. .. .. .. .. .. .
. .

Pomarančové tiramisu - RECEPT 8974

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 21420 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Pomarančové tiramisu


[ recept č. 8974 zo dňa  ]


Pomarančové tiramisu


POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny pre 6 osôb: 3 žĺtka, 75 g kryštálového cukru, 4 cl pomarančového likéru /Grand Marnier/, 500 g Mascarpone /je trošku drahší, môžete ho nahradiť syrom Ricota/, 250 ml pomarančovej šťavy, 250 g dlhých piškót, 2 PL pomarančovej kôry na zdobenie /alebo pomarančová, či citrónová poleva/

POSTUP PRÍPRAVY

Postup Krém: Žĺtka s cukrom vyšľaháme do penista, pridáme polovičku likéru a celé Mascarpone a vyšľaháme.

Postup Tiramisu: Druhú polovicu likéru zmiešame s pomarančovou šťavou, v ktorej budeme kratučko ponárať dlhé piškóty. Na dno formy dáme najskôr kratučko ponárané dlhé piškóty, potom vrstvu krému a opäť kratučko ponárané dlhé piškóty pokiaľ nevyplníme formu, posledná vrstva musí byť krém. Na koniec ozdobíme pomarančovou kôrou, alebo polevou podľa vášho výberu. Necháme v chladničke stuhnúť!

Dopľnam ešte jednu vec, že som našla sušenú citrónovú kôru v BALE a výrobca je KOTÁNYI, nechcem robiť reklamu, ale je to fakt problém zohnať, tak aby ste vedeli :-))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Pripravíme si všetky suroviny,
takto vyzerá originál pomarančový likér - Grand Marnier, bežne ho kúpite, hoci je trošku drahší, ale naspäť k receptu
do misky dáme žltka s cukrom a vymiešame do penista
pridáme polovičku likéru a mascarpone a ďalej šľaháme
pomaranče odšťavíme a šťavu si pripravíme do misky, v ktorej vieme máčať piškóty
do pomarančove šťavy vlejeme druhú polovičku likéru, dobre premiešame
do pripravenej "omáčky" máčame dlhé piškóty
a ukladáme do formy, či už sklenej, keramickej, alebo akú doma máte
na vrstvu piškót prichádza vrstva krému
a na krém opäť vrstva namáčaných dlhých piškót,
končíme vrstvou krému.
polejeme polevou, alebo posypete postrúhanou pomarančovou, či citrónovou kôrou, ja som nezohnala chemicky neošetrený pomaranč, ani citrón, tak držím palce. :-) Nezabudnite odložiť do chladničky a nechať stuhnúť, tak na 2-3 hodinky.
Ja som na poliatie použila takýto práškový citrónový výrobok. Kúpite bežne v hypermarkete :-) Tak Dobrú chuť !!!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Zapekané palacinky s tvarohom | Pomarančové tiramisu | Americký cheescake >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu