. .. .. .. .. .. .
. .

Tip na dnešný večer....LASAGNE - RECEPT 3634

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 14355 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)


Tip na dnešný večer....LASAGNE


[ recept č. 3634 zo dňa  ]


Tip na dnešný večer....LASAGNE


POTREBNÉ PRÍSADY

250 g mletého hovädzieho mäsa
100 ml červeného vína
1 konzerva olúpaných paradajok
2 lyžice paradajkového pretlaku
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
4 lyžice olivového oleja
2 lyžice múky
zväzok oregana
1 rozdrobený bobkový list
mleté čierne korenie
soľ. Bešamelová omáčka: 4 lyžice nastrúhaného parmezánu
500 ml mlieka
50 g masla (alebo tuku)
50 g múky
na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška.
Ďalej: 400 g rezancového cesta (alebo plátky Lasagne - hotový výrobok)
200 g syra mozarella
tuk na vymastenie formy
1 zväzok pažítky.


POSTUP PRÍPRAVY

Olej rozpálime na panvici, pridáme mleté mäso a opečieme. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, cesnak rozotretý so soľou a opražíme do sklovita. Primiešame paradajkový pretlak, zaprášime múkou a prilejeme červené víno. Pridáme paradajky a uvaríme hustú omáčku. Ochutíme oreganom, rozdrobeným bobkovým listom, mletým čiernym korením a osolíme. Na bešamelovú omáčku roztopíme v hrnci maslo alebo tuk a primiešame múku. Zalejeme mliekom a uvaríme hladkú omáčku. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, nastrúhaným muškátovým orieškom a ochutíme nastrúhaným syrom. Plátky Lasagne sparíme v osolenej vode 5 minút a vyberieme. Do vymastenej nákypovej formy vrstvovito ukladáme pláty cesta, mäsovú zmes a bešamelovú omáčku. Navrch dáme plátky mozarelly, dáme do rúry predhriatej na 200 oC a pečieme asi 15 minút. Podávame posypané nakrájanou pažítkou.
<< Fazuľovo hríbová polievka - nie tak pekná ako dobrá | Tip na dnešný večer....LASAGNE | Falošná držková >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu