
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
CUKROVINKY |
Nedelne kolaciky.POTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: 750 g BIOšpaldovej hrubej múky 500 ml mlieka 1 alebo 2 vajcia 200 g tuku (Hera) 2 lyžičky kryštálového cukru 1 kocka (42 g) kvasníc 1 lyžica práškového cukru štipku soli Na plnku: 1 mäkký tvaroh štipku soli med na osladenie 1 vanilkový cukor 1 žĺtok hrsť hrozienok 1 lyžica bieleho jogurtu lyžičku múky sneh z 1 bielka Budeme ešte potrebovať lekvár (najlepšie slivkový) a posýpku (mrveničku). POSTUP PRÍPRAVY Mlieko ohrejeme, pridáme kryštálový cukor, rozdrobené kvasnice a necháme stáť v teple, kým vyplávajú na povrch. Do múky pridáme soľ, práškový cukor, mlieko s kvasnicami, vajcia a zmiešame. Tuk rozpustíme a pridáme do cesta. Spracovávame, kým sa cesto neprestane lepiť na misu aj varechu. Necháme v teple vykysnúť aspoň na dvojnásobný objem. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku prsta a vykrajujeme kolieska o priemere 6 – 7 cm. Keď kolieska trochu podkysnú, na každé pridáme lyžičku tvarohovej plnky, kraje pevne spojíme, bochníčky poukladáme spojenou stranou na vymastený plech (max. 3 vedľa seba na šírku plechu). Palcom urobíme do každého jamku, do ktorej vložíme lyžičku lekváru, kraje potrieme vajíčkom a vrch posypeme mrveničkou. Pečieme vo vyhriatej rúre. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Polivka s kuskusom a zeleninou.POTREBNÉ PRÍSADY 5 šálok vody, 2PL kuskusu, 1 šálka nakrájanej zeleniny, ½ šálky hrášku, 1,5 čl zeleninového bujónu Würzl, 2 strúčiky cesnaku, 1čl olivový olej, 1,5čl petržlenovej nasekanej vňate POSTUP PRÍPRAVY Nakrájanú zeleninu varíme asi 10-15 minút, pridáme hrášok a kuskus a varíme ďalších 8 minút, ochutíme, prevaríme, pridáme olej a môžeme podávať. Polievka je hustejšej konzistencie a tak môžete pridať vodu podľa uváženia. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Pikantny kuskusPOTREBNÉ PRÍSADY 425 ml zeleninového vývaru alebo vody 255 g kuskusu 1 stredne veľká, nadrobno nakrájaná šalotka alebo cibuľa 1 pl olivového oleja 2 hrudky masla 1 čl rasce 1 veľká čl koriandrových semiačok 1 veľká čl feniklových semiačok polovica malej sušenej čili papričky 1 čl soli 1 bobkový list 1 strúčik nadrobno nakrájaného cesnaku 1 pl červeného vínneho octu 1 čl cukru POSTUP PRÍPRAVY Vývar/vodu nechajte zovrieť. V hrnci s hrubým dnom pomaly opražte šalotku alebo cibuľu na olivovom oleji s polovicou masla, tak aby nestmavla. V mažiari rozdrvte rascu, fenikel, koriander, čili papričky a soľ. (Ak nemáte mažiar, zabaľte všetko korenie do látky a roztlčte ho valčekom alebo kladivom.) Korenie, bobkový list a cesnak pridajte k cibuli a pokračujte v pražení – zmes by sa mala podobať lekváru, ale nesmie vám prihorieť alebo zhnednúť. Potom pridajte ocot a cukor a rozpustite ho na sirup. Pridajte kuskus a miešajte. Prilejte horúci vývar a pomaly varte asi 15-20 minút, občas premiešajte. Na zjemnenie pridajte zvyšok masla. A muzovy ktomu mozte pridat pecenu jahnacinku, rebierka... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Spaldovy falafel - da sa pripravit aj ako bio papanicko. Odporucam.POTREBNÉ PRÍSADY Potrebujete: 150 g špaldového bulguru, 1 veľká olúpaná cibuľa rozkrájaná na väčšie kúsky, 2 strúčky cesnaku, 15 g čerstvej petržlenovej vňate, mletý kmín a koriander, 1 lyžička prášku do pečiva, soľ, čierne korenie, 200 g uvareného lúpaného hrachu, 1 rozšľahané vajce, 60 g strúhanky, olej. POSTUP PRÍPRAVY Bulgur nasypeme do misy a zalejeme studenou vodou. Necháme 20 minút nasiaknuť, potom opatrne zlejeme. Cibuľu, cesnak, petržlenovú vňať, kmín a mletý koriander rozmixujeme dohladka. Pridáme čierne korenie, uvarený a zomletý (rozmixovaný) hrach a vypracujeme na hladké cesto. Pridáme vajce, strúhanku, bulgur a premiešame. Zo zmesi mokrými rukami formujeme malé guľaté placky, ktoré z oboch strán opražíme na oleji. Podávame so zemiakovou kašou, hranolkami, zeleninovým šalátom alebo so špenátovou či inou zeleninovou zmesou a chlebom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Tofu s porom.POTREBNÉ PRÍSADY Množstvo pre 4 osoby: 2 póry, 3 dieliky cesnaku, 2 pol. lyž. rastlinného oleja, 2 ks Tofu syru - najlepsie 1 biely+1 údený, 1 pol. lyž. Solamylu na zahustenie, 1 plechovka kukurice - nemusí byť, sójová omáčka, soľ. POSTUP PRÍPRAVY Tofu nakrájame na kocky, zalejeme sójovou omáčkou a necháme nasiaknuť. Zatiaľ pór - nakrájaný na koliečka spolu s cesnakom podusíme na troške oleja do mäkka. Potom pridáme tofu aj so sójovou omáčkou a spolu premiešame, pridáme trošku vody, chvíľu (3min) povaríme a zahustíme solamylom(1 dc vody+pol.lyž.solamylu) Ak chceme môžeme pridať aj zaváranú kukuricu, alebo žampióny, podľa chuti. Jedlo sa podáva s ryžou, alebo so zemiakmi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |