Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
Zemiaky, mrkva, petržlen, zeler - prípadne zelerovú vňať, kaleráb, 1 lyžica hladkej múky, mletá červená paprika, cibuľa, 4-5 strúčikov cesnaku, olej, čerstvé huby, čierne korenie podľa chuti, môžete tiež pridať kúsok chilli papričky, soľ - asi 1 mokka lyžičku, vegeta - asi 3-4 kopité mokka lyžičky (ja som dala 4, ale záleží od lyžičky), mrvenica do polievky, čerstvá petržlenová vňať (prípadne mrazená, sušená)
POSTUP PRÍPRAVY
Na oleji si speníme cibuľku, pridáme pokrájané čerstvé huby, (ja som mala asi množstvo 7dcl zaváracieho pohára modrákov (dobré sú aj suchohríby, kuriatka, či dubáky), okoreníme, osolíme, dusíme. Keď sa odparí voda zaprášime múkou, paprikou a zalejeme 3 litrami vody. Pridáme za polievkový tanier (ja mám polievkové misky :-) na kocky pokrájanej mrkvy, petržlenu, 1 kaleráb na kocky, kúsok zeleru alebo listov, za polievkový tanier zemiakov, cesnakové strúčiky. Zakryjeme a varíme. Ja som to dala do tlakového hrnca a varila som 15 min na tlaku pre zeleninu. Bez tlakového by som varila takých 30-40 minút. Medzitým som si uvarila cca 1/2 sáčku mrveničky, ktorú vmiešame do uvarenej polievky. Do polievky nakoniec pridáme čerstvo nasekanú petržlenovú vňať.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
KOMENTÁRE (13) posledné: 18.8.2010, 14:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |