. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Anna D. (ermana) ID 58053
Oblasť: Trebišov
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.9.2008
Naposledy: 6.4.2016 19:05
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 9
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 4
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

RYBY A DARY MORA

Losos v lístkovom ceste



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g lístkového cesta, 800 g lososa, 3 mrkvy, 1 malý pór, šafran, maslo, citrón, soľ, 1 vajce, 150 g syra Lučina, mleté biele korenie, niekoľko listov špenátu, 2 dl rybieho vývaru, 1 dl bieleho vína, 2 dl sladkej smotany, kôpor.

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto rozvaľkáme na čo najväčší plát. Mrkvu a pór pokrájame na dlhé rezance a posolené ich udusíme na kúsku masla. Necháme vychladnúť. Vychladnutú zeleniny navrstvíme na plát lístkového cesta. Na spodnú polovicu cesta so zeleninou položíme celý kus vykosteného a kože zbaveného lososa. Pokvapkáme ho citrónom, posolíme, posypeme šafranom, mletým bielym korením. Lučinu pokrájame na hranolčeky, ktoré poukladáme za sebou po dĺžke lososa. Listami špenátu prikryjeme lososa so syrom. Okraje cesta potrieme vajcom a polovicu na ktorej je iba zelenina preložíme cez lososa. Okraje popritláčame prstami tak, aby sme vytvorili tvar ryby (bez hlavy), ktorú potrieme vajcom. Zo zbytkov cesta, ktoré spojíme a rozvaľkáme povykrajujeme kolieska z ktoré ukladáme na rybu v tvare šupín. ‘Chvost’ ryby ozdobným kolieskom ponarezujeme. Potrieme vajcom, posypeme sezamom a upečieme vo vyhriatej rúre. Rybí bujón zmiešame s vínom a privedieme do varu. Premiešame a varíme do zhustnutia. Ak omáčka bola málo hustá, zahustíme ju múkou rozmiešanou vo vode. Podávame s varenými zemiakmi. Na omáčku položíme kus lososa v lístkovom ceste.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 30.3.2012, 17:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracia torta



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g mletého kuracieho mäsa, 3 cibule, cesnak, 2 vajcia, 400 g zmesi hrášku, mrkvy a kukurice, 6 lyžíc ovsených vločiek, rascu, soľ, majorán, 500 g zemiakov. Krém: 250 g masla, 200 g mäkkého syra, cesnak, kečup, pažítku.

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme zeleninovú zmes a udusíme. Zemiaky uvaríme v šupke, pomelieme a osolíme. Mäso zmiešame s vychladnutou zeleninou a ovsenými vločkami. Pridáme vajcia, soľ, rascu, majorán a vymiešame. Tortovú formu vymastíme, vysypeme vločkami a naplníme pripravenou zmesou. Prikryté pečieme 45 minút. Navrstvíme zemiaky a ešte krátko zapečieme. Vychladnutú tortu ozdobíme krémom z masla, syra, cesnaku a kečupu. Ozdobíme pažítkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (3) posledné: 30.3.2012, 17:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Papriky plnené Nivou



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 4 papriky, 250g Nivy, 6PL smotany, 1PL citr.šťavy, 1 biely jogurt, pažítka, soľ, kečup, kápiu.

POSTUP PRÍPRAVY

Pozdĺžne rozkrojené papriky mierne podlejeme vodou, krátko podusíme a necháme odkvapkať. Nivu rozdrvíme vidličkou alebo nastrúhame, zmiešame s jogurtom, smotanou, citr. šťavou a nadrobno pokrájanou pažítkou. Zmes našľaháme. Plníme do polovíc papriky a vrch ozdobíme prúžkom kápie alebo kečupom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Špenátová roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny: na prípravu cesta:120 g polohrubej múky, 400 - 450 g mix špenátu, 3 vajcia, čierne korenie, soľ, cesnak, na plnku: 2 syry v črievku, 100 g nastrúhanej nivy, malá letná cibuľka, dve vajcia na tvrdo a 100 g masla

POSTUP PRÍPRAVY

Postup: Cesto: Špenát necháme rozmraziť. Pridáme múku, žĺtka, prelisovaný cesnak, korenie a soľ. Nakoniec pridáme vyšľahané bielka a vylejeme na plech, na ktorý dáme papier na pečenie a pečieme to asi tak 12-15 minút na 180 stupňoch v elektrickej alebo inej rúre.
Po upečení necháme čiastočne vychladnúť a ešte vlažné cesto zrolujeme aj s papierom a necháme celkom vychladnúť. Potom roládu naplníme plnkou a dáme do chladničky aspoň na dve hodiny, aby mala roláda správnu teplotu a chuť. Plnku pripravíme veľmi jednoducho - maslo a syry vymiešame do peny, najlepšie vymixovať a potom pridať na drobno pokrájanú cibuľku a vajíčka na tvrdo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu