končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Katarína Juričeková (Bionke) ID 14908 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Spaldovy falafel - da sa pripravit aj ako bio papanicko. Odporucam.[ recept č. 2836 zo dňa 13.11.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY Potrebujete: 150 g špaldového bulguru, 1 veľká olúpaná cibuľa rozkrájaná na väčšie kúsky, 2 strúčky cesnaku, 15 g čerstvej petržlenovej vňate, mletý kmín a koriander, 1 lyžička prášku do pečiva, soľ, čierne korenie, 200 g uvareného lúpaného hrachu, 1 rozšľahané vajce, 60 g strúhanky, olej. POSTUP PRÍPRAVY Bulgur nasypeme do misy a zalejeme studenou vodou. Necháme 20 minút nasiaknuť, potom opatrne zlejeme. Cibuľu, cesnak, petržlenovú vňať, kmín a mletý koriander rozmixujeme dohladka. Pridáme čierne korenie, uvarený a zomletý (rozmixovaný) hrach a vypracujeme na hladké cesto. Pridáme vajce, strúhanku, bulgur a premiešame. Zo zmesi mokrými rukami formujeme malé guľaté placky, ktoré z oboch strán opražíme na oleji. Podávame so zemiakovou kašou, hranolkami, zeleninovým šalátom alebo so špenátovou či inou zeleninovou zmesou a chlebom. |