
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Katarína Juričeková (Bionke) ID 14908 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Pikantny kuskus[ recept č. 2838 zo dňa 13.11.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY 425 ml zeleninového vývaru alebo vody 255 g kuskusu 1 stredne veľká, nadrobno nakrájaná šalotka alebo cibuľa 1 pl olivového oleja 2 hrudky masla 1 čl rasce 1 veľká čl koriandrových semiačok 1 veľká čl feniklových semiačok polovica malej sušenej čili papričky 1 čl soli 1 bobkový list 1 strúčik nadrobno nakrájaného cesnaku 1 pl červeného vínneho octu 1 čl cukru POSTUP PRÍPRAVY Vývar/vodu nechajte zovrieť. V hrnci s hrubým dnom pomaly opražte šalotku alebo cibuľu na olivovom oleji s polovicou masla, tak aby nestmavla. V mažiari rozdrvte rascu, fenikel, koriander, čili papričky a soľ. (Ak nemáte mažiar, zabaľte všetko korenie do látky a roztlčte ho valčekom alebo kladivom.) Korenie, bobkový list a cesnak pridajte k cibuli a pokračujte v pražení – zmes by sa mala podobať lekváru, ale nesmie vám prihorieť alebo zhnednúť. Potom pridajte ocot a cukor a rozpustite ho na sirup. Pridajte kuskus a miešajte. Prilejte horúci vývar a pomaly varte asi 15-20 minút, občas premiešajte. Na zjemnenie pridajte zvyšok masla. A muzovy ktomu mozte pridat pecenu jahnacinku, rebierka... |