. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Zuzana Ď. (Zuzka 27) ID 4512
.
mimibazar.sk/zuzka27
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.6.2006
Naposledy: 24.5.2023 22:58
Aktualizácia: 24.9.2017 20:39
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 187
RODINNÉ FOTOGRAFIE 107
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 13
RECEPTY 10
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10)

MÚČNIKY, POHÁRE

*****Čokoládové brownies s malinami a mascarpone



POTREBNÉ PRÍSADY

***Na čokoládový korpus: 150 g tmavej čoklády, 150 g masla (klasické, tradičné, žiadne náhražky!), 150 g hnedého cukru, 1 vanilkový cukor, 50 g mascarpone, 3 vajcia, 75 g polohrubej múky, štipka soli, 1/4 čajovej lyžičky sódy bikarbóny, 1 škoricový cukor na posypanie, maslo a múka na vymastenie a vysypanie formy ***Na malinovú vrstvu: 500 g mrazených malín, 1 vanilkový cukor, 2 kopcovité PL zlatého klasu ***Na bielu vrstvu: 2 balenia mascarpone (500 g - ale 50 g z toho dávame do korpusu), 1-2 PL kyslej smotany, 2 PL práškového cukru, čokoláda postúhaná na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Čokoládu s maslom rozpustíme nad parou, dobre rozmiešame aby sa maslo pekne spojilo s čokoládou- túto masu potom prelejeme do misy, kde sme si popri rozpúšťaní čokolády nachystali mascarpone, cukor a vanilkový cukor a všetko spolu dobre vyšľaháme. Potom po jednom pridávame vajcia a zakaždým dobre zašľaháme. Nakoniec už iba ručne vmiešame múku zmiešanú so soľou a sódou bikarbónou. Cesto vlejeme do tortovej formy (vymastenej maslom a vysypanej polohrubou múkou) a pečieme cca 35 minút. Cesto zbytočne nevysušte! Má byť v prostriedku vláčne! Upečený korpus posypeme škoricovým cukrom.
Rozmrazené maliny (najlepšie sú z LIDL v 1/2 kg balení) dáme do hrnca aj so šťavou, pridáme vanilkový cukor, 2 plné lyžice zlatého klasu, rozmiešame a privedieme k varu. Maliny si veľmi miešaním nerozbite, je dobré keď tam ostanú celé kúsky. Po prevretí stíšime plameň a varíme ešte pár minút do mierneho zhustnutia. Potom vylejeme na čokoládový korpus (ktorý sme predtým posypali škoricovým cukrom), zarovnáme a necháme vychladnúť a stuhnúť.
450 g zvyšného mascarpone rozmiešame s práškovým cukrom a smotanou, navrstíme a uhladíme na malinovú vrstvu a po stuhnutí v chladničke posypeme vrch torty hoblinkami čokolády.
Koláčik je vynikajúci, budete sa oblizovať aj za ušami, prajem dobrú chuť!
Moj tip na záver: ak je sezóna a máte čerstvé ovocie (maliny alebo jahody sú najlepšie) tak nerobte malinovú vrtsvu varením, ale hneď na korpus navrstvite krém z mascarpone a na vrch poukladajte nahusto ovocie a tak posypte postrúhanou čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (18) posledné: 29.12.2018, 20:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCA MEDICÍNA

Rychlé rumové pralinky



POTREBNÉ PRÍSADY

Trochu dobrej nalady

POSTUP PRÍPRAVY

Vezmeme dutou čokoládovou figurku, ukousneme jí hlavu
a dolijeme až po okraj rumem.
Neskladujeme a rovnou konzumujeme !

P.S. A pak že pečení zabere hodně času. . .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (11) posledné: 13.9.2009, 16:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

FANTASTICKÁ SYROVÁ POMAZÁNKA



POTREBNÉ PRÍSADY

Tvrdy syr v celku (Eidam) údený 150g aj neúdený 150g, diétna-mäkká saláma 100g, zavárana kápia od oka (ako kto ľúbi) , 1PL horčice, 2PL worčester, necelý 2 decovy pohár majonézy, soľ, ml. čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Tento famozny receptik mam od nasej mamulky, ked ho spravim doma, len sa tak po nej zaprasi, taka je dobra ta pomazanocka, ze sa da jest aj samotna:-)

Takze do misy si nadrobno nastruhame udeny aj neudeny tvrdy syr, pridame nadrobno pokrajanu salamku aj nadrobno kapiu, jednu lyzicu plnotucnej horcice, dve lyzice worcestovej omacky a necely pohar majonezy. Vsetko spolu premiesame a dobre spracujeme, nakoniec dochutime mletym ciernym korenim a opatrne! dosolime, lebo syr aj worcester je uz dost slany... a prajeme skvely zazitok.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 219 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (51) posledné: 29.12.2018, 20:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Dvojfarebná bublaninka z 5 vajíčok



POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajec, 1,5 pohára kryštálový cukor, 1 vanilínový cukor, 1 takmer celý pohár oleja, 1 pohár mlieka, 3 poháre polohrubej múky, 1 kypriaci prášok, 2 lyžice kakaa, tuk a múka na prípravu plechu (1 pohár=200 ml)

Náplň: Sezónne ovocie (čerešne, višne, jahôdky, maliny, černice, prípadne výborné sú aj na plátky pokrájané jablká), škoricový cukor na posypanie - ja som dala vanilínový lebo iný doma nebol:-)

POSTUP PRÍPRAVY

Priniesli sme si z prechádzky nádherne čerešne, a čo neskoncčlo hneď v bruchu, ostalo na výbornú a nenáročnú bublaninku... zvládnu aj začiatočníci:-)

Žĺtka si vymiešame s cukrom a vanilínovým cukrom. Za stáleho miešania pridáme olej a mlieko. Z bielkov vyšľlaháme tuhý sneh a striedavo s múkou, v ktorej sme rozmiešali kypriaci prášok, zľahka vmiešame do žĺtkovej masy. Odoberieme polovicu cesta, do ktorej dáme kakao, jemne premiešame a rovnomerne nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Ako druhu vrstvu rozotrieme rovnomerne zvyšnú žĺtkovú masu a poukladáme navrch ovocie. Dáme do rozohriatej rúry. Pečieme pri teplote 220 stupňov asi 5-7 minút, potom teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme ďalších 15 min do zlatista. Ešte horúcu bublaninu posypeme škoricovým alebo vanilkovým cukrom. Po vychladnutí krájame na plechu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 4.6.2008, 7:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Skvelý domáci vaječný likér



POTREBNÉ PRÍSADY

5 žĺtkov, 2 vanilínove cukre, 1 konzerva sladené kondenzované mlieko, 1 konzerva nesladené, 1/4 litra rumu

POSTUP PRÍPRAVY

Maminky pridavam osvedceny receptik na vajecny liker, ja ho robievam vzdy pred Vianocami a Velkou nocou a vzdy sa veeeeelmi rychlo vypije, ze vraj je to babske pitie ale ani chlapi nepohrdnu:-)

Slahame v nadobe nad parou zltka s vanilkovym cukrom a nesladenym mliekom z konzervy, nesmie to vsak vriet, ide o to aby to trochu zhustlo a zltka neboli surove. Potom odstavime, nechame trosku vychladnut a pridavame postupne konzervu sladeneho mlieka, miesame. Po uplnom vychladnuti postupne vlievame a vmiesame rum. Naplnime do peknych flias a nechame min 1-2 dni odstat v chladnicke, chute sa spoja a liker zhustne tak akurat.

Mne z tejto davky vyjde cca 1 liter likeru, no ak mate pocas pripravy okolo seba vela ochutnavacov, moze byt z toho aj menej:-)
Tip: zo zvysnych bielkov si upecte napriklad snehove pusinky.

Foto pridam neskor, zatial aspon moje prazdne flase:-)))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 45 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (44) posledné: 27.12.2020, 16:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Francúzska cibuľová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

2 stredne cibule, maslo (pripadne olej), 1 polievkova lyzica hladkej muky, 2 cajove lyzicky krystalovy cukor, sol, mlete cierne korenie, tymian, 1 kocka zeleninoveho (alebo hovadzieho bujonu)

Na zapekane bagetky: bagetka (pripadne rozky), olivovy olej, nastruhany tvrdy syr.

Varila som len do mini hrnca, kedze sme s malym sami doma, tak si mnozstvo surovin pre viacerych hladosov primerane upravte.

POSTUP PRÍPRAVY

Pridavam chutnu, casovo a financne nenarocnu polievku, navyse zo surovin ktore zarucene vzdy najdete doma.

Cibulu si rozrezeme napoly a nakrajame na polovicne kolieska. Osmazime ju v hrnci na masle, pridame krystalovy cukor a na strednom plameni opatrne smazime asi 10 min, pekne do zlatohneda, prave sa to podari vdaka pridanemu cukru a tym aj cibula ziska vybornu chut.
Pridame hladku muku, zamiesame aby sa nevytvorili hrudky a zalejeme studenou vodou, rozmiesame a pridame sol, korenie, tymian (moze byt kludne suseny ale nejaky musi byt:-)) a kocku bujonu. V originalnom recepte sa pridava aj deci bieleho vinka, takze ak ho mate otvorene poruke, kludne pridajte. Ja som vsak nedavala, kedze varim aj pre synceka.
Nechame zovriet a v otvorenom hrnci varime este cca 20 min na miernom plameni.

Medzitym si pripravime fajnotky do polievky: rozky alebo bagetu nakrajame na kolieska, potrieme jemne z obidvoch stran olivovym olejom a vlozime asi na 10 min do zohriatej rury cca 200 C, kym nebudu krasne zlate. Potom na ne naukladame kopky nastruhaneho tvrdeho syra a supneme este na minutku do rury, kym sa syr neroztopi. Pokladieme este horuce navrch polievky a mozme servirovat. Dobru chut!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 69 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (49) posledné: 29.12.2018, 20:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Moja cesnačka



POTREBNÉ PRÍSADY

stredna cibula, olej, 2-3 stredne zemiaky, 3-4 velke struciky cesnaku, 2 PL hladkej muky, 1 CL mletej cervenej papriky, 1 kocka zeleninoveho bujonu a na dochutenie mlete cierne korenie, sol (alebo vegeta)

POSTUP PRÍPRAVY

Toto su suroviny do takeho mini (mensieho) hrnca, ak mate doma viacej hladosov, alebo len velke hrnce, tak si to primerane upravte;-)

Na oleji si oprazime do zlata nadrobno pokrajanu cibulku, pridame hladku muku a urobime si svetlu zaprazku, do ktorej dame cervenu papriku, zamiesame a zalejeme studenou vodou. Nechame zovriet, hodime kocku bujonu a na male kocky nakrajane zemiaky. Ked su zemiaky makke, takmer rozvarene ale nie celkom, pridame pretlaceny cesnak, sol alebo vegetu, cierne mlete korenie trosicku. Nakoniec mozme este zemiaky mierne popucit tlacitkom na zemiaky, na take mini kusocky, nie vsak na kasu. Nech vam to este spolu vsetko prevrie a hotovo. Podavame horuce s nastruhanym syrom( mozme vynechat) a opecenymi kockami chlebika (musi byt). Tie opecene kocky chleba sa daju aj kupit hotove alebo si ich jednoducho na teflonovej panvici bez oleja nasucho opecieme. Zdrava a takmer dietna polievocka, ktoru mate za pol hodku na tanieri. A uz len dobru chut.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 71 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (50) posledné: 17.12.2015, 12:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kurací Stroganov



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie prsia pokrajane na tenke sliziky cca 3/4 kg, nadrobno nakrajana stredna cibula, nadrobno pokrajane kysle zavarane uhorky (asi tak 5 ks strednej velkosti), 3 PL plnotucnej horcice, 5 PL kecupu, 1 PL worcesterovej omacky, 1 PL hladkej muky, sol, mlete cierne korenie, 1 sladka smotana na slahanie, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Originalny Stroganov sa pripravuje z hovadzieho masa, ale je vyborny aj z kuracieho a zaroven usetrite cas pri dlhsom duseni hovadziny (vtedy odporucam pouzit tlakovy hrniec), tu ho mate:

Na hlbsej panvici si na oleji oprazime cibulku do sklovita, pridame kuracie masko a dusime takmer do makka, v pripade potreby podlejeme troskou vody. Potom pridame horcicu, kecup, nakrajane uhorky a dusime do makka. Nakoniec poprasime hladkou mukou, zamiesame, zalejeme smotanou, nechame prevriet, dochutime solou, korenim a worcestrom. Podavame so zemiakmi na akykolvek sposob alebo s ryzou. Je to jednoduchy ale genialny receptik, dobru chut!

Obrazkovy postup nabuduce:-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 112 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (49) posledné: 8.7.2018, 11:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Krémová zemiaková polievočka - expresná a chutná



POTREBNÉ PRÍSADY

Zemiaky, mrkva, sladka smotana na slahanie, sol pripadne vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Ocistenu mrkvu, nakrajanu na kolieska dame varit do vody. Kym sa nam vari, ocistime si zemiaky, pokrajame na kocky a dame varit do ineho hrnca, do osolenej vody.
Uvarenu mrkvu zlejeme, uvarene zemiaky nezlievame ale ich rozmixujeme ponornym mixerom dohladka.
Do zemiakovej hmoty pridame mrkvicku a smotanu. Nechame zovriet. Stale miesame, lebo polievka je hustejsia a rychlo by sa prichytila na spodok hrnca.
Dochutime solou alebo vegetou, pripadne kto ma rad kyslejsie, moze na tanieri dochutit aj octom.

Expresny tip: komu sa nechce varit mrkva, moze dat rovno do rozmixovanych zemiakov sterilizovanu mrkvu z konzervy, dobra je Baby karotka od Bonduell.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.11.2007, 23:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Marocká baklažánová pomazánka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 velky baklazan, 1 strednu cibulu, 2 stredne paradajky, 1-2 struciky cesnaku, olej, sol, cierne mlete korenie, pripadne majonezu pre dalsiu variantu, pre toho kto sa neboji kalorii:-)

POSTUP PRÍPRAVY

Najemno pokrajanu cibulku spenime na oleji, pridame osupany a na male kusky pokrajany baklazan a dusime kym baklazan nezmakne a nestmavne. Pripadne mozme dat este trosku oleja alebo podliat troskou vody a casto miesat. Medzitym si sparime paradajky v horucej vode, osupeme a nakrajame na male kocky. Pridame k baklazanu a spolu este dusime, miesame, kym sa vsetka stava neodpari, ku koncu pridame pretlaceny cesnak a dochutime solou a korenim. Rozpucime vidlickou alebo vareskou-tlacitkom na zemiaky. Podavame teple alebo studene na hriankach. Dalsia varianta: do vychladenej pomazanky pridame majonezu a zamiesame. Je to sice nezdravsie ale vynikajuce.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 3.4.2007, 21:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu