. .. .. .. .. .. .
. .

Jednoduchý ríbezľový koláč s posýpkou - RECEPT 40828

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 18101 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)


Jednoduchý ríbezľový koláč s posýpkou


[ recept č. 40828 zo dňa  ]


Jednoduchý ríbezľový koláč s posýpkou


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 250g hladkej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 80 g Hery, 1 vajce, 1 vanilkový cukor, 80 g práškového cukru, 2-3 lyžice mlieka Posýpka: 40 g Hery, 40 g cukru - dávam kryštál, 60 g hrubej múky alebo detskej krupice, 1 balíček vanilkového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Tento koláčik máme veľmi radi, je rýchly a pomáhajú pri ňom aj deti - čistia ríbezle, mastia pekáčik... My máme radi koláčik nižší, preto cesto dávam do klasika veľkého plechu, ale kto má rád koláčik vyšší, môže si dať cesto do menšieho plechu alebo urobiť dávku 2x. My to máme radi takto - málo cesta, veľa ovocia a na vrchu sladká posýpka :-) Tak teda postup: Všetky suroviny na cesto zmiešame spolu vo väčšej mise, vypracujeme hladké cesto, ktoré potom vyvaľkáme na veľkosť plechu - používam silikónovú podložku, potom sa to pekne prenáša na vymastený a múkou vysypaný plech. Takto dáme cesto zapiecť do rúry na cca 5-10 minút (175°C). Medzitým si v menšej miske vypracujeme posýpku (časom zistíte, či do nej potrebujete viac cukru) a cca zhruba v tomto čase už aj deti finišujú s čistením ríbezlí :-)) Zapečené cesto vyberieme z rúry, navrstvíme naň očistené odkvapkané ríbezle a posypeme posýpkou. Dáme späť do rúry a koláčik dopečieme. Posýpka zvrchu musí byť chrumkavá. Po nakrájaní posypeme na tanieriku práškovým cukrom. Koláčik je ešte lepší zhruba 1-2 hodiny po dopečení (cesto sa "uleží"), ale málokedy sa tohto chutnejšieho dočkáme... Ozaj zmizne veľmi rýchlo, lebo je svieži, chutný. Prajeme dobrú chuť!
<< rybar pre otca | Jednoduchý ríbezľový koláč s posýpkou | Plnené cannelloni v rajčinovej omáčke >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (14.7.2015, 13:02)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Magdalena M. (slniecko201) ID 25299, mimibazar.sk/slniecko201 (13.7.2015, 6:59)
výýýýborný koláčik, po plechu sa len tak zaprášilo.... (Y) :-)
ODPOVEDAŤ
Eva B. (Eva B.) ID 7484, mimibazar.sk/evinaaa (2.7.2011, 9:33)
vyzerá velmi dobre, moja babka a mama takýto robievali ale čučoriedkovy a bol fantastický, na buduci týden dostanem ríbezlé, tak ho spravím :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Ivana Č. (cokii) ID 18101 (3.7.2011, 21:20)
(L) (L) Napíšte, či Vám chutil ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (25.6.2011, 2:21)
(jidlo) (jidlo) (jidlo)Mňáááááám,dal by som si.Vyzerá úžasne |:o) (Y)
ODPOVEDAŤ
Ivana Č. (cokii) ID 18101 (26.6.2011, 20:47)
,-) ,-) a ako dobre osvieži (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu