. .. .. .. .. .. .
. .

Dyňová (tekvicová) polievka - RECEPT 43176

Zuzka M. (Lucrezia) ID 171442
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 21.10.2010
Naposledy: 21.9.2013 17:18
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 4
NÁVODY 0

POLIEVKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Dyňová (tekvicová) polievka


[ recept č. 43176 zo dňa  ]


Dyňová (tekvicová) polievka


POTREBNÉ PRÍSADY

1 tekvica (jedna mala tekvica = jedna vacsia porcia), zeleninovy (masox) vyvar, smotana na slahanie, postruhany syr, sol, korenie, kopor (alebo hocico zelene) na ozdobenie, tekvicovy olej na pokvapkanie (Körbiskernöl)

POSTUP PRÍPRAVY

1. Odkrojime vrch dyne, opatrne, este bude velmi dolezity. Z dyne vyskrabeme lyzickou jadierka a vlaka.

2. V hrnci zmiesame vyvar, smotanu a postruhany syr, solime a okorenime. Opatrne vlejeme do dyne.

3. Zakryjeme odkrojenym vrchom a pritlacime. Takto upravenu dynu vlozime do vyhriatej rury a na 175°C pecieme priblizne hodinu.

4. Po upeceni dynu vytiahneme (a vylejeme polivkomu zmes do misky), vydlabeme ju este dokladnejsie po okrajoch tak, aby ostalo len pol centrimetra kory (to zalezi vzdy od velkosti dyne) - vid. obrazok. Duzinu rozmixujeme so zmesou a vlejeme naspat do dyne.

5. Podávame, ozdobíme napriklad koprom a pokvapkame olejom z tekvicovych jadierok.

INSPIRACIA: http://dobrejedlo.pluska.sk/showdoc.do?docid=2087&showRate=true


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Odkrojime vrch dyne, opatrne, este bude velmi dolezity. Z dyne vyskrabeme lyzickou jadierka a vlakna.


V hrnci zmiesame vyvar, smotanu a postruhany syr, solime a okorenime. Opatrne vlejeme do dyne.


Zakryjeme odkrojenym vrchom a pritlacime. Takto upravenu dynu vlozime do vyhriatej rury a na 175°C pecieme priblizne hodinu.


Po upeceni dynu vytiahneme (a vylejeme polivkomu zmes do misky), vydlabeme ju este dokladnejsie po okrajoch tak, aby ostalo len pol centrimetra kory (to zalezi vzdy od velkosti dyne) - vid. obrazok. Duzinu rozmixujeme so zmesou a vlejeme naspat do dyne.


Podávame, ozdobíme napriklad koprom a pokvapkame olejom z tekvicovych jadierok.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Indický pangasius | Dyňová (tekvicová) polievka | Pórovo - zemiaková polievočka (krémová, ale bez smotany) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
kristína s. (nigina) ID 32120 (5.10.2011, 16:03)
vyzerá to fakt efektne (Y) o takomto spôsobe prípravy som ešte nepočula, zaujímavé. Len si neviem predstaviť ako sa to je... z tej pečenej tekvičky? *-) No musí to byť dobrota. Ja tekvicu milujem (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzka M. (Lucrezia) ID 171442 (5.10.2011, 16:10)
noo, uplne normalne ako z misky polievkovej. mozno si to treba troska pridrzat druhou rukou, ale moja tekvicka bola stabilna, take nebol vobec problem :-p
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (5.10.2011, 15:53)
toto sa mi veľmi páči, ja milujem túto polievku ale takto som ju ešte nerobila (Y) |:o) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu