. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Lenka Tarabova (cocacola3) ID 20161
Milan Taraba-Súkr. podnikateľ
.
mimibazar.sk/cocacola3
Oblasť: Dolný Kubín
Telefon: 0902767691
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 11.8.2007
Naposledy: 13.5.2023 8:30
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
35079029
HODNOTENIE 742
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 15
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

dnes rýchlovka : Kolienka s Hubami ( hliva ustricová)



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny pre 4 osoby: 500 g kolienok, 400 g hlivy ustricovej, 50 g masla, 100 ml mlieka, 4 vajcia, soľ, mleté čierne korenie,

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava:

Kolienka uvaríme, scedíme a prepláchneme studenou vodou. Hlivu očistíme, nakrájame a udusíme na masle. Keď je hliva mäkká, pridáme kolienka, vajíčka ktoré sme rozšľahali v mlieku, soľ, mleté čierne korenie a miešame do zhustenia. Podávame posypané strúhaným syrom.

Čas prípravy: cca 50 - 60 minút

Prajeme dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 20.9.2013, 17:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Cuketové fašírky



POTREBNÉ PRÍSADY

cuketa, soľ, cesnak, vajce, cibuľa, 20 dkg syru

POSTUP PRÍPRAVY

Celú cuketu postrúhame, trochu osolíme, necháme postáť a potom vyžmýkame. Pridáme 20 dkg syru, vajce, cibuľu, cesnak, zmiešame, vytvarujeme fašírky a obalíme v strúhanke.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 3.11.2009, 13:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Rybacia pomazánka s udenej makrely !!!



POTREBNÉ PRÍSADY

1 Udená makrela, 1 balenie masla, Cibula- ja davam 1 velku alebo 2 male-ako kdo ma rad.
POZOR!!!-Žiadna horčica ani nič podobné pokazite tu pravu chut pravej rybacej pomazanky!

POSTUP PRÍPRAVY

Udenú makrelu obereme od kostí-viem že je to viac pracné, ale ta chut stoji za to!!! rybacie mäsko čo sme zbavily kostí dame do mysi,pridáme maslo a cibulku všetko dokladne premiešame. a podavame s pečivom.Ozdobit možeme petržlenovou vňaťkou.
Fakt odporúčam pomazanky zo šprotov a sardiniek alebo inych rybých konzerv nie su ono,určite mi date za pravdu ked ju vyskušate.Miluju ju všetci ani nepoznám kto by ju nemal rád.Ked ju robím len tak sa za nou zapráši...Nesolit,makrela všetko ochutí sama. Kto chce si posoli kto nie, nie

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 22.11.2011, 9:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Zapekaný varený domáci králik



POTREBNÉ PRÍSADY

1 varený králik
maslo
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Uvareného králika pokrájajte na porcie, poukladajte na alobalovú misku, preložte na dobre rozohriaty rošt, obložte surovým maslom a grilujte z každej strany 3 min. Hotového králika upravte na misu, posypte mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou a soľou a polejte horúcou odkvapkanou šťavou. Podávajte s paradajkovou omáčkou a so zemiakmi. Môžete podávať aj s kôprovou alebo chrenovou omáčkou.
je to ozajstná mnamka,ale nam viac chuti s paradajkovou omáčkou a so zemiačikmi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

GRILOVANIE

Grilované kuracie špízy s pikantnou salsou



POTREBNÉ PRÍSADY

½ kg kuracích pŕs alebo vykostené kuracie stehná bez kože
½ kg drobných zemiakov
bylinky (petržlenová vňať, bazalka, mäta, pažítka..)
6 PL olivového oleja
2 PL citrónovej šťavy
1 červená cibuľa
1 červená paprika
1 citrón
špajdle
mleté čierne korenie
soľ

Salsa:
8 zrelých pevných paradajok (1 konzervu lúpaných alebo krájaných paradajok)
2 zelené chilli papričky
2 strúčiky cesnaku
4 PL olivového oleja
2 PL bieleho vínneho octu
mleté čierne korenie
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Ak použijete drevené špajdle, namočte ich asi na 30 min. do studenej vody. Nešúpané ale veľmi dobre omyté zemiaky varte asi 15 min., kým nezmäknú. Vyberte a nechajte vychladnúť. Nasekané bylinky zmiešajte s olejom, citrónovou šťavou a soľou. Bylinky použijte podľa sezóny čerstvé alebo sušené. Výbornou náhradou sú mrazené nasekané bylinky, ktoré sa dajú kúpiť, alebo pripraviť doma. Do takto pripraveného bylinkového oleja pridajte papriku nakrájanú na 3 cm kúsky a kúsky kuracieho mäsa rovnakej veľkosti. Dobre premiešajte. K zmesi primiešajte zemiaky, ktoré podľa potreby prekrojte na primeranú veľkosť k mäsu, a cibuľu nakrájanú na mesiačky, ktoré rozdeľte na jednotlivé vrstvy.
Takto pripravené suroviny môžete nechať niekoľko minút marinovať. Na špachtle striedavo napichujte kura, zemiaky, papriku, cibuľu a zakončite citrónom. Grilujte na strednom plameni asi 10 min.

Podávajte s pikantnou salsou: Paradajky ošúpte, zbavte semienok a dužinu nakrájajte najemno. Paradajky zmiešajte s najemno nakrájanými strúčikmi cesnaku a zelenými papričkami zbavené semienok. Pridajte ostatné prísady a nechajte odstáť.

Tip: Mimo sezónu postačí aj konzerva šúpaných paradajok, ktoré vám ušetria prácu. Špíz môžete obohatiť o kolieska cukety alebo kúsky prerastenej slaninky. Okrem salsy môžete špízy servírovať aj s šalátmi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

GRILOVANIE

Bravčová zmes v alobale



POTREBNÉ PRÍSADY

4 plátky z bravčového stehna
3-4 PL oleja
2 PL vody
2 cibule
4 paradajky
4 šampiňóny
sójová omáčka
4 PL masla
mleté čierne korenie
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso naklepte a pokrájajte na tenké rezance, za stáleho miešania ich opečte na rozohriatom oleji. Potom ich rozdeľte na 4 pláty alobalu a prelejte vypečenou šťavou, ktorú rozrieďte vodou. Cibuľu pokrájajte na kolieska, paradajky a olúpané šampiňóny na plátky a rozložte na mäso. Osoľte okoreňte, pokvapkajte sójovou omáčkou a na každú porciu položte 1 PL masla. Alobal uzavrite, aby pri pečení nevytekala šťava. Pečte na grile alebo vo vyhriatej rúre.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

GRILOVANIE

Barbecue omáčka s bylinkami



POTREBNÉ PRÍSADY

1 stredne veľká cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 PL olivového oleja
250 g paradajok
1 ČL citrónovej šťavy
1 PL hnedého cukru
3 PL jemne nasekaných byliniek
mleté biele korenie
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu olúpte a nakrájajte na malé kocky. Cesnak olúpte a prelisujte. Na rozohriatom oleji poduste nakrájanú cibuľu a cesnak. K cibuľovej zmesi pridajte pokrájané paradajky, citrónovú šťavu, cukor, pridáte do omáčky 3 PL jemne nasekaných byliniek, trochu soli a korenie. Nezakrytú omáčku nechajte ešte povariť na miernom ohni 15- 20 min. Hotovou omáčku dajte do misy a nechajte vychladnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 12.8.2011, 13:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Marináda na bravčové mäso



POTREBNÉ PRÍSADY

1 sáčok grilovacieho korenia
4 PL korenia gyros
1 PL provensálskeho korenia
6 strúčikov cesnaku
olej
½ PL chilli (podľa chuti)

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko zmiešame do kopy -urobime zmes,v ktorej necháme mäsko marinovať 2-3 dni. Keď vám marináda zvýši, potrite ňou krajce chleba a opečte vedľa mäsa.je to mňamka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 8.10.2010, 22:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Hovädzie srdce na smotane



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g hovädzieho srdca
40 g rastlinného oleja
60 g cibule
mletá sladká červená paprika
80 g zeleniny
soľ
2,5 dl kyslej smotany
2,5 dl mlieka alebo jogurtu
20 g hladkej múky

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji speňte nadrobno pokrájanú cibuľu, zeleninu a červenú papriku. Pridajte na menšie kocky pokrájané srdce, zalejte vodou, osoľte a prikryté duste. Keď sa voda vyvarí, podlejte ho ešte trochou vývaru, kým srdce nezmäkne. Nakoniec pridajte kyslú smotanu a mlieko alebo jogurt, rozhabarkované s hladkou múkou. Podávajte s ryžou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Ryba v hubách



POTREBNÉ PRÍSADY

Rybu, akúkoľvek min 500 g, klobúky z húb (bedle, václavky, šampiňóny, čírovnice) 800 g, cibuľa, soľ, razca, olej, grilovacie korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Na dno pekáča dáme časť pokrájanej cibule, položíme vrstvu klobúčikov a posypeme razcou, grilovaným korením, jemne osolíme a pokapeme olejom. Položíme ďalej osolené a orazcované ryby, uložíme ďalšiu vrstvu klobúčikov a opäť ich osolíme, okoreníme a pokapeme olejom. Zasypeme zvyškom cibule a uložíme ďalšie vrstvy klobúčikov. Pečieme v rúre pri 200 stupňov 35 až 45 minút. Podávame s zemiakmi alebo zemiakovou kašou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu