končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
RYŽA A CESTOVINY |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)Špenátové cannelloni[ recept č. 55937 zo dňa 5.1.2014 ] POTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 1 balíček cestovín cannelloni, 500 g mleté bravčové mäso, cibuľa, cesnak, 1 syr v črievku, múka hladká, mlieko, 1 konzerva paradajok resp. paradajkový pretlak, 1 vanička baby špenátu - čerstvý, soľ, čierne korenie, mletá rasca, bazalka, červená paprika POSTUP PRÍPRAVY Postup prípravy: najprv si pripravíme plnku - do panvice dáme trošku oleja, ošmahneme cibuľku do zlatista, pridáme mäsko a dusíme. Okoreníme korením, soľou, mletou rascou. Keď vydusíme šťavu, pridáme červenú papriku a vlejeme konzervu lúpaných paradajok a prelisovaný cesnak. Mäsko znovu dusíme. Kým dusíme mäsko, nakrájame opláchnutý špenát na rezance. Keď už budeme mať mäsko hotové (ak vydusíte veľa tekutiny, dolievame vodu, aby bola plnka taká hustejšia, aby sa dobre plnilo), pridáme špenát, ale už iba zľahka premiešame a vypneme. Pripravíme pekáč s papierom na pečenie resp. iba zľahka vymastíme. Plníme na tanieriku cannelloni plnkou a pomocou lyžičky prenesieme na pekáč. Hotové polejeme bešamelovou omáčkou, do ktorej ja pridávam soľ, bazalku a 1 veľký črievkový syr. Dáme do rúry - najprv pri 200°C a potom dopekáme na180°C, kým nie je vrch zapečený do chrumkava. Dobrú chuť, sú fakt božské! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Potrebné prísady. Baby špenát (kupujem v Lidli). Umyjem, nechám odkvapkať a nakrájam na hrubšie rezance. Mäsko dusíme na miernom plameni. Mäsko vydusené, tesne pred koncom pridám špenát nakrájaný na rezance. Takto plníme - neuvarenú cannellonku oprieme o tanierik a lyžičkou plníme, plnka nevychádza von. Vôbec nevadí, ak sa nedarí a plnka sem-tam bude stekať aj po vonkajšej strane :-) - prikryje to bešamel, takže kľudne môžete prijať pomoc aj od detí. Mne tiež baby pomáhali, ide to potom super od ruky. Prenášame pomocou lyžičky na pekáč. Pred poliatím bešamelom. Bešamelová omáčka: bez tuku opražím na teflónovej panvici 2 lyžice hladkej múky, keď chytá farbu zalejem polotučným mliekom, doplním do objemu cca pol litra (chce to cvik, niekedy stačí menej, niekedy viac, ono po prevarení začne hustnúť). Ak by sa Vám urobili v omáčke hrudky, nevadí - obsah odporúčam preliať do odmerky a premixovať ponorným mixérom - stalo sa to dnes aj mne, potom vrátiť na panvicu, dochutiť soľou, bazalkou a črievkovým syrom. Na miernom ohni necháme prevariť a vypneme. Ak by to bolo pri varení príliš husté, tak dolejte mlieko. Potom navrstvíme na cannelloni a šup do rúry. Upečené. Úplne super je k tomu ľadový šalátik so sladko-kyslou zálievkou (voda, ocot, cukor). Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Hanka Z. (haha) ID 298, mimibazar.sk/haha (27.1.2014, 15:34) | |
mnáááám, vdaka za recept | |
ODPOVEDAŤ |
Lenka B. (ballou) ID 28541, mimibazar.sk/ballou (16.1.2014, 19:40) | |
cannelloni ani baby špenát nemali som išla ako na hotové..všetko ostatné kúpené..tie cestoviny som si bola istá že u nás v potravinách budú mať, lebo maju naozaj široký výber, ale ako naschvál nemali takže omajda bez špenátu s pridaním kukurice a cestoviny iné..už sa to zapeká zajtra bude v robote bašta cez víkend kuknem cannelloni v kaufe | |
ODPOVEDAŤ |
Ivana Č. (cokii) ID 18101 (16.2.2014, 21:44) | ||
Takže síce oneskorene, ale predsa - cestoviny Canelloni určite kúpite v potravinách Sama - vraj je to medzi povinným sortimentom (u nás sa ten obchod volal pred tým tuším Bala mini) | ||
ODPOVEDAŤ |
iveta k. (ivetka35) ID 16235, mimibazar.sk/ivetka35 (9.1.2014, 12:32) | |
Ivanka, pečiete to na papieri?????? | |
ODPOVEDAŤ |
Ivana Č. (cokii) ID 18101 (9.1.2014, 17:41) | ||
Ako príde, niekedy na papieri na pečenie (ak mám), ale aj bez neho - vtedy vymastiť pekáč a normálne naukladať vedľa seba - bez papiera je to viac chrumkavé aj odspodu | ||
ODPOVEDAŤ |
Andrea K. (Andi) ID 260, mimibazar.sk/andi (9.1.2014, 8:40) |
a kde sa dajú kúpiť tie cannelloni? |
ODPOVEDAŤ |
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (9.1.2014, 9:49) | |
snáď v každých potravinách, ja som ich teraz kupovala v Lidli | |
ODPOVEDAŤ |
Ivana Č. (cokii) ID 18101 (upravené 16.2.2014, 21:45) | |||
Ja ich kupujem v Tescu alebo v takých malých potravinách Sama. | |||
ODPOVEDAŤ |
Andrea K. (Andi) ID 260, mimibazar.sk/andi (9.1.2014, 10:39) | ||
ok, ďakujem, lebo som akosi doteraz ani neregistrovala, že také existujú | ||
ODPOVEDAŤ |
Sofia S. (sofika03) ID 11207, mimibazar.sk/sofika03 (6.1.2014, 22:45) | |
kolko sa to pečie na tych 200C a potom na 180C teplovzdu.či elektricka dakujéém | |
ODPOVEDAŤ |
Ivana Č. (cokii) ID 18101 (7.1.2014, 16:24) | ||
Nahrejem na 200°C, keď to vložím, tak nechám 5-10 min. a potom dopekám na 180°C, elektrická rúra, na toto nezvyknem teplovzdušnú, zdá sa mi, že dosť vysušuje | ||
ODPOVEDAŤ |
hana h. (hankazk) ID 90615 (6.1.2014, 22:12) | |
ODPOVEDAŤ |
Lenka B. (ballou) ID 28541, mimibazar.sk/ballou (6.1.2014, 20:25) | |
toto vyzerá nenormálne žravo a ja chudera dnes už na večeru len jogurt musím skúsiť takéto cestovinky o špenáte doma pomlčím ani nezbadajú a ten bešamel - múka, to nempôjde bez nej? | |
ODPOVEDAŤ |
Ivana Č. (cokii) ID 18101 (6.1.2014, 20:37) | ||
...no aj ja som bola piatok na vode, že detox , ale v sobotu som už piekla cannelloni Neviem, bez toho bešamelu by to asi nebolo ono, je to na tom fajnučke, chrumkavučké Možno menej múky, mlieka len potrieť vrch a zapekať. Nemusí byť inak ani špenát, ja som ich už robila aj s brokolicou, aj s tekvicou... čo dom dal. Zjedli, nešomrali | ||
ODPOVEDAŤ |
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (6.1.2014, 20:56) | ||
možno by bolo fajn, keby ste pripísali, ako robíte (aj množstvá) bešamel. myslím, že niektoré začínajúce kucháročky to nemusia vedieť... | ||
ODPOVEDAŤ |
Ivana Č. (cokii) ID 18101 (6.1.2014, 21:02) | ||||
Robím od oka - približne som to popísala k fotografii hore. | ||||
ODPOVEDAŤ |
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (7.1.2014, 19:12) | ||||
áno, vďaka. nepozorne som pozerala ... | ||||
ODPOVEDAŤ |
Ivana Č. (cokii) ID 18101 (7.1.2014, 19:18) | ||||||
aj moja chyba, písala som ako Talian, postup aj do obrázkov | ||||||
ODPOVEDAŤ |
Andrea T. (Andrea T.) ID 2386 (6.1.2014, 17:56) | |
Vyzerá to bombovo, určite vyskúšam! | |
ODPOVEDAŤ |
Ivana Č. (cokii) ID 18101 (6.1.2014, 20:15) | ||
Odporúčam, je to fakt chutná mňamka. | ||
ODPOVEDAŤ |
Zuzana N. (zuzuska) ID 9064 (5.1.2014, 22:29) |
Ivka mam otazocku: tie cestoviny sa plnia surove? Cize neuvarene Dakujeeem |
ODPOVEDAŤ |
Ivana Č. (cokii) ID 18101 (6.1.2014, 9:44) | ||
Áno, plním ich surové, ono mäsko má šťavu, v tej sa to pri pečení udusí a po upečení sú cestoviny mäkké a vrch chrumkavý. | ||
ODPOVEDAŤ |
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (5.1.2014, 21:38) | |
ODPOVEDAŤ |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (5.1.2014, 19:20) |
ODPOVEDAŤ |