končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Eva V. (EvaVA) ID 281431 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Babičkin slivkový koláč[ recept č. 54710 zo dňa 15.8.2013 ] POTREBNÉ PRÍSADY Na mrveničku: • 200 g hladkej múky • 100 g cukru • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker • 100 g zmäknutého masla alebo margarínu Na cesto: • 150 g zmäknutého masla alebo margarínu • 150 g cukru • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker • 4 vajcia • 100 g hladkej múky • 50 g Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker • 1 zarovnaná kávová lyžička Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker • nastrúhaná kôra z polovice chemicky neošetreného citróna Na náplň: • 500 g polotučného tvarohu • 50 g cukru • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker • šťava z polovice citróna • 100 ml mlieka • 1 kg sliviek • 1 balíček Škoricového cukru Dr.Oetker Na ozdobenie: • 1 zarovnaná polievková lyžica práškového cukru Ešte potrebujeme: • plech na pečenie (30 x 40 cm) POSTUP PRÍPRAVY Príprava: 1. Na prípravu mrveničky v mise ručne alebo ručným miesičom spracujeme múku, cukor, vanilínový cukor a maslo alebo margarín. 2. Na prípravu cesta vyšľaháme maslo, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Postupne pridávame vajcia a vyšľaháme. Múku premiešame so škrobom a kypriacim práškom a ručne vmiešame spoločne s citrónovou šťavou do peny. Hotové cesto rozotrieme na vymastený plech. 3. Na prípravu náplne vymiešame tvaroh, cukor, vanilínový cukor, citrónovú šťavu a mlieko elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Hotovú náplň rozotrieme na cesto a poukladáme na ňu umyté a rozpolené slivky. Posypeme škoricovým cukrom a mrveničkou, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 40 minút 4. Upečený múčnik necháme na kuchynskej mriežke vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom. |
Monika T. (monka191) ID 302447 (28.4.2015, 22:25) |
Dobrý deň, nechcete sa zapojiť do našej súťaže "Milijeme sladké" .Podeľte sa s nami o vaše fotografie a recepty zákuskov, koláčov a dezertov a vyhrajte fantastický kuchynský robot BOSSCH MUM s kompletným príslušenstvom a až 3 ceny poroty. Tak neváhajte, bezplatne sa zaregistrujte na našej stránke www.talentagent.sk a pridajte svoju fotografiu do súťaže už teraz.Hlasovanie spúšťame už 3 mája... Ďakujeme |
ODPOVEDAŤ |
Maria P. (teleflex) ID 105501 (15.8.2013, 21:55) | |
http://dobruchut.azet.sk/recept/13791/babickin-slivkovy-kolac/ http://vcielkaisr-mojerecepty.blogspot.sk/2013/07/babickin-slivkovy-kolac.html Evka nič nemám proti tomu, ak sa podelíš s receptom, ktoý je z časopisu a Ty si ho vyskúšala, ale skopírovať postup a ešte aj obrázok ? | |
ODPOVEDAŤ |
Michaela V. (Vaskova) ID 57520, mimibazar.sk/vaskova (16.8.2013, 10:51) | |
dala sem recept,kolac vypada dobre a co je na tom ze to skopirovala ved nenapisala ze ho piekla,plno bab sem da recepty ktore vypadaju dobre a pritom ich nerobili,daju ich len pre inspiraciu,tak neviem z coho ste tak znechutena mat vase starosti tak som najstastnejsi clovek pod slnkom | |
ODPOVEDAŤ |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (15.8.2013, 11:52) |
ODPOVEDAŤ |