
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 18 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Fašírky z ovsených vločiekPOTREBNÉ PRÍSADY ½ l vody, 1PL vegety, korenie, majorán, ½ l ovsených vločiek, 5-6 strúčikov cesnaku, 15dkg strúhaného syra, 3 vajcia, POSTUP PRÍPRAVY Vodu, vegetu, korenie a majorán prevaríme, pridáme vločky, cesnak. Do vychladnutého dáme syr a vajcia. Robíme fašírky a vyprážame v oleji. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovou oblohou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Knedlík – hrnčekovýPOTREBNÉ PRÍSADY 1 hrnček vody alebo mlieka, hr. múka, soľ, 2 vajcia, 1 žemľa, 1 ČL prášku do pečiva, tuk na vymastenie hrnčekov POSTUP PRÍPRAVY Z mlieka, múky a soli vypracujeme riedke cesto a necháme postáť 1 hodinu. Pridáme žĺtka, pokrájanú žemľu, prášok do pečiva a sneh z bielkov. 4 porcelánové hrnčeky vymastíme a naplníme do ¾ zmesou. Varíme 20 minút v zakrytom hrnci. Do hrnca dáme toľko vody, aby sa nenabrala do hrnčekov. Uvarené vyklopíme a krájame na kolieska. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
KrovkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg kryšt. cukru, ½ l mlieka, 1 vanil. cukor, 1salko, 1stužený tuk POSTUP PRÍPRAVY Všetko, okrem tuku, spolu varíme 1 a ½ hod. Potom pridáme stužený tuk a varíme ešte 15 minút. Masu vylejeme na vymastený plech a po vychladnutí krájame na kocky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 11.10.2012, 17:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Slané keksyPOTREBNÉ PRÍSADY 35dkg hl. špec. múky, 25 dkg smetolu (palmarín), 6PL šľahačkovej smotany, soľ, POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín vypracujeme cesto, formičkami vykrajujeme keksy. Potrieme rozšľahaným žĺtkom a dáme do vyhriatej rúry upiecť doružova. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Pečená zemiaková kašaPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg zemiakov, 100g masla, 4 vajcia, mlieko, 100g tvrdého syra, paprika, soľ, POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame a dáme uvariť do osolenej vody. Keď zmäknú, scedíme ich, roztlačíme, pridáme maslo a horúce mlieko. Vypracujeme hladkú kašu. Ohňovzdornú nádobu vymastíme, vložíme do nej kašu a urobíme priehlbinky. do priehlbiniek rozbijeme po 1 vajci, vrch posypeme syrom, červenou paprikou a dáme do rúry zapiecť doružova. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
RafaeloPOTREBNÉ PRÍSADY 20 dkg pr. cukru, 20dkg sušeného mlieka, 15dkg kokosu, 1 HERA, 1dcl teplej vody, 4ks veľkých tortových oblátok, POSTUP PRÍPRAVY Oblátky rozmrvíme, pridáme vodu, cukor, HERU, sušené mlieko. Všetko spolu pomiešame a formujeme guľky. Obalíme ich v kokose (alebo v granku) a dáme do papierových košíčkov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Papriková nátierkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg červenej papriky (kápie), 1kg zelenej paradajok (papriky), 1kg cibule, 1 deko/ zeko, 1dcl oleja, 1dcl octu, 10dkg cukru, 3-ť ks feferóniek podľa chuti, POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu zomelieme, varíme pol hodiny, dáme do fliaš a sterilizujeme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 11.12.2008, 7:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Kel plnený mletým mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY 1 stredne veľký kel, 250g hovädzieho mäsa, 150g bravčového mäsa, 1 cibuľa, 80g ryže, mleté nové a čierne korenie, 3 strúčiky cesnaku, 30g údenej slaniny, olej, soľ POSTUP PRÍPRAVY Z kelu odstránime vrchné listy, umyjeme a sparíme vo vriacej vode. Mäso umyjeme, pokrájame a zomelieme. Pridáme cibuľu pokrájanú na drobno, pretlačený cesnak, udusenú ryžu, majorán, osolíme, okoreníme, a premiešame. Na vychladnutom keli rozvinieme listy, srdiečko vyberieme a postupne medzi listy vkladáme plnku a listy pritláčame. Nakoniec previažme niťou. Na pekáči rozškvaríme slaninu pokrájanú na kocky, vložíme kel, podlejem horúcou vodou, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme dve hodiny. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Moravský bravčový rezeňPOTREBNÉ PRÍSADY 400g bravčového stehna, 50g slaniny, 80g šunky (salámy), 2 vajcia, soľ, 1,5 dcl oleja, Cestíčko: 1 vajce, troška mlieka, 50g hl. múky POSTUP PRÍPRAVY Mäso umyjeme a cez vlákna pokrájame na rezne. Osolíme a slabo rozklepeme do šírky. Slaninu pokrájame na kocky, rozpustíme, pridáme na drobné kocky pokrájanú šunku, opražíme, zalejeme rozšľahaným vajcom a miešame do stuhnutia. Touto plnkou potrieme pripravené rezne, preložíme cez seba a okraje zopneme špáradlami. Z vajca, mlieka, múky a soli si pripravíme cestíčko, do ktorého namáčame pripravené rezne. Vyprážame v rozpálenom oleji. Podávame s opekanými zemiakmi alebo so zemiakovým šalátom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčová roláda s hráškomPOTREBNÉ PRÍSADY 800g bravčového stehna, soľ, mleté čierne korenie, horčica, 80g prerastenej údenej slaniny nakrájanej na plátky, 100g šunky na plátky, olej, 3 vajcia, 100g mrazeného hrášku, grilovacie korenie, 2dcl zeleninového vývaru POSTUP PRÍPRAVY Mäso umyjeme, osušíme, niekoľkokrát narežeme a vyklepeme na plát. Posolíme, okoreníme, potrieme horčicou, obložíme tenkými plátkami slaniny a šunky. Vajcia rozšľaháme so soľou, na rozohriatom oleji urobíme riedku praženicu, vmiešame hrášok a natrieme na pripravené mäso. Zvinieme do rolády, previažeme niťou a na rozohriatom oleji opražíme zo všetkých strán. Podlejeme horúcim vývarom, prikryjeme a 50 minút pečieme vo vyhriatej rúre. V troche oleja rozmiešame grilovacie korenie, roládu odokryjeme, potrieme korením a upečieme do ružova. Necháme vychladnúť, nakrájame na plátky a podávame s čerstvou zeleninou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 18 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |