
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
![]() "Večerníček" koktejlik pre najmenších:)POTREBNÉ PRÍSADY 250 ml plnotučného mlieka 1 banán 1 lyžica medu mletá škorica na dozdobenie karamelový toping a šľahačka POSTUP PRÍPRAVY Zohriate mlieko zmixujeme s medom a banánom. Nalejeme do pohára,ktorý sme ozdobili karamelovým topingom,pridáme šľahačku s trochou škorice a zamiešame.Bon apetit! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 13.2.2009, 11:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
![]() Taliansky šalát CapricciosaPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny: 250 g tuniaka v oleji 1 pohár solených sardelových rezov 2 vajcia uvarené natvrdo 100 g čiernych olív 1 hlávka červenej čakanky 1 hlávkový šalát 2 paradajky 8 naložných chilli papričiek 2 cibule. Dresing: niekoľko kvapiek worcestrovej omáčky 1 šálka olivového oleja pol šálky octu šťavu z 2 citrónov trochu cukru mleté čierne korenie pol lyžičky soli. POSTUP PRÍPRAVY Postup: Hlávkový šalát a čakanku očistíme, umyjeme a potrháme na menšie kúsky. Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Olivy odkôstkujeme. Sardelové rezy umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Tuniaka rozoberieme na menšie kúsky. Uvarené vajcia olúpeme a nakrájame na osminky. Paradajky olúpeme, zbavíme jadierok a takisto nakrájame na osminky. Všetky prísady na šalát dáme do misy a opatrne premiešame. Chilli papričky necháme odkvapkať a rozložíme navrch. Na dresing zmiešame olej, ocot a citrónovú šťavu. Osolíme a ochutíme worchestrovou omáčkou, mletým čiernym korením a cukrom. Pridáme do šalátu, necháme postáť 10 minút a môžme podávať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Tip na dnešný večer....LASAGNEPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g mletého hovädzieho mäsa 100 ml červeného vína 1 konzerva olúpaných paradajok 2 lyžice paradajkového pretlaku 1 cibuľa 2 strúčiky cesnaku 4 lyžice olivového oleja 2 lyžice múky zväzok oregana 1 rozdrobený bobkový list mleté čierne korenie soľ. Bešamelová omáčka: 4 lyžice nastrúhaného parmezánu 500 ml mlieka 50 g masla (alebo tuku) 50 g múky na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška. Ďalej: 400 g rezancového cesta (alebo plátky Lasagne - hotový výrobok) 200 g syra mozarella tuk na vymastenie formy 1 zväzok pažítky. POSTUP PRÍPRAVY Olej rozpálime na panvici, pridáme mleté mäso a opečieme. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, cesnak rozotretý so soľou a opražíme do sklovita. Primiešame paradajkový pretlak, zaprášime múkou a prilejeme červené víno. Pridáme paradajky a uvaríme hustú omáčku. Ochutíme oreganom, rozdrobeným bobkovým listom, mletým čiernym korením a osolíme. Na bešamelovú omáčku roztopíme v hrnci maslo alebo tuk a primiešame múku. Zalejeme mliekom a uvaríme hladkú omáčku. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, nastrúhaným muškátovým orieškom a ochutíme nastrúhaným syrom. Plátky Lasagne sparíme v osolenej vode 5 minút a vyberieme. Do vymastenej nákypovej formy vrstvovito ukladáme pláty cesta, mäsovú zmes a bešamelovú omáčku. Navrch dáme plátky mozarelly, dáme do rúry predhriatej na 200 oC a pečieme asi 15 minút. Podávame posypané nakrájanou pažítkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |