
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Darina S. (Darinka.S) ID 175573 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Koláčiky s kandizovaným zázvorom[ recept č. 45276 zo dňa 9.1.2012 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 300g masla, 400g hnedého cukru, 2 vajcia, 600g polohrubej múky, väčšia štipka soli, 1 prášok do pečiva, 2 lyžičky škorice, 1 lyžička klinčekov, 2 lyžičky mletého zázvoru, 200g kandizovaného zázvoru (dostať v obchodoch so sušeným ovocím). Na ozdobenie: čokoládová poleva, sekané orechy/oriešky/mandle alebo sušené ovocie (aj netradičné ako citrónová/pomarančová kôra, kandizovaný zázvor). POSTUP PRÍPRAVY 1. Zmäknuté maslo zmiešame s cukrom, potom pridáme vajcia. 2. Suché ingrediencie (múka, soľ, prášok do pečiva, koreniny) zmiešame a pridáme do cesta. 3. Kandizovaný zázvor si nasekáme na malé kúsky (cca 0,5 cm) a pridáme do cesta. 4. Vymiesime tuhšie cesto, asi ako na medovníky. Ak treba, pridáme trošku mlieka. 5. Vyvaľkáme, vykrajujeme, ukladáme na vymastený alebo mastným papierom vystlaný plech a pečieme na 180°C 6. Po vychladnutí zdobíme podľa chuti. Koláčiky sú po vytiahnutí z trúby mäkké, potom stvrdnú, a po pár dňoch zmäknú, podobne ako medovníky. Sú výrazne korenisté a voňavé, ale neštípu až tak ako klasické zázvorníky. |