končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Fantasticky falosny tvarohovy mrezovnikPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY robila som podla receptu Monika Š. (moniqueR) ID 105322 je absolutne jednoduchy, stavnaty a bleskovo zmizne... fotila som ho asi az na piaty krat... :-))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 3.6.2012, 18:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jahodovo-tvarohový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 200g hladkej múky, 100g masla, 50g práškového cukru, 1 žĺtok, štipku soli plnka: 250g jemného tvarohu, 60g práškového cukru, 1 vajce, 1 bielok, štipka soli želatínová poleva: tortové želé v prášku, 2 pol. lyžice cukru, 250ml vody a samozrejme čerstvé jahody POSTUP PRÍPRAVY receptík mám z tejto stránky http://www.dobrutky.eu/2010/06/jahodovy-kolac/ takže origoš fotky aj postup si možete pozrieť tam... ja pridávam taký zrýchlený > vymiesime si cesto z múky, masla, cukru a žĺtka, štipky soli a necháme ho pol hodinku odpočívať v chlade. medzitým si pripravíme tvarohovú masu > tvaroh vymixujeme s cukrom a žĺtkom, ja som ešte pridala strúhanú citrónovú kôru, a osobitne vyšľaháme bielky so štipkou soli. vyvaľkáme si cesto na priemer misy, plus niečo navyše na okraje a poprepichujeme vidličkou, aby nám nenafučalo... zmiešame tvarohovú masu s bielkovou a vylejeme na cesto. Upečieme v rúre asi na 170 stupňoch cca 40-45 minút. necháme vychladnúť, poukladáme jahody a zalejeme pripravenou želatínou. dáme trošku do chladu stuhnúť a môžme baštiť... :-))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 10.6.2011, 12:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Švédsky tvarohový koláčikPOTREBNÉ PRÍSADY Recept som našla na jednom českom blogu a trošinku som si ho prispôsobila na okrúhlu formu, keďže ten bol robený na plech. na okruhlu formu (priemer 27cm) potrebujeme: CESTO: 2 menšie hrnčeky polohrubej múky 1 hrnček kryštálového cukru a 1 celý prášok do pečiva PLNKA: 500g tvarohu hrudkového (ale dajte o 250g viac, bude lepší :-) 3 celé vajcia 1 vanilkový cukor 2 polievkové lyžice práškového cukru a trošku kôry z citróna na úplný vrch pôjde maslo, ja som mala len polovičku, ale patrilo by viac, nakoľko povrch má byť celý pokrytý maslom. Môžete pridať aj sušené hrozienka namočené v troche rumu, no ja som pre tentokrát nepoužila. POSTUP PRÍPRAVY Príprava veľmi jednoduchá, až sa mi nechcelo veriť, ale absolútne mi to takto vyhovovalo :-D takže, zmiešame múku, cukor a kypr. prášok do pečiva, čím vznikne sypká zmes, z ktorej polovičku rovnomerne nasypeme do pripravenej papierom na pečenie vyloženej formy. (ak zistíte, že papier práve došiel ako ja, tak stačí vymazať formu maslom alebo herou) na to navrstvíme tvarohovú zmes, to znamená, že všetky suroviny na plnku len zmiešame. a na túto tvarohovú vrstvu dáme zvyšok sypkej múčnej zmesi. Poukladáme nakrájané maslo, dajte si ho na tenšie, aby ste nemuseli minúť celé :-) a pečieme vo vyhriatej rúre na cca 180°C asi nejakých 45 minút, treba sledovať, keď je povrch zlatkavý až hnedý, tak koláčik je hotový. Neskutočne dobre vonia a chutí ešte lepšie. Prajeme dobrú mlsku :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 29.12.2011, 18:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Veľkonočný mazanecPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY robený podľa tohto receptíku z českého mmb http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=14439 a je neskutočne úúúúžasný a fakt na zožranie... vláčny, jemný a sladučký. len mne trošinku vrch priškvrklo, no aspoň je chrumkavý :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 25.4.2011, 8:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Pečené buchtyPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY Robené podľa tohoto úžasného receptíku na parené buchty, tie som síce nestihla odfotiť, ale buchty boli famózne... http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7646 ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 7.4.2011, 20:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta pre moju Lolu :-) k 2. rockomPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY korpus spodny je klasicky piskot, parizsky krem, kusky ananasu vrchy korpus je sacherka, parizsky krem, a tiez ananas a potierala som este korpusy cernicovo-malinovym dzemom :-) potahovana s K2 POSTUP PRÍPRAVY inak je to moja druha torta v zivote... :-) nie je dokonala, ale robena pre moju curiprdku s laskou :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (8) posledné: 5.10.2010, 21:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Kuskus (šalát alebo ako príloha k mäsu)POTREBNÉ PRÍSADY na cca 4 porcie si pripravíme: 250g kuskusu, olivový olej, soľ, čierne korenie, jednu strednú cibuľu, dve paradajky, pol uhorky - nelúpať, čerstvú mätu, citrón POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme si kuskus podľa návodu na obale (ja robím takto: 250g kuskusu, zalejeme 1/4 litrom vriacej vody, pridáme jednu lyžicu olivového oleja, čajovú lyžičku soli a necháme podusiť na miernom ohni 2 minútky, odstavíme a necháme vychladnúť.) nakrájame si nadrobno cibuľu, paradajky na kocky, uhorku aj so šupou, tiež na kocky, pridáme do výchladnutého kuskusu, premiešame s troškou olivového oleja a posolíme a okoreníme podľa chuti, nakoniec pokvapkáme šťavou z jedného citróna, my máme radi kyslejšie, tak pridávam od oka, podľa chuti.a aby sme nezabudli na čerstvú mätu, nasekanú nadrobnučko, a všetko pekne premiešame. Podávame vychladené ako šalátik alebo kľudne aj ako prílohu ku grilovanému mäsku. Dobrú chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 3.8.2010, 21:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
BrioškyPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY mňamkové a úplne super * receptík od Adriana B. (Aďka27) ID 32431 *** ĎAKUJEME *** ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 23.10.2010, 11:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Mini fašírkyPOTREBNÉ PRÍSADY mleté bravčové mäso podľa potreby (ja som si zomlela z pliecka, ale môžete použiť akékoľvek, tiež miešam aj s hovädzinou, alebo kúpne)* soľ *korenie *prelisovaný cesnak *cibuľka *vajíčko *strúhanka na zahustenie* POSTUP PRÍPRAVY poradím fintu ako robím ja - všetky suroviny si drisnem do mixéra a mixujem, a potom už pridám iba vajce a dohusťujem strúhankou. *formujeme malé guľky, trošku väčšie ako na pralinky, obalíme v strúhanke a vypražíme na oleji. Výhodou je, že sa upečú extra rýchlo, kvôli tej veľkosti, teda malosti :-) Podávame podľa chuti, so šalátikom alebo varenými zemiakmi. Dobrú chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 11.6.2010, 21:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Makové gnocchiPOTREBNÉ PRÍSADY Všetko robím tak by očko, nikdy som to nevážila, tak sa varí najlepšie :-) Na zemiakové cesto potrebujeme: uvarené zemiaky, polohrubá múka, štipka soli, dve vajíčka, štipka práškového cukru, mlieko podľa potreby. Na makovú posýpku: mletý mak práškový cukor normálne maslo čerstvá medovka na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Uvarenú, vychladnutú švábku, alias zemiaky, popučíme, alebo pretlačíme cez lis, pridáme múku, vajíčka, trošku soli a práškového cukru. Vymiesime a ak sa nám zdá, že je cesto moc tuhé, kľudne pridáme trochu mlieka. Urobíme gnocchi, ja robím jednoducho - z menšej guľky vyšúlam valček a pokrájam na malé kúsky, asi tak 1cm Uvaríme v osolenej vode, keď plávajú na vrchu - sú tak akurát. Precedíme. A pridáme ešte čerstvé masielko, aby sa roztopilo kým sú gnocchi horúce. Pridáme mak popražený na masle, nie dlho, aby nezhorkol, zmiešaný s práškovým cukrom. Premiešame a podávame. Brú chuť :=) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 24.5.2010, 10:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |