
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Ríbezľová roládaPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: • 4 vajcia • 120 g cukru • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker • 100 g hladkej múky • 1 balíček Pudingu Originál s čokoládovou príchuťou Dr.Oetker Na náplň: • 250 ml smotany na šľahanie • 1 balíček Želatínového stužovača Dr.Oetker • 100 ml vlažnej vody • 200 ml kefírového mlieka • 250 g čerstvých ríbezlí Na ozdobenie: • ½ balíčka Polevy tmavej Dr.Oetker • 50 g čerstvých ríbezlí Ešte potrebujeme: • plech na pečenie (30 x 40 cm) • papier na pečenie POSTUP PRÍPRAVY 1. Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vajcia, cukor a vanilínový cukor do peny. Zmiešame múku s pudingovým práškom a zľahka ručne vmiešame do peny. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 200 °C Teplovzdušná rúra: 180 °C Plynová rúra: stupeň 4 Doba pečenia: asi 12 minút Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 15.8.2013, 15:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Babičkin slivkový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Na mrveničku: • 200 g hladkej múky • 100 g cukru • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker • 100 g zmäknutého masla alebo margarínu Na cesto: • 150 g zmäknutého masla alebo margarínu • 150 g cukru • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker • 4 vajcia • 100 g hladkej múky • 50 g Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker • 1 zarovnaná kávová lyžička Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker • nastrúhaná kôra z polovice chemicky neošetreného citróna Na náplň: • 500 g polotučného tvarohu • 50 g cukru • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker • šťava z polovice citróna • 100 ml mlieka • 1 kg sliviek • 1 balíček Škoricového cukru Dr.Oetker Na ozdobenie: • 1 zarovnaná polievková lyžica práškového cukru Ešte potrebujeme: • plech na pečenie (30 x 40 cm) POSTUP PRÍPRAVY Príprava: 1. Na prípravu mrveničky v mise ručne alebo ručným miesičom spracujeme múku, cukor, vanilínový cukor a maslo alebo margarín. 2. Na prípravu cesta vyšľaháme maslo, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Postupne pridávame vajcia a vyšľaháme. Múku premiešame so škrobom a kypriacim práškom a ručne vmiešame spoločne s citrónovou šťavou do peny. Hotové cesto rozotrieme na vymastený plech. 3. Na prípravu náplne vymiešame tvaroh, cukor, vanilínový cukor, citrónovú šťavu a mlieko elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Hotovú náplň rozotrieme na cesto a poukladáme na ňu umyté a rozpolené slivky. Posypeme škoricovým cukrom a mrveničkou, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 28.4.2015, 22:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
![]() Zamatový džem z lesného ovociaPOTREBNÉ PRÍSADY • 1 kg prepasírovanej, rozmixovanej zmesi z lesného ovocia (z asi 1 600 g čerstvej alebo mrazenej zmesi ovocia) • 1 balíček Gelfixu Klasik 1:1 Dr.Oetker • 1 150 g cukru POSTUP PRÍPRAVY 1. Rozmixované a cez sitko prepasírované ovocie nalejeme do hrnca. Obsah balíčka Gelfix Klasik zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania povaríme asi 1 minútu. 2. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. 3. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker. 4. Prípadnú penu odstránime a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme viečkami, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 10.8.2013, 22:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Čučoriedkovo-černicová omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY • 500 g očistených čučoriedok • 500 g očistených černíc • 500 ml pomarančovej šťavy (asi z 1,5 kg pomarančov • 2 PL citrónovej šťavy • 1 balíček Gelfixu Klasik 1:1 Dr.Oetker • 1 150 g cukru POSTUP PRÍPRAVY 1. Čučoriedky a černice vložíme do veľkého hrnca. Pridáme pomarančovú a citrónovú šťavu. Obsah balíčka Gelfix zmiešame s 2 PL cukru a za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu, povaríme minimálne 5 minút. 2. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Omáčka vydrží v chladničke asi 3 mesiace. TIP: Omáčku môžeme pripraviť aj z 1 200 g zmrazenej ovocnej zmesi. Stačí na: asi 5 pohárov à 375 ml Doba prípravy: asi 30 minút ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 10.8.2013, 21:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Krémový jahodový senPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: • 130 g zmäknutého masla alebo margarínu • 80 g cukru • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker • 2 vajcia • 150 g hladkej múky • 1 zarovnaná kávová lyžička Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker • 2 polievkové lyžice mlieka Na náplň: • 500 g jahôd • 80 g cukru • 500 ml smotany na šľahanie • 1 balíček Želatínového stužovača Dr.Oetker • 100 ml vlažnej vody Na ozdobenie: • 250 g jahôd • 50 g marhuľového džemu • 250 ml smotany na šľahanie • 25 g nasekaných pistácií Ešte potrebujeme: • tortovú formu (Ø 26 cm) • papier na pečenie • cukrárske vrecko • štetec alebo pierko POSTUP PRÍPRAVY 1. Na prípravu cesta vymiešame elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni maslo alebo margarín s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Pridáme vajcia a vyšľaháme. Premiešame múku s kypriacim práškom a striedavo s mliekom zašľaháme do peny. Cesto nalejeme do vymastenej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 20 minút 2. Uvoľníme okraj formy a na kuchynskej mriežke necháme vychladnúť. Potom okolo korpusu umiestnime očistený okraj formy. 3. Na prípravu náplne umyjeme a očistíme jahody. Polovicu jahôd rozmixujeme ponorným mixérom a zmiešame s cukrom. Druhú polovicu jahôd nakrájame na malé kúsky. Smotanu na šľahanie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Želatínový stužovač pripravíme spolu s vodou podľa návodu na obale. Pridáme rozmixované jahody a kúsky jahôd. Jahodovú náplň rozotrieme na korpus a uhladíme. Tortu odložíme na 1 hodinu do chladničky.4. Pred zdobením odstránime okraj formy. Umyté a očistené jahody rozkrájame na polovice a rozložíme na tortu. Marhuľový džem zahrejeme a pomocou štetca alebo pierka potrieme jahody. Elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni ušľaháme smotanu na šľahanie dotuha, naplníme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na okraj torty. Povrch posypeme pistáciami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 26.3.2015, 14:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Torta Letné pokušeniePOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: • 4 žĺtky • 60 g práškového cukru • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker • štipka soli • ½ kávovej lyžičky Mandľovej arómy Dr.Oetker • 120 g detskej krupice • 80 g nastrúhaných mandlí • 40 g hladkej múky • 4 bielky • 60 g cukru Na náplň: • 1 balíček Želatíny v plátkoch Dr.Oetker • 250 ml mlieka • 1 zarovnaná polievková lyžica cukru • 3 zarovnané polievkové lyžice detskej krupice • 250 g kyslej smotany • 150 g cukru • šťava z jedného citróna • 200 g zmesi drobného ovocia (možno použiť čerstvé, mrazené aj kompótované) • 2 polievkové lyžice ovocnej šťavy z kompótu Na ozdobenie: • 50 g zmesi drobného ovocia • 1 balíček Tortového želé červeného Dr.Oetker • 20 g nastrúhaných mandlí Ešte potrebujeme: • tortovú formu (Ø 26 cm) • papier na pečenie POSTUP PRÍPRAVY 1. Na prípravu cesta ušľaháme elektrickým ručným šľahačom žĺtky, cukor, vanilkový cukor, soľ a arómu do peny. Dôkladne premiešame krupicu, mandle a múku. Z bielkov a cukru vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni tuhý sneh. Do peny zľahka ručne vmiešame striedavo múku a sneh. Cesto naplníme do tortovej formy s dnom vyloženým papierom na pečenie a uhladíme. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 30 minút 2. Na prípravu náplne necháme želatínu napučať v studenej vode. Za stáleho miešania zvaríme v kastróle mlieko, cukor a detskú krupicu. Odložíme zo sporáka, vmiešame želatínu a necháme mierne vychladnúť. Pridáme kyslú smotanu, cukor a citrónovú šťavu. Do polovice náplne vmiešame drobné ovocie. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 13.8.2013, 14:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |