končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Pomarančové tiramisuPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny pre 6 osôb: 3 žĺtka, 75 g kryštálového cukru, 4 cl pomarančového likéru /Grand Marnier/, 500 g Mascarpone /je trošku drahší, môžete ho nahradiť syrom Ricota/, 250 ml pomarančovej šťavy, 250 g dlhých piškót, 2 PL pomarančovej kôry na zdobenie /alebo pomarančová, či citrónová poleva/ POSTUP PRÍPRAVY Postup Krém: Žĺtka s cukrom vyšľaháme do penista, pridáme polovičku likéru a celé Mascarpone a vyšľaháme. Postup Tiramisu: Druhú polovicu likéru zmiešame s pomarančovou šťavou, v ktorej budeme kratučko ponárať dlhé piškóty. Na dno formy dáme najskôr kratučko ponárané dlhé piškóty, potom vrstvu krému a opäť kratučko ponárané dlhé piškóty pokiaľ nevyplníme formu, posledná vrstva musí byť krém. Na koniec ozdobíme pomarančovou kôrou, alebo polevou podľa vášho výberu. Necháme v chladničke stuhnúť! Dopľnam ešte jednu vec, že som našla sušenú citrónovú kôru v BALE a výrobca je KOTÁNYI, nechcem robiť reklamu, ale je to fakt problém zohnať, tak aby ste vedeli :-)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
KINDER čokoládaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 Cera, 35dkg kryštálového cukru, 3dcl vody, 1 vanilkový cukor, 5dkg kakaa, 1/2kg sušeného mlieka POSTUP PRÍPRAVY Vodu, cukor a vanilkový cukor varíme na miernom ohni asi 4 minúty, odstavíme z ohňa a vmiešame Ceru, kým sa nerozpustí. Kým sa tuk rozpustí a masa trošku zvlažnie vmiešame sušené mlieko a veľmi dobre to spolu vymiešane na hladkú masu. Potom to rozdelíme na 2 polovice, do jednej dáme kakao a plníme si formičky, aké doma máte, striedavo s bielou a tmavou masou, potom už len necháme stuhnúť, môžete dať aj do chladničky. Keď budem najbližšie robiť, hodím aj fotky, akosi stále zabúdam fotiť :-((( ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kokosové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 24 dkg polohrubej múky, 14dkg masla, 12dkg práškového cukru, 5 žĺtkov, 1/2 prášku do pečiva, trošku kakaa Na cesto pôjde nejaký dobrý "kyslý" až "štipací" lekvár - ribezľový, čučoriedkový, černicový,... Plnka: 5 bielkov, 10 dkg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 14 dkg kokosu Poleva: 1 čokoláda na varenie POSTUP PRÍPRAVY Maslo, práškový cukor, 5 žĺtkov a kakao dobre vymiešame, pridáme múku s práškom do pečiva a spracujeme, vznikne vám úplne tuhé cesto, ktoré mokrou rukou roztlačíte, pekne upravíte na vymastenom a vysypanom plechu. Nezabudnite si ruky priebezne vlhčiť, bude sa vám s cestom pracovať jednoduchšie. Keď ste cesto pekne upravili na plechu, potrite ho lekvárom, nebojte sa toho lekváru, dajte ho tam hojne, nech ho je cítiť,ja dávam celu malú fľaštičku. Potom vyšľahajte 5 bielkov, 10dkg práškového cukru a vanilkový cukorna penu, primiešajte varechou kokos a vylejte na cesto. Pečieme asi 20 minút, ale radšej kontrolujte vrch kokosu, ak pekne zhnedne, okamžite vyberte z rúry, koláč je hotovy, keď vychladne polejeme roztopenou čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Cukinový - cuketový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 800g cukiny (cukety), 200g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1 väčšia cibuľa, 5-6 strúčikov cesnaku, 5 vajec, 1 a 1/2 dcl oleja, 200g šunkovej salámy (diétnej, alebo hydinovej), 200g údený syr, hrsť petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Cukinu olúpeme, prekrojíme na polovicu, vyberieme jadrovník a všetky jadierka a postrúhame na hrubom strúhadle, pridáme všetko ostatné okrem údeného syra, vznikne vám poriadny maglajz, nebojte sa toho, osolíme, okoreníme podľa chuti, dáme piecť asi na hodinu na 150 C, dĺžka pečenia závisí od toho či použijete hlbší alebo plytší plech, proste to počas pečenia kontrolujte, pred dopečením vyberte posypte nastrúhaným údeným syrom a už len dopečte, kým sa syr rozpustí a trošku zhnedne. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |