pokvapkáme ho citrónom, posolíme, posypeme šafranom, mletým bielym korením. Lučinu pokrájame na hranolčeky, ktoré poukladáme za sebou po dĺžke lososa. Listami špenátu prikryjeme lososa so syrom. Okraje cesta potrieme vajcom a polovicu na ktorej je iba zelenina preložíme cez lososa. Okraje popritláčame prstami tak, aby sme vytvorili tvar ryby (bez hlavy), ktorú potrieme vajcom. Zo zbytkov cesta, ktoré spojíme a rozvaľkáme povykrajujeme kolieska z ktoré ukladáme na rybu v tvare šupín. ‘Chvost’ ryby ozdobným kolieskom ponarezujeme. Potrieme vajcom, posypeme sezamom a upečieme vo vyhriatej rúre. Rybí bujón zmiešame s vínom a privedieme do varu. Premiešame a varíme do zhustnutia. Ak omáčka bola málo hustá, zahustíme ju múkou rozmiešanou vo vode. Podávame s varenými zemiakmi. Na omáčku položíme kus lososa v lístkovom ceste. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 30.3.2012, 17:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracia tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g mletého kuracieho mäsa, 3 cibule, cesnak, 2 vajcia, 400 g zmesi hrášku, mrkvy a kukurice, 6 lyžíc ovsených vločiek, rascu, soľ, majorán, 500 g zemiakov. Krém: 250 g masla, 200 g mäkkého syra, cesnak, kečup, pažítku. POSTUP PRÍPRAVY Na oleji osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme zeleninovú zmes a udusíme. Zemiaky uvaríme v šupke, pomelieme a osolíme. Mäso zmiešame s vychladnutou zeleninou a ovsenými vločkami. Pridáme vajcia, soľ, rascu, majorán a vymiešame. Tortovú formu vymastíme, vysypeme vločkami a naplníme pripravenou zmesou. Prikryté pečieme 45 minút. Navrstvíme zemiaky a ešte krátko zapečieme. Vychladnutú tortu ozdobíme krémom z masla, syra, cesnaku a kečupu. Ozdobíme pažítkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 30.3.2012, 17:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Papriky plnené NivouPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 4 papriky, 250g Nivy, 6PL smotany, 1PL citr.šťavy, 1 biely jogurt, pažítka, soľ, kečup, kápiu. POSTUP PRÍPRAVY Pozdĺžne rozkrojené papriky mierne podlejeme vodou, krátko podusíme a necháme odkvapkať. Nivu rozdrvíme vidličkou alebo nastrúhame, zmiešame s jogurtom, smotanou, citr. šťavou a nadrobno pokrájanou pažítkou. Zmes našľaháme. Plníme do polovíc papriky a vrch ozdobíme prúžkom kápie alebo kečupom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Špenátová roládaPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny: na prípravu cesta:120 g polohrubej múky, 400 - 450 g mix špenátu, 3 vajcia, čierne korenie, soľ, cesnak, na plnku: 2 syry v črievku, 100 g nastrúhanej nivy, malá letná cibuľka, dve vajcia na tvrdo a 100 g masla POSTUP PRÍPRAVY Postup: Cesto: Špenát necháme rozmraziť. Pridáme múku, žĺtka, prelisovaný cesnak, korenie a soľ. Nakoniec pridáme vyšľahané bielka a vylejeme na plech, na ktorý dáme papier na pečenie a pečieme to asi tak 12-15 minút na 180 stupňoch v elektrickej alebo inej rúre. Po upečení necháme čiastočne vychladnúť a ešte vlažné cesto zrolujeme aj s papierom a necháme celkom vychladnúť. Potom roládu naplníme plnkou a dáme do chladničky aspoň na dve hodiny, aby mala roláda správnu teplotu a chuť. Plnku pripravíme veľmi jednoducho - maslo a syry vymiešame do peny, najlepšie vymixovať a potom pridať na drobno pokrájanú cibuľku a vajíčka na tvrdo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |