
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Koláčiky s kandizovaným zázvoromPOTREBNÉ PRÍSADY 300g masla, 400g hnedého cukru, 2 vajcia, 600g polohrubej múky, väčšia štipka soli, 1 prášok do pečiva, 2 lyžičky škorice, 1 lyžička klinčekov, 2 lyžičky mletého zázvoru, 200g kandizovaného zázvoru (dostať v obchodoch so sušeným ovocím). Na ozdobenie: čokoládová poleva, sekané orechy/oriešky/mandle alebo sušené ovocie (aj netradičné ako citrónová/pomarančová kôra, kandizovaný zázvor). POSTUP PRÍPRAVY 1. Zmäknuté maslo zmiešame s cukrom, potom pridáme vajcia. 2. Suché ingrediencie (múka, soľ, prášok do pečiva, koreniny) zmiešame a pridáme do cesta. 3. Kandizovaný zázvor si nasekáme na malé kúsky (cca 0,5 cm) a pridáme do cesta. 4. Vymiesime tuhšie cesto, asi ako na medovníky. Ak treba, pridáme trošku mlieka. 5. Vyvaľkáme, vykrajujeme, ukladáme na vymastený alebo mastným papierom vystlaný plech a pečieme na 180°C 6. Po vychladnutí zdobíme podľa chuti. Koláčiky sú po vytiahnutí z trúby mäkké, potom stvrdnú, a po pár dňoch zmäknú, podobne ako medovníky. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Francúzsky jablkový koláč z lineckého cestaPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: 400g hladkej múky, 250g maslo, 120g práškový cukor, 2 lyžičky prášku do pečiva, štipka soli, cca pol deci mlieka. Dá sa použiť aj kupované linecké cesto. Navrch: cca 15 jabĺk, 75g masla na poliatie, škoricový a kryštálový cukor. Uvedené množstvá sú na veľký plech. POSTUP PRÍPRAVY Tento recept je inšpirovaný francúzskym jablkovým koláčom od známeho z Francúzska, ale prispôsobený na veľký plech. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 10.11.2011, 21:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |