
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
TORTY |
![]() Sama sebe k 18stke :-)) Torta Double CaramelPOTREBNÉ PRÍSADY Korpus:5 vajec,5 PL práškový cukor,5PL polohrubá múka Salkový krém:salko,250 gr maslo Karamelová šľahačka podľa Lucky:6 PL kryštálový cukor,2 šľahačky okrem toho jahodový lekvár,lieskovce a hrozienka v čokine,plátky mandlí. POSTUP PRÍPRAVY Deň vopred si pripravíme karamelovú šľahačku,podľa Lucky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7420.Ale len zvaríme,šľaháme až na druhý deň.Takisto aj salko som si uvarila deň vopred,varila som ho 3 hodiny.Vychladnuté skaramelizované salko vymiešame so zmäknutým maslom na fantastický krémik.Mne ostali trošken hrudky masla..ale to nevadí...aspoň bol dôvod ich vyjedať.:-)) Príprava korpusu: Vajcia vyšľaháme s cukrom,pridáme postupne múku.Tortovú formu vymastíme tukom a vysypeme múkou.Upečieme korpus.Necháme vychladnúť a prekrojíme.Prvý plát potrieme lekvárom a salkovým krémom,nie všet´kým...necháme si aj na vrch.Prikryjeme druhým plátom,ktorý potrieme zvyšnou časťou salkového krému a navrch dáme karamelovú šľahačku,takisto aj po bokoch. Vrch som ozdobila lieskovcami v čokoláde,plátkami mandlí a hrozienkami v čokoláde. Chuť dvojitého karamelu bola úžasná...len ten salkový krémik mohol byť tuhší. Odporúčam vyskúšať. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (40) posledné: 19.4.2012, 20:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Orechovo-kakaový senPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto:7 bielkov,350 gr prášk.cukor,350 gr pomletých orechov,1 vanilkový cukor,1 pol.lyžica hrubej múky Na krém:7 žĺtkov,120 gr prášk.cukor,1 vanilkový cukor,3-4 lyžice kakaa,3 lyžice vody,250 gr masla(origoš) POSTUP PRÍPRAVY Bielka vyšľaháme na tuhý sneh,postupne pridáme práškový a vanilkový cukor,orechy a múku.Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie,zarovnáme ho a upečieme. Pripravíme krém:Žĺtky s práškovým cukrom a vanilkovým vyšľaháme nad parou.Pridáme kakao a vodu a dobre vymiešame.Do takmer vychladnutého krému zapracujeme zmäknuté,vyšľahané maslo. Upečené cesto rozkrojíme na tri pláty,natrieme krémom,spojíme a vrchný ozdobíme.Necháme v chlade odležať a potom krájame na trojuholníky ala tortový rez. Je to prudko jedlý koláčik.Receptík je zo života,ani neviem,z ktorého roku.Je fantastický,nevieme sa ho dojesť.Cesto je také hutnejšie,ťažké,zvykne sa aj prelomiť,ked´ spájam pláty s plnkou,pomôžeme si dvomi rukami.:-)) Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 23.12.2008, 6:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |