končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zuzana Z. (zzuzana) ID 16174 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Ryžový chlieb[ recept č. 6778 zo dňa 11.8.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY Na 1 bochník: 250 g celozrnnej ryžovej múky; 150 g zemiakového škrobu; 100 g jemných ryžových otrúb; 400 ml vlažnej vody; 1 kocka droždia; 1 ČL trstinového cukru; 1 ČL soli; 1 ČL jablčného octu; 2 PL oleja POSTUP PRÍPRAVY Kvások pripravíme z rozdrobeného droždia, ktoré vymiešame s trstinovým cukrom v 100 ml vlažnej vody. Zakryté necháme 10 minút kysnúť. Zmiešame ryžovú múku, škrob, ryžové otruby a zmes osolíme. Pridáme kvások, ocot a 300 ml vlažnej vody a dôkladne vymiesime. Cesto uložíme do vymastenej formy a na teplom mieste necháme kysnúť ďalších 30 až 40 minút. Pečieme v rúre vopred vyhriatej na 200 st. C asi 1 hodinu. Upečený chlieb vyberieme z formy a necháme vychladnúť na mriežke. |