končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
dnes rýchlovka : Kolienka s Hubami ( hliva ustricová)POTREBNÉ PRÍSADY Suroviny pre 4 osoby: 500 g kolienok, 400 g hlivy ustricovej, 50 g masla, 100 ml mlieka, 4 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, POSTUP PRÍPRAVY Príprava: Kolienka uvaríme, scedíme a prepláchneme studenou vodou. Hlivu očistíme, nakrájame a udusíme na masle. Keď je hliva mäkká, pridáme kolienka, vajíčka ktoré sme rozšľahali v mlieku, soľ, mleté čierne korenie a miešame do zhustenia. Podávame posypané strúhaným syrom. Čas prípravy: cca 50 - 60 minút Prajeme dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 20.9.2013, 17:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Cuketové fašírkyPOTREBNÉ PRÍSADY cuketa, soľ, cesnak, vajce, cibuľa, 20 dkg syru POSTUP PRÍPRAVY Celú cuketu postrúhame, trochu osolíme, necháme postáť a potom vyžmýkame. Pridáme 20 dkg syru, vajce, cibuľu, cesnak, zmiešame, vytvarujeme fašírky a obalíme v strúhanke. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 3.11.2009, 13:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Rybacia pomazánka s udenej makrely !!!POTREBNÉ PRÍSADY 1 Udená makrela, 1 balenie masla, Cibula- ja davam 1 velku alebo 2 male-ako kdo ma rad. POZOR!!!-Žiadna horčica ani nič podobné pokazite tu pravu chut pravej rybacej pomazanky! POSTUP PRÍPRAVY Udenú makrelu obereme od kostí-viem že je to viac pracné, ale ta chut stoji za to!!! rybacie mäsko čo sme zbavily kostí dame do mysi,pridáme maslo a cibulku všetko dokladne premiešame. a podavame s pečivom.Ozdobit možeme petržlenovou vňaťkou. Fakt odporúčam pomazanky zo šprotov a sardiniek alebo inych rybých konzerv nie su ono,určite mi date za pravdu ked ju vyskušate.Miluju ju všetci ani nepoznám kto by ju nemal rád.Ked ju robím len tak sa za nou zapráši...Nesolit,makrela všetko ochutí sama. Kto chce si posoli kto nie, nie ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 22.11.2011, 9:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Zapekaný varený domáci králikPOTREBNÉ PRÍSADY 1 varený králik maslo mletá červená paprika mleté čierne korenie soľ POSTUP PRÍPRAVY Uvareného králika pokrájajte na porcie, poukladajte na alobalovú misku, preložte na dobre rozohriaty rošt, obložte surovým maslom a grilujte z každej strany 3 min. Hotového králika upravte na misu, posypte mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou a soľou a polejte horúcou odkvapkanou šťavou. Podávajte s paradajkovou omáčkou a so zemiakmi. Môžete podávať aj s kôprovou alebo chrenovou omáčkou. je to ozajstná mnamka,ale nam viac chuti s paradajkovou omáčkou a so zemiačikmi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
GRILOVANIE |
Grilované kuracie špízy s pikantnou salsouPOTREBNÉ PRÍSADY ½ kg kuracích pŕs alebo vykostené kuracie stehná bez kože ½ kg drobných zemiakov bylinky (petržlenová vňať, bazalka, mäta, pažítka..) 6 PL olivového oleja 2 PL citrónovej šťavy 1 červená cibuľa 1 červená paprika 1 citrón špajdle mleté čierne korenie soľ Salsa: 8 zrelých pevných paradajok (1 konzervu lúpaných alebo krájaných paradajok) 2 zelené chilli papričky 2 strúčiky cesnaku 4 PL olivového oleja 2 PL bieleho vínneho octu mleté čierne korenie soľ POSTUP PRÍPRAVY Ak použijete drevené špajdle, namočte ich asi na 30 min. do studenej vody. Nešúpané ale veľmi dobre omyté zemiaky varte asi 15 min., kým nezmäknú. Vyberte a nechajte vychladnúť. Nasekané bylinky zmiešajte s olejom, citrónovou šťavou a soľou. Bylinky použijte podľa sezóny čerstvé alebo sušené. Výbornou náhradou sú mrazené nasekané bylinky, ktoré sa dajú kúpiť, alebo pripraviť doma. Do takto pripraveného bylinkového oleja pridajte papriku nakrájanú na 3 cm kúsky a kúsky kuracieho mäsa rovnakej veľkosti. Dobre premiešajte. K zmesi primiešajte zemiaky, ktoré podľa potreby prekrojte na primeranú veľkosť k mäsu, a cibuľu nakrájanú na mesiačky, ktoré rozdeľte na jednotlivé vrstvy. Takto pripravené suroviny môžete nechať niekoľko minút marinovať. Na špachtle striedavo napichujte kura, zemiaky, papriku, cibuľu a zakončite citrónom. Grilujte na strednom plameni asi 10 min. Podávajte s pikantnou salsou: Paradajky ošúpte, zbavte semienok a dužinu nakrájajte najemno. Paradajky zmiešajte s najemno nakrájanými strúčikmi cesnaku a zelenými papričkami zbavené semienok. Pridajte ostatné prísady a nechajte odstáť. Tip: Mimo sezónu postačí aj konzerva šúpaných paradajok, ktoré vám ušetria prácu. Špíz môžete obohatiť o kolieska cukety alebo kúsky prerastenej slaninky. Okrem salsy môžete špízy servírovať aj s šalátmi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
GRILOVANIE |
Bravčová zmes v alobalePOTREBNÉ PRÍSADY 4 plátky z bravčového stehna 3-4 PL oleja 2 PL vody 2 cibule 4 paradajky 4 šampiňóny sójová omáčka 4 PL masla mleté čierne korenie soľ POSTUP PRÍPRAVY Mäso naklepte a pokrájajte na tenké rezance, za stáleho miešania ich opečte na rozohriatom oleji. Potom ich rozdeľte na 4 pláty alobalu a prelejte vypečenou šťavou, ktorú rozrieďte vodou. Cibuľu pokrájajte na kolieska, paradajky a olúpané šampiňóny na plátky a rozložte na mäso. Osoľte okoreňte, pokvapkajte sójovou omáčkou a na každú porciu položte 1 PL masla. Alobal uzavrite, aby pri pečení nevytekala šťava. Pečte na grile alebo vo vyhriatej rúre. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
GRILOVANIE |
Barbecue omáčka s bylinkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 stredne veľká cibuľa 1 strúčik cesnaku 1 PL olivového oleja 250 g paradajok 1 ČL citrónovej šťavy 1 PL hnedého cukru 3 PL jemne nasekaných byliniek mleté biele korenie soľ POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu olúpte a nakrájajte na malé kocky. Cesnak olúpte a prelisujte. Na rozohriatom oleji poduste nakrájanú cibuľu a cesnak. K cibuľovej zmesi pridajte pokrájané paradajky, citrónovú šťavu, cukor, pridáte do omáčky 3 PL jemne nasekaných byliniek, trochu soli a korenie. Nezakrytú omáčku nechajte ešte povariť na miernom ohni 15- 20 min. Hotovou omáčku dajte do misy a nechajte vychladnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 12.8.2011, 13:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Marináda na bravčové mäsoPOTREBNÉ PRÍSADY 1 sáčok grilovacieho korenia 4 PL korenia gyros 1 PL provensálskeho korenia 6 strúčikov cesnaku olej ½ PL chilli (podľa chuti) POSTUP PRÍPRAVY Všetko zmiešame do kopy -urobime zmes,v ktorej necháme mäsko marinovať 2-3 dni. Keď vám marináda zvýši, potrite ňou krajce chleba a opečte vedľa mäsa.je to mňamka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 8.10.2010, 22:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie srdce na smotanePOTREBNÉ PRÍSADY 600 g hovädzieho srdca 40 g rastlinného oleja 60 g cibule mletá sladká červená paprika 80 g zeleniny soľ 2,5 dl kyslej smotany 2,5 dl mlieka alebo jogurtu 20 g hladkej múky POSTUP PRÍPRAVY Na oleji speňte nadrobno pokrájanú cibuľu, zeleninu a červenú papriku. Pridajte na menšie kocky pokrájané srdce, zalejte vodou, osoľte a prikryté duste. Keď sa voda vyvarí, podlejte ho ešte trochou vývaru, kým srdce nezmäkne. Nakoniec pridajte kyslú smotanu a mlieko alebo jogurt, rozhabarkované s hladkou múkou. Podávajte s ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Ryba v hubáchPOTREBNÉ PRÍSADY Rybu, akúkoľvek min 500 g, klobúky z húb (bedle, václavky, šampiňóny, čírovnice) 800 g, cibuľa, soľ, razca, olej, grilovacie korenie. POSTUP PRÍPRAVY Na dno pekáča dáme časť pokrájanej cibule, položíme vrstvu klobúčikov a posypeme razcou, grilovaným korením, jemne osolíme a pokapeme olejom. Položíme ďalej osolené a orazcované ryby, uložíme ďalšiu vrstvu klobúčikov a opäť ich osolíme, okoreníme a pokapeme olejom. Zasypeme zvyškom cibule a uložíme ďalšie vrstvy klobúčikov. Pečieme v rúre pri 200 stupňov 35 až 45 minút. Podávame s zemiakmi alebo zemiakovou kašou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |