
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
POLIEVKY |
![]() rýchla pórova polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme 1 väčší pór, 1 mrkva, cesnak, maslo resp. olej na zápražku, 3 lyžice ovsených vločiek, voda, soľ, korenie, polievkové "guličky" POSTUP PRÍPRAVY Na roztopené maslo resp. olej pridáme nahrubo postrúhanu mrkvu, chvíľu pražíme a pridáme na kolieska - môžu byť hrubšie, pór (kúsok zelenej vňate a kúsok bielej stonky odložíme na neskôr). Chvíľu pražíme, pridáme vodu. Okoreníme soľou, čiernym korením, nakrájaný cesnak, môžeme pridať 1 kocku zeleninového bujónu (ale nemusí byť). 3 lyžice ovsených vločiek premyjeme a pridáme do polievky. Varíme, stačí 10-15 minút, potom odstavíme, ponorným mixérom všetko zmixujeme na jemnú polievočku. Opäť postavíme na plameň a pridáme na jemnučké rezance nakrájaný pór, ktorý sme si odložili pri príprave, dochutíme bazalkou. Polievku už iba zriedime na požadovanú hustotu - môže byť voda resp. mlieko, smotana, kto má ako rád. Varíme ešte 5 minút. Ja ešte do každej porcie dávam pražené perličky do polievky (LIDL). Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 17.1.2014, 18:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
![]() Špenátové cannelloniPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 1 balíček cestovín cannelloni, 500 g mleté bravčové mäso, cibuľa, cesnak, 1 syr v črievku, múka hladká, mlieko, 1 konzerva paradajok resp. paradajkový pretlak, 1 vanička baby špenátu - čerstvý, soľ, čierne korenie, mletá rasca, bazalka, červená paprika POSTUP PRÍPRAVY Postup prípravy: najprv si pripravíme plnku - do panvice dáme trošku oleja, ošmahneme cibuľku do zlatista, pridáme mäsko a dusíme. Okoreníme korením, soľou, mletou rascou. Keď vydusíme šťavu, pridáme červenú papriku a vlejeme konzervu lúpaných paradajok a prelisovaný cesnak. Mäsko znovu dusíme. Kým dusíme mäsko, nakrájame opláchnutý špenát na rezance. Keď už budeme mať mäsko hotové (ak vydusíte veľa tekutiny, dolievame vodu, aby bola plnka taká hustejšia, aby sa dobre plnilo), pridáme špenát, ale už iba zľahka premiešame a vypneme. Pripravíme pekáč s papierom na pečenie resp. iba zľahka vymastíme. Plníme na tanieriku cannelloni plnkou a pomocou lyžičky prenesieme na pekáč. Hotové polejeme bešamelovou omáčkou, do ktorej ja pridávam soľ, bazalku a 1 veľký črievkový syr. Dáme do rúry - najprv pri 200°C a potom dopekáme na180°C, kým nie je vrch zapečený do chrumkava. Dobrú chuť, sú fakt božské! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (24) posledné: 16.2.2014, 21:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Jednoduchý ríbezľový koláč s posýpkouPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 250g hladkej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 80 g Hery, 1 vajce, 1 vanilkový cukor, 80 g práškového cukru, 2-3 lyžice mlieka Posýpka: 40 g Hery, 40 g cukru - dávam kryštál, 60 g hrubej múky alebo detskej krupice, 1 balíček vanilkového cukru POSTUP PRÍPRAVY Tento koláčik máme veľmi radi, je rýchly a pomáhajú pri ňom aj deti - čistia ríbezle, mastia pekáčik... My máme radi koláčik nižší, preto cesto dávam do klasika veľkého plechu, ale kto má rád koláčik vyšší, môže si dať cesto do menšieho plechu alebo urobiť dávku 2x. My to máme radi takto - málo cesta, veľa ovocia a na vrchu sladká posýpka :-) Tak teda postup: Všetky suroviny na cesto zmiešame spolu vo väčšej mise, vypracujeme hladké cesto, ktoré potom vyvaľkáme na veľkosť plechu - používam silikónovú podložku, potom sa to pekne prenáša na vymastený a múkou vysypaný plech. Takto dáme cesto zapiecť do rúry na cca 5-10 minút (175°C). Medzitým si v menšej miske vypracujeme posýpku (časom zistíte, či do nej potrebujete viac cukru) a cca zhruba v tomto čase už aj deti finišujú s čistením ríbezlí :-)) Zapečené cesto vyberieme z rúry, navrstvíme naň očistené odkvapkané ríbezle a posypeme posýpkou. Dáme späť do rúry a koláčik dopečieme. Posýpka zvrchu musí byť chrumkavá. Po nakrájaní posypeme na tanieriku práškovým cukrom. Koláčik je ešte lepší zhruba 1-2 hodiny po dopečení (cesto sa "uleží"), ale málokedy sa tohto chutnejšieho dočkáme... Ozaj zmizne veľmi rýchlo, lebo je svieži, chutný. Prajeme dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 14.7.2015, 13:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() ZmizíkPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 2 hrnčeky hladkej múky (môj má presne 3 dcl), 2 rovné lyžice kakaa, 1 hrnček cukru, 1 prášok do pečiva, 1 vanikový cukor, 2 vajcia, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja. Plnka: 500 ml mlieka, 1 Rajo modrá kyslá smotana, 125 g masla, 100 g práškového cukru, 2 zelené kokosové pudingy Dr. Oetker POSTUP PRÍPRAVY Tento koláč moje deti milujú, preto ho voláme zmizík, lebo zmizne 1-2-3 a postup prípravy je jednoduchý, rýchly... Postup prípravy - všetky ingrediencie (cesto) zmiešame v robote a vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech. Pečieme 25 min pri 180°C (ja skúšam špáradlom - ak sa nelepí, vyberám). Koláč necháme vychladnúť. Kým chladne, pripravíme plnku. Uvaríme 2 kokosové pudingy v 500 ml mlieka (podľa návodu dávam aj 3 lyžice cukru). Dáme ho chladiť do vodného kúpeľa - odporúčam sem-tam premiešať, aby sa nevytvorila koža - zle sa to potom mixuje... Maslo (skúšala som aj 1/2 Hery - je to v pohode, ale maslo je chutnejšie) vymiešame v šľahači s práškovým cukrom a pridáme vychladnutý puding. Kyslú smotanu pridávame nakoniec ručne - pekne miešame, aby sa hmota spojila... Dáme na koláč. Vrch posypeme grankom, ale osvedčili sa mi aj nastrúhané pilinky z čokolády (neosvedčilo sa mi vrch polievať čokoládou - zle sa to krája). Výborný, ľahký koláč, vhodný aj pre tých, čo nemajú radi plnkové koláče. Plnka nie je presladená, kyslá smotana tomu dáva super príchuť... A ja milujem hrnčekové koláče :-))) Ďakujeme tete Blanke za receptík:-)) Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 70 návštěvníkov) KOMENTÁRE (35) posledné: 17.4.2017, 20:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |