. .. .. .. .. .. .
. .

Francúzsky jablkový koláč z lineckého cesta - RECEPT 44087

Darina S. (Darinka.S) ID 175573
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 15.11.2010
Naposledy: 14.8.2022 23:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 11
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 2
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)


Francúzsky jablkový koláč z lineckého cesta


[ recept č. 44087 zo dňa  ]


Francúzsky jablkový koláč z lineckého cesta


POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: 400g hladkej múky, 250g maslo, 120g práškový cukor, 2 lyžičky prášku do pečiva, štipka soli, cca pol deci mlieka. Dá sa použiť aj kupované linecké cesto. Navrch: cca 15 jabĺk, 75g masla na poliatie, škoricový a kryštálový cukor. Uvedené množstvá sú na veľký plech.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept je inšpirovaný francúzskym jablkovým koláčom od známeho z Francúzska, ale prispôsobený na veľký plech.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Prísady - na obrázku ešte chýba soľ a kryštálový cukor.


Zmäknuté maslo rozmrvíme s práškovým cukrom. Pridáme múku s práškom do pečiva a štipkou soli. Nakoniec pridáme trošku mlieka na správnu hustotu a vymiesime cesto. Cesto sa po vymiesení nelepí. Dáme ho do chladu postáť.


Pripravíme si jablká. Na veľký plech sa ich zmestilo prekvapivo veľa, takže to bola najprácnejšia časť receptu. Jablká ošupeme, prekrojíme na polovice, odstránime jaderník a zvrchu ich narežeme.


Cesto dáme na vymastený plech. Ja to robím takto, poukladám kúsky a rukami poroztláčam. Okraje zdvihneme len mierne, a trochu popicháme cesto vidličkou.


Polovičky jabĺk poukladáme na koláčik tesne vedľa seba.


Pripravíme si zmes na poliatie. Roztopíme si maslo, necháme v ňom rozpustiť škoricový cukor a niekoľko lyžíc kryštálového cukru (keď sú kyslé jablká, treba viac) a chvíľku miešame, nech skaramelizuje. Dajú sa primiešať aj posekané orechy, mleté klinčeky, ... podľa chuti.


Vzniknutou zmesou polejeme jabĺčka na koláči a koláč dáme piecť do vyhriatej trúby.


Pečieme asi 45 minút na 180°C Vonia to naaaadherne a takto to vyzerá po upečení :o)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
Francúzsky jablkový koláč z lineckého cesta | Koláčiky s kandizovaným zázvorom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (10.11.2011, 21:37)
ajajaaaaaaaaaaaj,aka dobrota,skusim veru !!!
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (10.11.2011, 20:39)
(zajic) (zajic) (zajic) (jablka)jablkové mám rada,určite vyskúšam (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (9.11.2011, 18:35)
:-o idem si oci vyocit a slinami vytapam 4-izbovy byt... uzasne, verim,ze sa podari vyskusat na buduci tyzden. dakujem za recept (L)
ODPOVEDAŤ
Katarina H. (katramau) ID 60833 (10.11.2011, 16:14)
Ja to poznam s listkovym cestom a s tym karamelom sa prazia aj jablcka,ale tak princip je rovnaky. Mozem len odporucit tento kolacik je to super mnaaaaamkaaa (Y) :-) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu