
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Šulkance a ovocne knedle / GOMBOVCE/ z jedneho cestaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 DÁVKA: 500g zemiakov už očistených, 80g detskej krupice, 130g hrubej múky, 1 vajičko, štipka soli, strúhanka, cukor a 1 vanil.cukor, maslo na posypku. Ja som robila z dvojitej dávky aby som urobila aj gombovce a na tie potrebujeme slivkový lekvár POSTUP PRÍPRAVY Tak ideme nato: Zemiaky ošupeme a nakrájame na kocky, dáme do hrnca varit ako klasicke zemiaky. Ked su uvarené scedime a ešte do horucich pridáme detsku krupicu a spolu popučime na zemiakovu kašu. Trošku to trva lebo je to suche ale pojde to, nechame vychladnut. Na tomto ceste je super to že sa nelepi a dobre sa s nim pracuje. No ideme dalej: vychladnute zemiaky /kašu s krupicou/ zmiešame s hrubou múkou a vajičkom pridame štipku soli a vypracujeme cesto. Taketo cesto šulkame na šulance alebo vyvalkáme na plát a rozrežeme a naplnime lekvárom a robime knedle /buchtičky/. Postavýme si vodu a ked zovrie nahádžeme do nej šulkance povarime asi 5min. a ked vyjdu hore scedime. Tak isto ja gombovce. Posypka: struhanku na sucho opražime pridame maslo /asi tolko aby nam šulky neostali suche ja so robim od oka, no možte si aj zvlašt masielko prepražit a vyliat na šulkance/ a cukor s vanil. cukrom. Toho cukru asi 3PLVšetko premiešat a pridat ku šulkancom a gombovcom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 3.3.2010, 21:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() MuffinyPOTREBNÉ PRÍSADY Tento recept som si vymyslela tak sa s vami podelim. Inšpirovala som sa aj vyšimi napadmi na muffiny. Takže budeme potrebovat na 12ks muffiniek : 2 šálky /200ml/ poloh. muky, 1 šalka cukru, 1 vanil. cukor, 1 PDP, 2 vajička, 1 šalka mlieka /môže byt aj jogurt/, asi pol šalky oleja, ja som do muffiniek dala jahody /mala som čerstve lebo na nakup som poslala moju polovičku a ten namiesto v plechovke kupil v košiku čerstve ako Maruška :)) / a zvyšok mliečnej čokolády, POSTUP PRÍPRAVY dole v postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 49 návštěvníkov) KOMENTÁRE (31) posledné: 16.2.2014, 14:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Marhuľove kockyPOTREBNÉ PRÍSADY Možno tento receptik je aj tu ja osobne som sa s nim nestretla tak si dovolim pridat ten svoj. Potrebujeme: 4vajička, 200g práškového cukru, 200g polohr. múky, 1dcl mlieka, 1dcl oleja, 1 prášok do pečiva na PLNKU: 1l mlieka, 3 zlaté klasy, 2PL cukru a 1 vanilkový cukor, 2ks kyslej smotany /500 ml/, 1 puding Frutina marhulový, 700ml pohár zaváraných marhul, marhulový džem na potretie piškoty. POSTUP PRÍPRAVY Vajička si oddelime zvlášt žltka a bielka, k žltkam pridáme cukor, vyšlaháme a pridávame olej, mlieko a muku s práškom do pečiva, poriadne vymiešame. Medzi tým si vyšlahame sneh z bielkov a pridáme k žltkovej hmote, premiešat a vyliat do vymasteného a mukov vysypaneho pekáča. Pečieme pri 180°C asi 10 min. Tak a teraz ideme na PLNKU: Z mlieka, vanil. cukru, cukru a zlatých klasov uvaríme hustú kašu a necháme vychladnut, po vychladnuti primiešame 2 kysle smotany. Vznikne nam krém hladky a taky chutný ako zmrzlinka /aspon mne to tak chuti/. Na vychladnutu piškotu natrieme marhulový lekvar /džem/ a nato plnku. Na vrch plnky rozložime scedene marhule. No a ideme na tu Frutinu to je ovocny puding do vody asi ho poznate tak ten uvarime podla navodu na obale / 500ml vody, 3-4pl cukru a frutina uvarit na kašu/ po uvareni trošička ale len trochu /aby vam nevychladol celkom ten puding / počkame a prelejeme kolačik a dame schladit na hodinku do chladnička. Dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Jablkový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Takýto koláčik nam robievala moja babka a ja som sa rozhodla to vyskúšat. No a úspech je takýto. Našim doma velmi chutil. Ked sme boli deti tak to volali Bejleš. Neviem prečo ale takto to volali. Takže ak máte záujem mrknite dole do postupu POSTUP PRÍPRAVY Kysnuté cesto: 1/2kocky droždia, 2,5dcl mlieka, 400-500g hladkej múky, olej, cukor podla potreby ja som dala 3 káv.lyž. a pol balička prášku do pečiva. Plnka: asi 1kg jablk- očistime a nastrúhame,1 vanilkový cukor, 1 škoricový cukor, cukor/ak su jablčka kyslejšie/ 1káv.lyž. škorice, OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 19.2.2010, 19:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() ŠŤAVNATÉ KURACIE STEHIENKAPOTREBNÉ PRÍSADY Dievčence možno ste to už robili a máte to odskušane. Ja som to varila v nedelu a bolo to raz-dva. Potrebne ingrediencie: sačik korniny Šťavnaté kura od vitany a vyberte si podla druhu na aké kuriatko máte chut, no a ešte to kuriatko alebo kuracie stehna. POSTUP PRÍPRAVY Kuk dole do obrázkového postupu OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Rezne so sezamomPOTREBNÉ PRÍSADY asi 500g kuracich prs (môže byt aj bravčové karé), sol na ochutenie reznov pri vyklepávaní, klasický trojobal: múka, vajička a strúhanka a k tejto strúhanke sezamové semienka, kuk dole do obrázkového postupu POSTUP PRÍPRAVY Rezne naklepeme osolíme a obalíme najprv v múke, z múky do vajíčka a z vajička do strúhanky ku ktorej sme zamiešali sezam. Takto opakujeme s každým reznikom kým sa nám všetke neminú a môžeme ich vypiec ako klasické rezne. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 4.11.2009, 13:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() pudingošPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY dakujem miinka k. (miinka) za recept ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIETY |
delena stravaPOTREBNÉ PRÍSADY Dobrý den. Chcela by som poprosit niektore z vás či máte skusenosti z delenou stravou,a ak ano tak na akom principe funguje. Citala som onej aj na internete ale celkom mi niesu jasne skupiny ktore treba dodržiavat a hlavne čo s čim sa da kombinovat. Vdaka za každu radu. Prajem pekny den. POSTUP PRÍPRAVY Dakujem. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (24) posledné: 6.2.2013, 12:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
![]() Výborná ryža -cesnakováPOTREBNÉ PRÍSADY 3dcl ryže,2 stručiky cesnaku,2 polievkové lyžice oleja, 4dcl vody a 1 kocka bujonu, ak mate radi ryžu zo zeleninou tak aj mrazenu zeleninu/hrasok,kukurica,mrkva../ Ak potrebujete viac ryže tak stále o 1 deco vody viac napr. 5dcl ryže tak 6dcl vody . Tuto ryžu možte robit aj bez cesnaku. Na jej prípravu použivam hlboku panvicu s pokrievkou tu totiž potrebujeme k príprave ved sa dočitate nižšie. A ešte aby som sa nechválila cudzím perím,tak tento receptik mam zo Slovenky starej asi 15 rokov. Tak ideme nato: POSTUP PRÍPRAVY Ryžu premyjeme a nechame odkvapkat. Očistime cesnak ak mate radi cesnak tak ho možte dat aj viac, panvicu nahrejeme a dame do nej olej 2 polievkové lyžice a pridáme prelisovaný cesnači , ktorý opražíme no len chvíločku aby nam nezhorkol /vlastna skusenost/ , zalejeme vodou do ktorej pridáme bujon.Bujon može byt zeleninový alebo slepači a ak nieje bujon stačí aj vegeta. Ked nam voda začne vriet pridáme ryžu tu roztiahneme po celej panvici a ak mame aj mrazenu zeleninku tak nasypeme aj tu a rozložime po ryži , stopneme presne 5 minut , ryžu varime na prutkom plameni sporaká a po 5min plamen stiahneme na minimum a prikryjeme pokrievkou a varíme 10 minut takto prikryte, po 10 minutach vypneme a máme ryžu hotovu. Ona sa vám može vidiet že je nedovarena ale ked ju necháte postat tak dojde. Ta moja je stale hotova hned. Tak dufam že som niekomu poradila zasa niečo dobreho ku mäsku ako prílohu ja ju papam aj samotnu len zo zeleninouvou oblohou tak DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |