končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Anna D. (ermana) ID 58053 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Špenátová roláda[ recept č. 7164 zo dňa 7.9.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY Suroviny: na prípravu cesta:120 g polohrubej múky, 400 - 450 g mix špenátu, 3 vajcia, čierne korenie, soľ, cesnak, na plnku: 2 syry v črievku, 100 g nastrúhanej nivy, malá letná cibuľka, dve vajcia na tvrdo a 100 g masla POSTUP PRÍPRAVY Postup: Cesto: Špenát necháme rozmraziť. Pridáme múku, žĺtka, prelisovaný cesnak, korenie a soľ. Nakoniec pridáme vyšľahané bielka a vylejeme na plech, na ktorý dáme papier na pečenie a pečieme to asi tak 12-15 minút na 180 stupňoch v elektrickej alebo inej rúre. Po upečení necháme čiastočne vychladnúť a ešte vlažné cesto zrolujeme aj s papierom a necháme celkom vychladnúť. Potom roládu naplníme plnkou a dáme do chladničky aspoň na dve hodiny, aby mala roláda správnu teplotu a chuť. Plnku pripravíme veľmi jednoducho - maslo a syry vymiešame do peny, najlepšie vymixovať a potom pridať na drobno pokrájanú cibuľku a vajíčka na tvrdo. |