
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Juliána J. (Jooly) ID 14355 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Tip na dnešný večer....LASAGNE[ recept č. 3634 zo dňa 18.1.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 250 g mletého hovädzieho mäsa 100 ml červeného vína 1 konzerva olúpaných paradajok 2 lyžice paradajkového pretlaku 1 cibuľa 2 strúčiky cesnaku 4 lyžice olivového oleja 2 lyžice múky zväzok oregana 1 rozdrobený bobkový list mleté čierne korenie soľ. Bešamelová omáčka: 4 lyžice nastrúhaného parmezánu 500 ml mlieka 50 g masla (alebo tuku) 50 g múky na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška. Ďalej: 400 g rezancového cesta (alebo plátky Lasagne - hotový výrobok) 200 g syra mozarella tuk na vymastenie formy 1 zväzok pažítky. POSTUP PRÍPRAVY Olej rozpálime na panvici, pridáme mleté mäso a opečieme. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, cesnak rozotretý so soľou a opražíme do sklovita. Primiešame paradajkový pretlak, zaprášime múkou a prilejeme červené víno. Pridáme paradajky a uvaríme hustú omáčku. Ochutíme oreganom, rozdrobeným bobkovým listom, mletým čiernym korením a osolíme. Na bešamelovú omáčku roztopíme v hrnci maslo alebo tuk a primiešame múku. Zalejeme mliekom a uvaríme hladkú omáčku. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, nastrúhaným muškátovým orieškom a ochutíme nastrúhaným syrom. Plátky Lasagne sparíme v osolenej vode 5 minút a vyberieme. Do vymastenej nákypovej formy vrstvovito ukladáme pláty cesta, mäsovú zmes a bešamelovú omáčku. Navrch dáme plátky mozarelly, dáme do rúry predhriatej na 200 oC a pečieme asi 15 minút. Podávame posypané nakrájanou pažítkou. |