. .. .. .. .. .. .
. .

Švédsky tvarohový koláčik - RECEPT 39643

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 14669 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)


Švédsky tvarohový koláčik


[ recept č. 39643 zo dňa  ]


Švédsky tvarohový koláčik


POTREBNÉ PRÍSADY

Recept som našla na jednom českom blogu a trošinku som si ho prispôsobila na okrúhlu formu, keďže ten bol robený na plech. na okruhlu formu (priemer 27cm) potrebujeme: CESTO: 2 menšie hrnčeky polohrubej múky 1 hrnček kryštálového cukru a 1 celý prášok do pečiva PLNKA: 500g tvarohu hrudkového (ale dajte o 250g viac, bude lepší :-) 3 celé vajcia 1 vanilkový cukor 2 polievkové lyžice práškového cukru a trošku kôry z citróna na úplný vrch pôjde maslo, ja som mala len polovičku, ale patrilo by viac, nakoľko povrch má byť celý pokrytý maslom. Môžete pridať aj sušené hrozienka namočené v troche rumu, no ja som pre tentokrát nepoužila.

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava veľmi jednoduchá, až sa mi nechcelo veriť, ale absolútne mi to takto vyhovovalo :-D

takže, zmiešame múku, cukor a kypr. prášok do pečiva, čím vznikne sypká zmes, z ktorej polovičku rovnomerne nasypeme do pripravenej papierom na pečenie vyloženej formy. (ak zistíte, že papier práve došiel ako ja, tak stačí vymazať formu maslom alebo herou)
na to navrstvíme tvarohovú zmes, to znamená, že všetky suroviny na plnku len zmiešame.
a na túto tvarohovú vrstvu dáme zvyšok sypkej múčnej zmesi.
Poukladáme nakrájané maslo, dajte si ho na tenšie, aby ste nemuseli minúť celé :-)
a pečieme vo vyhriatej rúre na cca 180°C asi nejakých 45 minút, treba sledovať, keď je povrch zlatkavý až hnedý, tak koláčik je hotový.
Neskutočne dobre vonia a chutí ešte lepšie. Prajeme dobrú mlsku :-)
<< Barbia | Švédsky tvarohový koláčik | Minnie >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Marta R. (marta6297) ID 162997 (29.12.2011, 18:25)
... robila som tento tyzden. Kdesi som nasla, ze pouzit aj 250 g Hery, polovicu som nahrubo rozmiestnila na spodok formy, nasypala 1/2 sypku zmes, mokru zmes (ale len z 500 g tvarohu, bohato stacil) - do ktorej som este pridala zavarane jahody a navrstvila opat zvysnu sypku zmes + na vrch som rozmiestnila 1/2 Hery ... bol suprovy |:o)
ODPOVEDAŤ
marika d. (m.a.i.k.a) ID 76626 (23.8.2011, 15:59)
(Y) (Y) (Y) (Y)bol vynikajuciii ...vrelo odporuucam ^o) ^o)
ODPOVEDAŤ
Zuzana S. (dvojicka) ID 2369, mimibazar.sk/dvojicka (16.5.2011, 11:51)
Miska, vynikajuci kolacik...prave mi rozvoniava v kuchyni, jednoduche, zdrave a vynikajuce (Y) (Y) (Y) (Y) dakujeme za recept, od dnes ho zaradujem medzi svoje recepty |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Michaela S. (mishusha) ID 14669, mimibazar.sk/mishusha (18.5.2011, 11:05)
Za malo Zuzka, som rada, ze som prispela fajnovym receptikom, aj nam velmi chuti (zajic)
ODPOVEDAŤ
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (1.5.2011, 18:44)
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Simona M. (SittaLilas) ID 159596 (1.5.2011, 18:02)
Tvaroh MILUJEM! Denne ho musím papať a v takomto koláčiku to musí byť strašná dobrota (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Michaela S. (mishusha) ID 14669, mimibazar.sk/mishusha (1.5.2011, 19:27)
aj bola (zajic) len sa tak po nom zaprasilo....
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu