
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
RYBY A DARY MORA |
Slany kolac s udenym lososom/quichePOTREBNÉ PRÍSADY balenie listkoveho cesta (cca 320g -uz zrolovane), balenie udeneho lososa (120-200g podla chuti), 300ml kyslej smotany, 5 vajicok, kopor (najlepsie cerstvy), 300g struhane syra (eidam) POSTUP PRÍPRAVY Vymastime si formu na pecenie (stredne velku), na ktoru polozime papier na pecenie a nan ulozime cesto. Ja som mala uz zrolovane tak som mala menej roboty :) Vymiesame si vajicka s kyslou smotanou, ochutime solou a korenim a pridame nasekany kopor (nemusi byt). Na cesto ukladame vrstvu lososa, zalejeme polovickou zmesi vajicok a smotany a zase losos a opat vajickova zmes Na vrch nastruhame vela syru a sup do rury - 180 stupnov a pecieme zhruba 30-35 minut kym nam vrch zozlatovie Dobru chut! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
![]() Bravcova panenka na sipkovej omackePOTREBNÉ PRÍSADY pre dve osoby: cca 400-500g bravcovej panenky v celku, udena slaninka najlepsie domaca, susene slivky, deci tokajskeho vina (alebo sladke dezertne vinko), sol, korenie, na omacku:3-4 lyzice sipkovy lekvar, 2 lyzice muka, trosku masla, deci bieleho vina, trosku citronovej stavy podla chuti, 4dcl zeleninoveho vyvaru (alebo slepaci), sol, korenie POSTUP PRÍPRAVY Panenka: masko si prespikujeme slaninkou a susenymi slivkami nalozenymi v tokajskom vine (najlepsie cez noc ale nic sa nestane ak iba par hodin) a na panvici si ho z kazdej strany prudko opecieme, iba tak aby sa nam zatiahlo. Potom masko prelozime do pekaca, ja som ho trosku podliala olejovym olejom a pod maskom som dala este kusok slaninky. Dame do rury vyhriatej na 200 stupnov a pecieme 25-30 minut podla rury. Masko nema byt suche ale stavnate a makke. Omacka: z muky a masla si spravime svetlu zaprasku, pridame 3 lyzice slivkoveho lekvaru, premiesame a zalejeme deci vina, potom pridame vyvar, citronovu stavu a dochutime solou, korenim, ja som pridala aj lyzicku medu - cele to trva tak maximalne 5 minut. Omacka ma byt husta ale nie az prilis Podavame s varenymi alebo pecenymi zemiakmi na cibulke Tento recept samozrejme nie je moj, co to som nakombinovala co som nasla na nete :) Dobru chut! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 14.8.2017, 21:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Madarsky bravcovy perkelt na moj sposobPOTREBNÉ PRÍSADY udena slaninka nakrajana na kocky (podla chuti), okolo 750g bravcoveho pliecka (stehna, cokolvek mate radi,hoci bravcove licka su uplne vyborne), hrst susenych hribov, jedna velka cibula, jedna zelena a jedna cervena paprika, dve velke paradajky a mala konzerva paradajok, 1dcl vody, 5-6 strucikov cesnaku nasekanych na drobno, sol, korenie, cervena paprika, mozete aj trosku chili az mate radi, rasca POSTUP PRÍPRAVY Masko si nakrajame na kocky a oprazime zhruba 5 minut (kym sa masko zatiahne) vo velkej hlbsej nadobe Maso vam pusti stavu, potom ho aj s touto stavou vyberieme do extra misky (stavu nevylievame pouzijeme ju neskor). V tej istej nadobe oprazime slaninku, ked je chrumkava pridame cibulu, cesnak, ked zoskolovatie, pridame susene huby a papriku nakrajanu na kocky. Zeleninku prazime vo vlastnej stave ( a mozete pridat kusok masla ta tomu doda jemnejsiu chut) a pridame nase predprazene masko aj stavu. Vsetko spolu poprazime par minut nech sa premiesaju chute, pridame rascu, sol, korenie, chili (nemusi byt) a pridame paradajkovu konzervu, cerstve paradajky (mozete si ich osupat mne sa s tym nechce :) a trosku vody. Masko sa ma dusit spolu so zeleninou vice mene vo vlastnej stave a vysledok ma byt husty tak opatrne s vodou :) Dusime, varime na miernom ohni zhruba hodku, hodku a pol zalezi od toho ake masko pouzijeme a ked sa masko rozplyva na jazyku tak je hotove. Ja podavam s kolienkami, lyzicou kyslej smotany a struhanym syrom Dobru chut :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Sosovicova polievka so spenatom a chrumkavou slaninkouPOTREBNÉ PRÍSADY Polievocka mozno znie zvastne ale je fakt dobra! :) Potrebujeme: trosku klobasy (tak pol nozicky ale nemusi byt) , dve cibulky, tri struciky cesnaku, 2-3 mrkvy, 2 stopky zeleru, 120 gramov sosovice (namocenej dopredu v studenej vode), 200g cerstveho spenatu, udena slaninka nakrajana na drobne kocky, sladka smotana, olivovy olej a trosky masla (ja to vzdy zmiesam) a krutansy (opeceny chlebik) POSTUP PRÍPRAVY Nakrajanu cibulku, cesnak, klobasku, cesnak, mrkvu a zeler vlozime do hrnca (kde mame horuci olej s maslom) a poprazime cca 10 minut (kym nam cibulka chyti spravnu farbu ale neprihori). Pridame scedenu sosovicu (staci namocit tak 15 minut) a zalejeme zeleninovym vyvarom (alebo slepacim). Povarime zhruba 35 minut a pridame cerstvy spenat. Celu zmes este spolu povarime a ked je zeleninka makka, polievocku ochutime solou korenim vegetkou a vypneme polievocku. Celu ju zmixujeme rucnym mixerom a postupne pridame sladku smotanu. Polievku prehrejeme na miernom ohni a opat ochutime. Podavame s oprazenou slaninkou a krutansami Dobru chut! :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Vyborny ceresnovy kolacikPOTREBNÉ PRÍSADY 375 gramov listkoveho cesta, 170g ceresnoveho (alebo jahodoveho, malinoveho) dzemu, 1 zltko, jedna polievkova lyzica sladkej smotany. Na "frangipan": 80 gramov rozpusteneho masla, dve vajicka, 110 gramov cukru (krystalovy), 110 gramov mletych mandli, cajova lyzica vanilkoveho extraktu/aromy alebo amareta, 500 gramov ceresni POSTUP PRÍPRAVY Cesto si rozvalkame do 35 cm formy ktoru si vymastime maslom alebo vystlieme papierom na pecenie. Zltok rozmiesame s jednou polievkovou lyzicou smotany a potrieme cele cesto. Dame do chladnicky na 15 minut Medzitym si spravime frangipan: rozmiesajte vajicka s cukrom, pridajte cukor a mandle a vanilkovy extrakt. Cesto vyberieme z chladnicky, popichame vidlickou a potrieme dzemom poriadne aj rohy (zalezi od toho aku formu pouzivate, ja pouzivam okruhlu na tzv. tarts ). Na dzem nalejte frangipan a na vrch poukladajte tolko ceresni (vykostkovanych) kolko mate radi :) Ruru si vyhrejte na 200 stupnov, ale pecte pri teplote 180 okolo 20 minut (niekedy staci 15 zalezi od rury) Vyberte z rury nechajte nech si kolacik odpocinie 15 minut, posypat praskovym cukrom Na figu sa to reze ked je teple tak skuste vydrzat ale hrozne chutne :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravcove na pive s hribikmiPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg bravcoveho (najlepsie chude stehno)nakrajane na platky, kremzska horcica, susene hriby (namocene aspon 10 minut v horucej vode), cibulka, cesnak (kolko kto ma rad, ja davam aspon 6 strucikov), pol litra piva (svetle), 250ml smotany-sladkej, susene hriby (za hrst), udena slaninka, sol, korenie, cervena paprika, zeleninovy bujon (asi deci), trosku muky na zahustenie. Ryza, alebo hranolky ako priloha POSTUP PRÍPRAVY Podobny recept tu uz je, ja som si ho len prilepsila :) Masko nakrajame na vacsie platky a osmazime si ho na oleji nech chyti farbu (asi take 2 minutky z kazdej strany), potom ho vyberieme Na rovnakom oleji oprazime slaninku, pridame cibulku, cesnak, susene hriby a po 5 minutkach pridame nase masko a dve lyzice (polievkove) horcice. Ochutime cervenou paprikou, solou a korenim. Podlejeme pivkom a bujonom a nechame dusit na malom ohni okolo 30-40 minut. Pridame smotanu rozmiesanu s lyzicou alebo dvomi muky (zalezi od toho aka je omacka husta) a poriadne rozmiesame aby sa nam nerobili hrudky. Nechame dovarit okolo 20-30 minut aby sa nam masko pekne uvarilo. Ochutime a podavame s ryzou alebo hranolkami :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 30.12.2013, 22:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |