. .. .. .. .. .. .
. .

Pomarančové tiramisu - RECEPT 8974

Alica P. (Alice) ID 21420
.
mimibazar.sk/alice
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.9.2007
Naposledy: 12.10.2017 12:26
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 118
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 4
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Pomarančové tiramisu


[ recept č. 8974 zo dňa  ]


Pomarančové tiramisu


POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny pre 6 osôb: 3 žĺtka, 75 g kryštálového cukru, 4 cl pomarančového likéru /Grand Marnier/, 500 g Mascarpone /je trošku drahší, môžete ho nahradiť syrom Ricota/, 250 ml pomarančovej šťavy, 250 g dlhých piškót, 2 PL pomarančovej kôry na zdobenie /alebo pomarančová, či citrónová poleva/

POSTUP PRÍPRAVY

Postup Krém: Žĺtka s cukrom vyšľaháme do penista, pridáme polovičku likéru a celé Mascarpone a vyšľaháme.

Postup Tiramisu: Druhú polovicu likéru zmiešame s pomarančovou šťavou, v ktorej budeme kratučko ponárať dlhé piškóty. Na dno formy dáme najskôr kratučko ponárané dlhé piškóty, potom vrstvu krému a opäť kratučko ponárané dlhé piškóty pokiaľ nevyplníme formu, posledná vrstva musí byť krém. Na koniec ozdobíme pomarančovou kôrou, alebo polevou podľa vášho výberu. Necháme v chladničke stuhnúť!

Dopľnam ešte jednu vec, že som našla sušenú citrónovú kôru v BALE a výrobca je KOTÁNYI, nechcem robiť reklamu, ale je to fakt problém zohnať, tak aby ste vedeli :-))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Pripravíme si všetky suroviny,


takto vyzerá originál pomarančový likér - Grand Marnier, bežne ho kúpite, hoci je trošku drahší, ale naspäť k receptu


do misky dáme žltka s cukrom a vymiešame do penista


pridáme polovičku likéru a mascarpone a ďalej šľaháme


pomaranče odšťavíme a šťavu si pripravíme do misky, v ktorej vieme máčať piškóty


do pomarančove šťavy vlejeme druhú polovičku likéru, dobre premiešame


do pripravenej "omáčky" máčame dlhé piškóty


a ukladáme do formy, či už sklenej, keramickej, alebo akú doma máte


na vrstvu piškót prichádza vrstva krému


a na krém opäť vrstva namáčaných dlhých piškót,


končíme vrstvou krému.


polejeme polevou, alebo posypete postrúhanou pomarančovou, či citrónovou kôrou, ja som nezohnala chemicky neošetrený pomaranč, ani citrón, tak držím palce. :-) Nezabudnite odložiť do chladničky a nechať stuhnúť, tak na 2-3 hodinky.


Ja som na poliatie použila takýto práškový citrónový výrobok. Kúpite bežne v hypermarkete :-) Tak Dobrú chuť !!!



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< KINDER čokoláda | Pomarančové tiramisu
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu