končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
DOMÁCE PEKÁRNE |
MAZANECPOTREBNÉ PRÍSADY *** POSTUP PRÍPRAVY Robila som podľa českého MMB, len pani s neho robila veniec a ja som ho dala do tortovej formy :-)) Link je v komentároch. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (11) posledné: 18.1.2010, 21:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Kakaovo-čokoládová vianočka suprováááPOTREBNÉ PRÍSADY 200ml mlieka , 30g masla , 1 vajce , 2PL tekutého medu , 2PL kryštálového cukru , 1čl soli , 1/2 čl škorice , 200g polohrubej múky , 200g hladkej múky , 1/2 kocky čerstvého droždia( 1 a 1/2 čl sušeného) , 100g čokolády (nasekanej na kocočky), 100g orechov (nasekané ale nemusia byť),1čl kakaa(ak chcete kakaovejšie tak aj viac) POSTUP PRÍPRAVY Všetko dať do pekárne a nastaviť program príprava cesta.Ked pekáreň pípa treba nasypať posekanú čokoládu , posekané orechy a kakao .Potom som cesto vybrala a rozdelila na 5 častí. Z každého treba urobiť rovnako dlhý šúlok. Najprv s troch upliesť klasický vrkoč. V strede dlaňou urobiť žliabok do ktorého dáme vrkoč upletený zo zvyšných dvoch šúlkov. Celú vianočku dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme kysnúť 1 hodinu. Potom potrieme vajcom a dáme piecť. Tento recept som robila podľa receptu od Monikahor http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2475 Mne je farba vianočky trochu tmavšia nakoľko ju pečiem na 50-ročnej starej rúre.Takže aj tak je to výkon :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 10.1.2010, 9:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Pangas na cesnaku ,masle a vínePOTREBNÉ PRÍSADY pangas jedno balenie(750g) , ozajstné maslo , veľa cesnaku , veľa petržlenovej vňate , soľ , čierne mleté korenie , gril korenie , biele víno POSTUP PRÍPRAVY Pangasa najprv nasolíme ,okoreníme /trochu/ a poprášime jemne gril korením, je jedno akým môžme použiť aj korenie na ryby.Pangasa necháme trochu postáť. Na panvici si necháme rozpustiť maslo ,nasypeme naň cesnak nakrájaný na plátky a položíme naň pangasa. Vrch pangasa bohato posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a necháme ho opekať do zlatova .Asi po 5 min.otočíme a tiež opečieme. Ak je treba maslo pridáme podľa potreby. Potom vyberieme na tanier a do zvyšného výpeku prilejeme asi 2-3 polievkové lyžice bieleho vína ,necháme chvíľu prevrieť kým sa alkohol nevyparí. Vzniknutou šťavou polejeme pangasa priamo na tanier.Nemusíte sa báť ,že vám po dlhom opekaní cesnak zhorkne,práve naopak na masle dostane veľmi príjemnú orieškovú chuť. Podávame najlepšie s opekanými zemiakmi. Tento recet je veľmi rýchly a naozaj V Y N I K A J Ú C I. Moja rodina ho zbožňuje, vyskúšajte a dáte mi za pravdu ,iný už ani robiť nebudete :-))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 3.1.2010, 20:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Šampiónová polievka-vynikajúcaPOTREBNÉ PRÍSADY 250g čerstvých šampiónov , cca 60g masla , 1 cibuľa , 1lyžica hladkej múky , 1,5 l vody alebo vývaru , 250ml sladkej smotany , 1 žĺtok , 1 kocka Maggi zeleninového bujónu, vegeta , čierne korenie , soľ , petržleňová vňať POSTUP PRÍPRAVY V hrnci najprv orestujeme nakrájanú cibuľu na masle,pridáme šampióny nakrájané na plátky a veľa petržleňovej vňate.Všetko ochutíme troškou soli a mletým čiernym korením.Šampióny podlejeme trochou vody a podusíme.Keď sa všetka voda odparí už to máme dostatočne podusené .Podlejeme vývarom alebo vodou pridáme kocku Maggi. Povaríme do zmäknutia šampiónov prípadne ak je treba dochutíme vegetou.V 3/4 smotany rozhabarkujeme múku a vlejeme do polievky . Prevaríme a odstavíme s ohňa. Vo zvyšnej smotane rozhabarkujeme žĺtok a vlejeme do polievky nesmie už vrieť a ani potom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 28.1.2012, 12:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Pšenično -ražný,vyrážkový chlieb SUPROVÝPOTREBNÉ PRÍSADY 200ml mlieka , 150ml vody , 3čl soli morskej ( normálnej soli 2čl ) , 1 1/2 čl mletej rasce , 1PL octu , 1PL medu , 2PL oleja , 300g hladkej múky LIDL,mám s ňou najlepšie skúsenosti , 250g ražnej vyrážkovej múky zn.AboMill ja kupujem v Kauflande , 1/4 kocky čerstvého droždia POSTUP PRÍPRAVY Ingrediencie pridávať postupne ako je v recepte.Múky som rozpísala preto lebo s týmito mi chleba najlepšie vychádza a samozrejme bez čerstvých kvasníc ho ani nerobím. Cesto vyzerá redšie ale tak to má byť nepridávajte múku lebo potom chlebík bude oveľa hutnejší. Nastavenie: program základný môj trvá 3:20min , kôrka stredná , veľkosť na 1000g - ale ja ho mám vždy plnú pekáreň,a to mám možnosť voľby až na 1300g Tento chlebík sa mi najviac podobá na ten z obchodu. Je krásne nadýchaný a mäkučký.Čerstvý vydrží aj viac dní čoho sa ale málokedy dožije ha,ha,ha Budem veľmi rada ak si receptík obľúbite určite neoľutujete :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 19.4.2009, 22:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |